Evb

Din rosacea omsorg guide

Riktig hudpleie kan bidra til å forhindre at vanlige rosacea symptom, rød hud. Riktig tilnærming til daglig hudpleie er nøkkelen til å kontrollere din rosacea.

Fordi rosacea kan la huden betent og ekstremt følsom, krever rosacea omsorg tålmodighet og en svak berøring. God hudpleie kan bidra til å lindre selv dine verste rosacea symptomer mens feilaktig hudpleie kan forverre sykdommen.

Problemet er i stratum corneum, det øverste lag av huden. Rosacea pasienter har en skjør stratum corneum, noe som betyr at skrubbing og harde rensemidler vil gjøre vondt verre.

"Ordet er" forsiktig ". Jeg forteller alltid mine pasienter de skal ta vare på huden sin som en fin silkeskjerf, "sier Zoe Diana Draelos, MD, klinisk og forskning hudlege i privat praksis i High Point, NC og rådgivning professor ved Duke University i Durham, NC Hennes enkle og grei råd: ". Unn huden forsiktig, bruk en mild rensemelk, la det lufttørke, ikke skrubb, og ikke dra eller strekke"

Hudpleieprodukter å bruke - og unngå

Begynn med riktig rengjøringsmiddel. "En mild skummende ansiktsvask er en god idé," Dr. Draelos sier. "De inneholder syntetiske vaskemidler som gir en mild rensende til ansiktet."

Andre rensing alternativene inkluderer en mild men ikke skummende ansiktsvask eller en mild såpe. Cleanser bør være duft-free, som duften kan forårsake en allergisk reaksjon, forverre din rød hud og andre rosacea symptomer.

Unngå alle produkter med potensial til å irritere huden:

  • Alkohol-baserte produkter. Disse inkluderer tørking agenter som astringents og etterbarberingsvann. "Når huden blir tørr, det blir veldig irritert," Draelos sier. Trollhassel er et annet produkt som kan føre til uttørking.
  • Ansiktsskrubber og eksfoliering. Unngå de med bakken frukt groper eller nøtteskall spesielt. "De er designet for å skrubbe vekk det øverste laget av huden, og de kan være veldig irriterende," Draelos sier.
  • Produkter med andre potensielt irriterende ingredienser. Mentol, kamfer, natriumlaurylsulfat, peppermynte, eukalyptus olje, fedd olje, og salisylsyre alle kan forårsake irritasjon. Slutt å bruke et produkt som fører til en stikkende eller brennende følelse i ansiktet ditt, sier Draelos.

Rosacea hudpleie teknikker

Bruk en mild tilnærming når du renser. "Såpeskum opp skummende ansiktsvask på hendene, forsiktig vaske ansiktet, deretter cup hendene og bruke lunkent vann for å skylle ansiktet," Draelos sier.

Etter vask, tørk ansiktet nesten tørr med en tykk bomull håndkle og la den helt lufttørke i 5 til 10 minutter før du bruker noe annet på huden. Huden er mest absorberende når det er vått, og sette på medisiner eller sminke for tidlig kan føre til svie og irritasjon.

Andre rensing tips:

  • Ikke bruk en vaskeklut. "Du kan skrubbe for hardt med en vaskeklut, mens med hendene kan du føle hvor hardt du skrubbe," Draelos sier.
  • Ikke bruk varmt eller kaldt vann. "Varmt og kaldt vann kan gjøre ansiktet slå rødere. Du i utgangspunktet vil at vann ved romtemperatur," legger Draelos.

Flere rosacea hudpleie tips

Huden kan være spesielt følsomme for solskader hvis du har rosacea, og soling kan forårsake rosacea flare-ups. Bruk en solkrem med solfaktor 30 eller høyere når du er ute og farter. Vær sikker på at solkrem inneholder ikke alkohol eller parfyme. Men alltid sette på rosacea medisiner før du påfører solkrem eller sminke for å øke medisinering effektivitet. Draelos anbefaler også å bruke en bredbremmet hatt eller vurderer å bo ut av solen helt.

Gi næring til huden med en barriere-reparasjon produktet. Disse kremer og lotion kan bidra til å reparere skader på huden og bidra til å holde på fuktigheten. Forskere har funnet ut at rosacea symptomer avta i mennesker som søker en barriere-reparasjon mykgjørende to ganger om dagen. Spør din hudlege for et bestemt merke anbefaling.

Ved velvære ansiktsfarge med øm, kjærlig omsorg, kan du være svært effektiv i å håndtere din rosacea og føler seg mer komfortabel i huden din.