Evb

Din hjernehinnebetennelse ettervern lag

Fordi hjernehinnebetennelse påvirker hjernen, kan det hende du trenger hjelp med å gjenopprette fra ettervirkninger av infeksjonen.

For noen mennesker med hjernehinnebetennelse, ikke medisinsk behandling ikke stoppe når infeksjonen er borte. Det er fordi hjernehinnebetennelse kan føre til problemer med tale, turgåing, motoriske funksjoner, og høre. Flere ulike helsetjenester spesialister kan hjelpe deg å gjenvinne ferdigheter tapt på grunn av hjernehinnebetennelse, inkludert en nevrolog, en høring spesialist, og andre.

Nevrologen. Du har sannsynligvis sett en nevrolog ved begynnelsen av behandlingen for hjernehinnebetennelse. Ofte vil smittsomme sykdommer leger arbeide med nevrologer ved skjøting med diagnose og starte behandling, ifølge William Pease, MD, leder av fysikalsk medisin og rehabilitering avdeling ved Ohio State University Medical Center i Columbus. Hvis du opplever nevrologiske problemer under infeksjon, vil en nevrolog fortsette å jobbe med deg og anbefale riktig behandling for å hjelpe deg å gjenvinne tapt funksjon.

Høringen spesialist. Når betennelse av hjernehinnebetennelse omgir hjernen, kan hørselsnerven bli skadet og resultere i delvis eller total hørselstap, ifølge Jose Munoz, MD, sjef for pediatrisk smittsomme sykdommer på Maria Fareri Children Hospital ved Westchester Medical Center i Valhall, NY En høring spesialist, eller audiograf, vil trolig teste hørselen din mens du er på sykehuset, men hørselstap kan ikke oppdages tidlig, så mange folk å komme seg hjernehinnebetennelse må fortsette å få sin hørselskontroll måneder etter at de gjenopprette infeksjonen.

Andre spesialister som hjelper med hjernehinnebetennelse omsorg

Du kan trenge hjelp i andre områder etter å utvinne fra hjernehinnebetennelse, som tale, bevegelse og omskolering egenomsorg ferdigheter. Følgende spesialister kan hjelpe.

  • Logoped. Hvis området av hjernen som er relatert til tale påvirkes av hjernehinnebetennelse, kan det påvirke din evne til å snakke. En logoped, også kalt en logoped kan hjelpe deg med uttale og uttrykke dine tanker og følelser.
  • Fysioterapeut. Noen mennesker som hadde alvorlig betennelse med hjernehinnebetennelse kan ha problemer med å gå eller bevege seg. Ved å gi deg øvelser for å øke styrke, fleksibilitet og omfanget av bevegelse, kan en fysioterapeut hjelpe deg å lære å gå igjen eller gjenvinne din evne til å utføre andre funksjoner du kanskje har mistet.
  • Ergoterapeut. Meningitt kan forlate deg med problemer med å gjøre daglige oppgaver. Hvis det er tilfelle, kan en ergoterapeut hjelpe deg å lære å gjøre det du gjorde før, sier Laura Johnson, MD, senior ansatte lege i infeksjonssykdommer ved Henry Ford Hospital i Detroit. En ergoterapeut vil hjelpe deg å fungere hjemme eller på jobb ved å gi deg øvelser som øker styrken, eller ved å gi deg tilpasset utstyr for å hjelpe til med å nå, matlaging, bading og andre aktiviteter.
  • Psykolog eller psykiater. Ikke alle som har hatt hjernehinnebetennelse trenger å se en psykolog, men hvis du har problemer med å takle diagnosen eller om komplikasjoner er å ha en betydelig effekt på din emosjonelle helse, psykolog, psykiater, eller rådgiver kan hjelpe deg gjennom den vanskelige tiden, sier Dr. Johnson.

Det kan være ødeleggende å miste evnen til å snakke eller gå, men den gode nyheten er at disse spesialistene kan hjelpe deg å få det du har mistet, slik at du kan fortsette å leve et selvstendig og produktivt liv.