Evb

Din ragweed allergi trenger ikke holde deg fra hagearbeid

Det handler om å vite hva trær for å forlate alene, blomster til å vokse, og oppgaver å unngå.

For folk som elsker sine planter, er hagearbeid en av høydepunktene i sommer. Men det kan være mer problematisk enn vanlig i år for gartnere med allergi: Eksperter spår at 2011 kommer til å bli verre enn tidligere allergi sesonger fordi ekstremvær og rekord nedbørsmengder i enkelte deler av Europa har forårsaket nivåer av pollen til pigg.

Mens våren pollen er en årsak til allergisk elendighet, det er ikke den eneste. Faktisk er den store utendørs full av pollen fra trær, planter og ugress som kan forårsake problemer i alle årstider. Men det er håp for de millioner av europeere som lider av allergi symptomer, men liker også å grave i hagen skitt. Følg trinnene nedenfor for å lette allergi byrden denne hagesesongen.

9 trinn til allergivennlige hagearbeid

Si ja til planter med ganske fargerike blomster. Generelt sett, har roser og andre attraktive blomstrende busker voksaktig pollen båret fra anlegg til anlegg av bier og andre insekter og vanligvis ikke utløse allergisymptomer.

Unngå visse gress, inkludert timotei, Bermuda, frukthage, søt vernal, rød topp, og noen blå gress sammen med lav voksende ugress som sagebrush, pigweed, Tumbleweed, russisk tistel, og hjerteskjell. Disse lovbrytere har små, lette, tørre pollen lett spres med vinden.

Kjenn dine trær. Trær kan komme inn i allergi handling, også. Noen gjerningsmannen er:

 • Oak
 • Western red cedar
 • Alm
 • Bjørk
 • Ash
 • Hickory
 • Poppel
 • Platanlønn
 • Maple
 • Cypress
 • Valnøtt

Men ikke overdriv ved å rive ut ditt landskapsforming i håp om en allergi kur. "Pollen fra visse trær i Texas har blitt målt helt i Canada," sier Raffi Tachdjian, MD, MPH, assisterende klinisk professor i delingen av allergi og immunologi ved University of California, Los Angeles School of Medicine og en allergolog i privat praksis i Los Angeles.

Og ikke bekymre deg for om kjønn på treet, heller. Noen tror at mannlige trær, som ofte er ansvarlig for mer pollen, kan være allergi-causers. Selv om det kan være noe sant i det, "det er absolutt ingen mening i å hugge ned trær eller rive opp gress eller ragweed hele nabolaget", sier Dr. Tachdjian.

Holdes vekk fra felles hage kjemikalier, inkludert soppmidler, ugressmidler, og insektmidler så mye som mulig. Mange produkter inneholder potente allergener, såsom pyretrum, som kan testes for med en allergi hudtest. "Denne klassen av kjemikalier kan handle i allergivennlige måter også, så det er en god idé å unngå enhver kontakt eller innånding av dem," sier Tachdjian. Dette betyr at selv uten en faktisk allergi mot disse kjemikaliene, kan irritere de i nese, svelg og lunger.

Lær allergi hot spots. Beware of mold på planter, fuktig jord, drenering områder, og råtnende treverk. Hvis mulig, få noen andre rake løv og klippe plenen, for å unngå løvhauger og kompost områder, som kan utløse allergisymptomer.

Tid arbeidet nøye. Pollen teller er høyest mellom 5 og 10 am, så hagen senere på dagen hvis mulig. Regnfull, overskyet, eller vindstille dager vil ha færre allergener i luften, mens varme, tørre og vindfulle forhold kan utløse reaksjoner.

Sjekk pollen teller. Disse er ofte sendt på lokale TV-værmeldinger og er tilgjengelig fra National allergi byrå nettsted. Unngå å arbeide utenfor når teller er spesielt høy.

Bruk beskyttelse. Bruk hansker, en langermet skjorte, lue og solbriller eller beskyttelsesbriller. Alvorlig syke kan legge en maske også. Pass på å dusj, grundig vaske håret, og skifte klær når arbeidet er ferdig, slik at du ikke tar med allergener inn i huset

Bli satt. Noen mennesker tror at å flytte til et annet område av landet kan hjelpe sine allergisymptomer, men mange pollen og muggsopp er felles for en stor del av Europa. Ikke bare det, men mange typer relaterte trær, busker og ugress kan utløse symptomer, og allergi mot nye planter kan utvikle seg i løpet av ett til to år.

Likevel, gjør hage elskere og allergikere ikke å pakke bort hageredskaper. Du kan fortsatt nyte din tidsfordriv - bare gjør det med omhu.