Evb

Din guide til inkontinensbind

Velge riktig beskyttelse vil få deg til å føle deg mer selvsikker og unngå ulykker. Den type bleie du ønsker vil avhenge av dine behov og komfort nivå.

Bleier og voksen bleier kan være avgjørende for å opprettholde din verdighet og komfort mens du leter etter løsninger på urininkontinens.

De gjør det mulig for deg å arbeide, slappe av og sove uten å bekymre tilsmussing klær, møbler, eller laken. Pads kommer i en rekke ulike former, så du bør være i stand til å finne en en som passer din livsstil.

Bleier er laget spesielt for å absorbere urinlekkasje og beskytter huden mot fuktighet og utslett. En undersøkelse utført av National Association for Continence (NAFC) fant at tre av fem av sine forbruker medlemmer brukt noen form for bleie eller voksen bleie.

Dessverre viste studien at mange bruker produkter som ikke er spesielt laget for oppgaven. Om lag en av fire kvinner med inkontinens sa de brukte sanitetsbind å absorbere lekket urin, fant NAFC. Sanitære servietter er laget for å absorbere menstruasjonsblod, imidlertid, og gir ikke samme grad av beskyttelse som bleier. En annen 17 prosent av kvinner med inkontinens behandles etter vev, papirhåndklær, eller toalettpapir snarere enn spesielt designet bleier.

Inkontinensbind: utforske alternativene
Ved valg av en bleie, bør du gjøre vedtak basert på hvor lett det er å bruke og hvor mye absorberingsevne du trenger. Større og tykkere bleier vil absorbere mer urin, men vil være større og vanskeligere å sette på og fjerne. Generelt vil pads bevise mer nyttig for folk med lett eller moderat urinlekkasje.

Alternativene er:

  • Truseinnlegg. Dette er svært tynn og diskret, og er nyttig med lett urinlekkasje.
  • Pads. Disse er tykkere og designet for moderat urinlekkasje i menn og kvinner.
  • Vakter. Disse er formet for å bedre passe tett rundt mannlige anatomi.

Alle er designet for å brukes inne undertøyet ditt. De har en vanntett bakside for å holde urin lekker gjennom, og er mye mer absorberende enn kvinners sanitære servietter. Noen har selvklebende strips for å holde puten på plass. De fleste er disponibel, men noen selskaper produserer vaskbare bleier som du setter inn i vanntett undertøy.

Shields og bleier for inkontinens beskyttelse
Voksen bleier og tyngre former for inkontinens pads er tilgjengelige for personer med moderat til tung urinlekkasje. De er vanligvis bæres på plass av undertøy, og de er utformet slik at den sitter. De fleste har leg samler å hindre urinlekkasje. De er tilgjengelige i både engangs-og gjenbrukbare former.

  • Shields. Disse ligner tykkere bleier med hip stropper for støtte.
  • Voksen bleier. Disse har teip for festing, og gi all-around beskyttelse for mennesker med tung inkontinens.

Ved bruk av pads eller bleier, er det svært viktig å erstatte dem når de har absorbert urin. Holde en gjennomvåt puten i kontakt med huden kan føre til utslett og irritasjon. Ta puten ut eller bleie av, grundig rengjort og tørke ut huden, og deretter sette på en ny pute eller bleie.

Etter disse grunnleggende retningslinjene vil føle deg bedre og forbedre din evne til å gå om dine daglige rutiner.