Evb

Din mesothelioma behandling teamet

Mesothelioma er en sjelden kreft som krever eksperter - mange eksperter - du skal behandle deg. Din behandlingsteamet bør inkludere ulike kreft eksperter, sosialarbeidere, med psykisk syke, og mer.

En pasient med mesothelioma har behov for ulike typer omsorg fra ulike typer fagfolk. Ikke bare vil pasienten krever en lege som har erfaring i behandling av denne sjeldne kreft, men en kirurg i tillegg.

Mesothelioma påvirker hele kroppen, og følelser og mentale helse også. Den kostnaden for behandling kan virke opprørende, og pasienten kan være lurt å sende inn et søksmål dersom årsaken til mesothelioma er arbeidsrelatert eksponering for asbest. Pasienten vil trenge mye hjelp. Og disse hjelperne er der ute.

Mesothelioma: store lagspillere

Å behandle denne tilstanden, er det noen medisinske eksperter som må inkluderes på behandling team. "Vi vil generelt ha pasienter bli behandlet av et tverrfaglig team som vil omfatte en kirurg, en medisinsk onkolog, og en stråling onkolog," sier David Rice, MD, førsteamanuensis og direktør for mesothelioma program ved University of Texas MD Anderson Cancer Center. Andre eksperter og medlemmer av behandlingsteamet kan være involvert avhengig av behovene til den enkelte.

Her er rollene gruppemedlemmene spiller:

  • En medisinsk onkolog. Denne legen bidrar til å utvikle behandling plan, i henhold til din bestemte diagnose. Han vil gi deg dine helsesjekk og tidsplan og gjennomgang tester for å se hvor godt behandlingen virker.
  • Stråling onkolog. Hvis du trenger strålebehandling, dette er legen som vil administrere stråling og jobbe med deg hele den behandlingsprosessen.
  • Kirurg. Hvis du trenger kirurgi for å fjerne svulsten og andre berørte områder, er denne ekspert den som skal gjøre jobben.
  • Kreftsykepleier. Hvis du trenger medisiner som cellegift, vil kreftsykepleier være den som tar vare på deg. Din sykepleier vil være rundt for å hjelpe deg gjennom behandlingen, og er et verdifullt medlem av behandlingsteamet.
  • Kostholdsekspert eller ernæringsfysiolog. Hvis du mister for mye vekt under mesothelioma behandling, må du kanskje møte med en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog. Disse ekspertene kan hjelpe deg å finne næringsrik, høy-kalori mat for å legge pounds og gi deg styrke og energi du trenger for å holde bekjempelse av kreft.
  • Psykisk helse terapeut. Mesothelioma er en vanskelig diagnose å akseptere, spesielt hvis du har en dårlig prognose. Du kan føle deg redd, forvirret og sint, og det er viktig å forholde seg til disse følelsene. Hvis du trenger noen å snakke med deg om de følelsesmessige effektene av diagnose, kan en psykiater, psykolog eller annen terapeut legges til behandling team for å hjelpe deg å takle.
  • Sosialarbeider. Hvis du trenger hjelp til å navigere din helseforsikring plan, betaler for behandlingen din, finne en støtte gruppe eller par rådgivning, eller søker en kvalifisert advokat for en rettssak, kan en sosialarbeider hjelpe. Disse ekspertene er ofte ansatt ved sykehus eller kreft senter, og er der for å hjelpe deg gjennom denne prøvelsen.
  • Rehabilitering terapeut. Hvis du trenger hjelp med å gjenopprette etter kirurgi eller annen behandling, kan en fysisk, yrkesmessig, rekreasjon, eller respiratoriske terapeut hjelpe deg å gjenopprette og få deg tilbake til dine daglige aktiviteter.
  • Hjem helse aide. Den operasjoner for mesothelioma kan være store, smertefulle saker. Hvis du ikke kan klare på egen hånd når du kommer hjem fra sykehuset, kan et hjem helse bistand bidra med bading, dressing, forberede måltider, og rydding i huset.
  • Hospice omsorg. Denne tjenesten tilbys til mesothelioma pasienter som bare søker lindrende behandling, for å lindre smerter og ubehag, og som ikke lenger aggressivt søker en kur for mesothelioma deres. Hospice eksperter kan også gi god komfort og støtte til familier i denne vanskelige tiden. Hospice omsorg kan mottas hjemme eller på sykehuset.

Ved behandling av mesothelioma, ikke glem å ta vare på dere alle. Ikke overse dine emosjonelle behov, eller fysiske behov som ernæring, hjem og guidede turer og rehabilitering.

Arbeider med helse forsikringsselskaper og advokater er det siste du vil gjøre når du bør fokusere på helsen din. Så vet hva hjelp er tilgjengelig for deg, og snakke med legen din eller kreft senter personalet om hvem som skal være på behandling team.