Evb

Din ryggsmerter behandlingsteamet

Ditt team av eksperter kan omfatte helsepersonell som spenner fra din primære omsorg lege til et apotek, er alle av dem dedikert til din smerte terapi og løse årsaken til ryggsmerter.

Hvis du sliter med ryggsmerter, kan det være en trøst å vite at du kan sette sammen et team av utdannede helsepersonell som kan hjelpe. Avhengig av hvilken type ryggsmerter og smerter terapi du trenger, kan du jobbe med alle eller bare noen av helsepersonell oppført.

Primærlegen. Fastleger er generalister med en fire-årig medisinsk grad og tre-til fire-års opphold trening i indremedisin, allmennmedisin, eller pediatri. Dette er trolig den første legen du vil se når du søker ryggsmerter behandling. Mange helseforsikring programmer krever en henvisning fra din primære omsorgsperson for deg å se en ryggsmerter spesialist, for eksempel en ortopedisk kirurg eller kiropraktor.


Har en back problem? Finn en kiropraktor eller ortopedisk spesialist.

Osteopat. En lege av osteopati har en fire-årig medisinsk grad med ytterligere 200 timer opplæring i muskel-skjelettsystemet og spinal manipulasjon. Leger av osteopati vurdere alle faktorer i kroppen din som kan bidra til ryggsmerter.

Ortopedisk kirurg. Ortopediske kirurger gå gjennom fire år med medisinsk skole og fem år med bosted opplæring i ortopedi og kirurgi. Disse fagfolk er spesialister i å håndtere problemer i muskel-skjelettsystemet - inkludert bein, ledd og bindevev. Mange ortopediske kirurger er spesialister på spesielle behandling områder, som for eksempel ryggsmerter behandling. Hvis du trenger operasjon for å stabilisere et bein eller ledd, er dette den spesialist som vil gi det omsorg.

Kiropraktor. En kiropraktor er spesialist opplært til å lette ryggsmerter gjennom spinal manipulasjon og andre komplementære behandlinger, for eksempel endringer i ernæring. Disse spesialistene har vanligvis fire år med kiropraktikk trening etter sin undergraduate opplæring. De kan også ha ytterligere to eller tre år med bosted opplæring.

. Smertebehandling spesialist Når du går for å se en spesialist spesielt for smerte, kan du besøke en av flere forskjellige typer leger: anestesileger, nevrologer, nevrokirurger, eller physiatrists. Hver av disse kan spesialisere seg i smerte terapi i tillegg til sitt primære spesialitet trening.

Idrettsmedisin spesialist. Disse ekspertene er ofte familie leger med videregående opplæring i idrettsmedisin, eller ortopediske kirurger som utstyret deres praksis overfor idrettsmedisin.

Sykepleier utøveren. Sykepleier utøvere er sykepleiere som har gått gjennom ekstra opplæring for å kunne praktisere medisin i samarbeid med lege. I tillegg til å diagnostisere og hjelpe til å behandle sykdommer og tilstander, er sykepleier utøvere også dedikert til heia utdanning og forebygging.

Lege assistent. Lege assistenter er lisensiert til å gi pasientbehandling under veiledning av en lege. De har som regel litt over to års opplæring i vitenskap og medisin i tillegg til veiledet praktisk erfaring.

Fysioterapeut. En fysioterapeut er opplært til å hjelpe kroppen helbrede og til å hjelpe deg å finne måter å holde seg aktiv til tross for smerte eller uførhet. Du trenger kanskje en fysioterapeut for å vise deg milde styrke og stretching øvelser som vil hjelpe deg med å administrere ryggsmerter.

Personlig trener. En personlig trener er utdannet og sertifisert for å hjelpe deg å nå helse og fitness mål. Som en del av ryggsmerter ledelse, kan din personlige trener hjelpe deg å finne måter å trene uten å belaste ryggen din risiko for ytterligere smerte og kan også hjelpe deg å styrke kjernemuskulaturen som kan bidra til å beskytte ryggen din. Siden ikke alle personlige trenere er sertifisert, er det en god idé å be om kvalifikasjoner.

Apotek. En farmasøyt er opplært i dispensering medisiner. Ditt apotek er en god ressurs for informasjon hvis du er bekymret for hvordan du bruker smertestillende medikamenter eller om din smerte terapi vil forstyrre andre medisiner du tar.

Psykoterapeut. En mental helse profesjonell for eksempel en psykolog eller lisensiert klinisk sosionom kan være nødvendig å jobbe med deg på noen depresjon eller andre følelsesmessige bekymringer som oppstår på grunn av ryggsmerter. Psykoterapeuter som er opplært i visse smertestillende terapi teknikker, for eksempel biofeedback, kan også være i stand til å gi deg noen verktøy for å administrere din smerte uten medisinering.

Orthotics ekspert. Hvis du trenger spesialiserte tannregulering eller andre typer støtte for ryggen din, kan du jobbe med en orthotics spesialist for å sørge for at holdbar medisinsk utstyr passer deg riktig og fungerer godt.

Akupunktør. Noen folk dra nytte av akupunktur, en gammel kinesisk behandling som bruker lange, tynne nåler for å omdirigere energi i kroppen. Akupunktur kan brukes for å redusere spenninger og lindre ryggsmerter.