Evb

Dispelling store depresjon myter

Jo mer du vet om store depresjoner, jo lettere er det å søke behandling. Lære fakta om denne felles mentale helsetilstand.

Depresjon er den vanligste psykiske lidelsen i Europa, som påvirker noen 23 millioner voksne hvert år. Likevel er mange myter og misoppfatninger om depresjon vedvarer. Få fakta om fem av de vanligste mytene om alvorlig depresjon.

Myte nummer 1: depresjon ikke er en reell sykdom eller medisinsk tilstand.

Fakta: "Depresjon er reell," sier Jeffrey Borenstein, MD, administrerende direktør og medisinsk direktør i Holliswood Hospital i Queens, NY, og vert av PBS serien Healthy Minds "Folk må innse at depresjon er like mye en medisinsk tilstand som diabetes. eller hjertesykdom. "Den medisinske samfunnet gjenkjenner depresjon som en egen medisinsk tilstand, slik at folk med alvorlig depresjon bør søke passende depresjon behandling. Sier Dr. Borenstein: "Ingen skal lide i stillhet."

Myte nummer 2: du kan knipse ut av depresjon med positiv tenkning.

Fakta: Depresjon er ikke et valg, sier Borenstein - mennesker med alvorlig depresjon ikke velger å ha det, akkurat som folk ikke velger å ha astma eller diabetes. Fortelle noen som er deprimert å "holde en stiff upper lip" eller å "snap out of it" er til ingen nytte, faktisk, det er fornærmende. Personer med alvorlig depresjon trenger hjelp. Den gode nyheten er at om lag 80 prosent av folk som får depresjon behandling begynner å vise bedring i løpet av fire til seks uker.

Myte nummer 3: depresjon vil gå bort av seg selv.

Fakta: I de fleste tilfeller vil store depresjoner ikke gå bort uten behandling. Og hvis folk ikke får hjelp for depresjon, kan symptomer som lengre perioder av håpløshet eller tristhet og manglende interesse for ting de vanligvis liker vare i uker, måneder eller kanskje år. Depresjon behandling inkluderer vanligvis en kombinasjon av psykoterapi, medisiner og støttegrupper.

Myte nummer 4: depresjon medisiner kan føre til at personlighet å endre.

Fakta: Antidepressiva er utformet for å endre kjemikalier i hjernen som forårsaker symptomer på depresjon. De endrer ikke en persons personlighet. Noen ganger medisiner må justeres for å være mest effektive, men de hjelper folk flest med alvorlig depresjon å føle seg bedre og liker seg selv igjen. I tillegg, antidepressiva er ikke vanedannende.

Myte nummer 5: å snakke om depresjon vil bare gjøre ting verre.

Fakta: På grunn av sin sosiale stigma, mange er motvillige til å snakke om depresjon, sier Borenstein. Men å snakke til andre er en av de beste tingene du kan gjøre hvis du er deprimert. Holde tankene dine for deg selv, spesielt hvis du føler deg suicidal, kan være skadelig. Hvis du er deprimert, snakk med legen din eller en mental helse profesjonell. I mange tilfeller, jo tidligere du starter behandlingen, jo bedre blir resultatene.

Her er måter å åpne opp om depresjon:

  • Velg noen du føler deg nær. Kan være lurt å begynne med å snakke om hvordan du føler til en nær venn, familiemedlem, presteskapet, eller rådgiver. "Sjansen er at de har lagt merke til depresjon, og det vil være en lettelse for dem at du bringer det opp," Borenstein sier. Du kan starte ganske enkelt med "Kan vi snakke?"
  • Vær ærlig. Ikke vær redd for å si akkurat hva du føler. Dine tanker og bekymringer er reelle og alvorlige. En støttende venn eller familiemedlem vil forstå og vil ikke tro at du er "gal".
  • Hold en journal. Skrive ned dine tanker kan hjelpe deg å uttrykke dem bedre. Bruk din dagbok som en melding om å snakke med familien din, en nær venn, lege eller støttegruppe. Skriv ned eventuelle spørsmål som du kanskje ønsker å diskutere under behandlingen slik at du ikke glemmer dem.
  • Lære mer. Jo mer du vet om depresjoner, jo lettere vil det være for deg å åpne opp for andre og vite at du ikke er alene. Pass på at den informasjonen du får er fra pålitelige kilder som den nasjonale allianse på mental sykdom eller europeiske Psychological Association.