Evb

Din fibromyalgi reiseguide

Ikke nekte deg selv at drømmen ferie fordi du er bekymret for fibromyalgi tretthet og smerter. I stedet bruker disse prep trinn og tur tips for å planlegge den perfekte turen for deg. Bon voyage!

Fibromyalgi symptomer kan ta en tur til det lokale kjøpesenteret lyden skremmende. Turer til andre stater eller land? De er ofte ute av spørsmålet. Frykten for plutselige fibromyalgi tretthet eller en oppblussing av muskelsmerter fører mange Fibromyalgi pasienter å bli bundet til hjemmet. Faktisk, i en online undersøkelse av personer med fibromyalgi, sa 57 prosent at bilen reise forverret sine symptomer, og fly reise og tidssone endringer ble påpekt som forverrede symptomer med 34 prosent hver.

Men folk med fibromyalgi trenger ikke å nekte seg gleden ved å reise. Med nøye planlegging og forberedelse, kan du lage en ferie som tar hensyn til fibromyalgi tretthet og smerte, snarere enn å bli en fange av det.

Velg din destinasjon med fire ting i tankene

"Hvor er det beste stedet å besøke, gitt min tilstand?" Er den mest avgjørende spørsmålet for mennesker med fibromyalgi tretthet. Reisebyråer kan hjelpe deg å finne en destinasjon som best dekker dine behov. Organisasjoner som leddgikt Association og National Fibromyalgi Association kan også hjelpe.

Bruk disse retningslinjene for å hjelpe deg å planlegge klokt:

 • Unngå turgrupper. Du ønsker å være i stand til å reise i ditt eget tempo i tilfelle fibromyalgi tretthet streik. Ikke velg en ferie som vil tvinge deg til å prøve og holde tritt med en gruppe mennesker.
 • Vurder dine fysiske begrensninger. Unngå destinasjoner som vil kreve mer vandre eller fotturer enn du er i stand til å gjøre på grunn av fibromyalgi tretthet. Når du bor på et hotell, sørg for å få et rom i første etasje og spør om det er concierge å få bagasjen til rommet.
 • Tenk lokalt. Hvis dette er din første tur etter å ha blitt diagnostisert med fibromyalgi, kan du ønsker å besøke et sted i nærheten av hjemmet for å kutte ned på utmattende reisetid.
 • Bare slapp av. Kanskje du finner en varm vår eller spa resort å være den ideelle destinasjonen. Du kan slappe av på feriestedet, soaking i en badestamp, mens dine reiser ledsagere kan sightsee som de vil.

5 reise prep skritt for fibromyalgi pasienter

Det er trinn noen med fibromyalgi tretthet kan ta før en tur for å sikre en vellykket ferie:

 • Lag en detaljert plan. Finne ut hva du ønsker å se mest, og deretter planlegge reiseruten rundt fibromyalgi tretthet. Inkluder perioder med hvile mellom må-se destinasjoner, og plan god tid slik at du kan nyte disse stedene i ditt eget tempo. Gjøre avtaler på forhånd for å få tilgang til rullestoler, motoriserte vogner, eller andre nødvendige bevegelighetshjelpemidler.
 • Diskuter dine begrensninger med dine reisefeller. Sørg for at de forstår hva du kan og ikke kan gjøre, gitt din fibromyalgi tretthet. Være helt ærlig. Forklar at du vil trenge å hvile med jevne mellomrom, og at det vil ta deg lengre tid å sightsee. Diskuter valgfrie aktiviteter for dem å nyte mens du hviler.
 • Fly smart. Hvis du flyr til din destinasjon, bok flyet for en off-peak tid slik at du kan få gjennom flyplassen uten å måtte vente i linjer eller vasse gjennom folkemengdene. Bestill en direktefly, hvis det er mulig, for å unngå å måtte gjøre en tilkobling. Hvis du ikke kan få et direktefly, planlegge god tid til å gjøre det til din kobler flytur.
 • Plan for komfort. Ta med puter, puter, og nakke støtter å lage fly, bil eller tog reise mer behagelig.
 • Pakke lett. Ta så få klær som mulig, slik at du ikke vil slite seg ut med lugging tunge kofferter. Har tenkt å bruke hotellets vaskeri mens du er der. Finn ut hva fasiliteter rommet ditt har, for eksempel en hårføner, så du slipper å pakke disse elementene.

3 måter å bekjempe fibromyalgi tretthet på veien

Mens du reiser, kan du bidra til å opprettholde din helse og kampen fibromyalgi tretthet ved å ta disse trinnene:

 • Få nok hvile. Plan for ikke-aktive ganger slik at du kan lade mellom utflukter. Sørg for å få hele åtte timer med søvn, og ikke vær sjenert om å dukke ut av en aktivitet hvis du er bare ikke opp for det.
 • Strekk og mosjon. Sørg for å strekke ofte mens sperret inne på et fly eller bil for å sørge for at musklene ikke gripe opp. Spør legen din hvordan du kan skreddersy din vanlige treningen rutine mens du er borte fra hjemmet - Turgåing du vil gjøre på din tur kan være all treningen du trenger.
 • Spis klokt. Hold deg til enkel mat for de fleste måltider for å holde fra oppskakende magen. Prøv å begrense deg til ett måltid av eksotisk eller lokal mat per dag.

Fikk en strategi på plass for å velge ditt reisemål? Har du planlagt reiserute? Bra - nå går ha en flott ferie.