Evb

Diet dos and don'ts for forstoppelse relief

Ditt kosthold kan være en viktig årsak til forstoppelse. Få forstoppelse lettelse kan være så enkelt som å fylle tallerkenen din med riktig mat.

Det bør ikke komme som en overraskelse at hva du putter i kroppen din har mye å gjøre med måten det kommer ut. Dessverre fører typisk europeisk diett ofte til forstoppelse og en jakt for forstoppelse relief.

For mange behandlet, fettrik mat, og ikke nok væske og fiber kan føre til forstoppelse. Det er et større problem enn folk kanskje skjønner, sier John Fortunato, MD, en gastroenterolog ved Wake Forest University Baptist Medical Center i Winston-Salem, NC

Når du ikke har regelmessig avføring, kan du ikke være helt evakuere tarmen. Over tid, kan avføringen bli støttet opp i tykktarmen og tykktarm kan strekke seg, noe som gjør det enda vanskeligere å ha avføring, sier Dr. Fortunato. Kronisk forstoppelse kan være et alvorlig problem som kan føre til lekkasje og kan også kreve kirurgi.

Forstoppelse lettelse, forstoppelse forebygging

En av de sunneste du kan gjøre er å velge matvarer som lindrer forstoppelse eller hindre forstoppelse i første omgang. Du kan allerede slå til matvarer som lindrer forstoppelse, slik som kli frokostblanding eller sviske juice. Men hvis du ennå ikke har forstoppelse symptomer, trenger du ikke å vente til de begynner å begynne å spise sunnere.


Relatert: trene for å lindre eller forebygge forstoppelse

Du kan få forstoppelse lettelse eller arbeid for å hindre forstoppelse nå med riktig forstoppelse kosthold. Følg disse diett dos and don'ts.

Do...

  • Drikk rikelig med væske. Komme de anbefalte åtte glass vann om dagen bidrar til å myke opp avføringen, slik eliminering enklere. Drikke riktig mengde væske kan også hjelpe avføring forlate tykktarmen, sier Fortunato.
  • Spis frisk og tørket frukt. Frukt, spesielt tørket frukt, er lastet med fiber og er en av de matvarer som hjelper avlaste forstoppelse. Sammen med vann, bidrar fiber gi krakk riktig konsistens for å passere lett. God frukt valg for en forstoppelse diett er rosiner, svisker, fiken, bananer, epler og applesauce.
  • Laste tallerkenen med grønnsaker. Grønnsaker er også høy i fiber og kan bidra til å forhindre forstoppelse. Pinto bønner, belgfrukter, salater og rå grønnsaker er høy i fiber, noe som gjør dem gode valg for forstoppelse lindring og forebygging.
  • Fyll opp på hele korn for fiber. Se etter grovt brød, havregryn, malt linfrø, bygg og hvete kli frokostblanding. Målet ditt bør være å få opp til 35 gram fiber om dagen, og bare ett gram av hvetekli frokostblanding gir deg 10 gram.

Ikke...

  • Stol på bearbeidet mat. Bearbeidede matvarer har ikke mye fiber, sier Fortunato. Å spise altfor mange av dem kan føre til forstoppelse - bedre å gå med naturlig mat som frukt og grønnsaker enn å få dine måltider og snacks fra en boks eller pose.
  • Drikk kaffe eller koffeinholdige drikker hele dagen. Koffein er et sentralstimulerende slik at det kan føre til at du har avføring. Men det kan også føre til dehydrering, som kan ha motsatt effekt og føre til forstoppelse, forklarer Fortunato.
  • Gå over på meieri. Dairy på egen hånd kan ikke føre til forstoppelse, men laktose i meieriprodukter kan produsere gass og gjøre deg ukomfortabel hvis du er sikkerhetskopiert allerede, sier Fortunato. Også matvarer som er lastet med ost er vanligvis ikke en del av et balansert kosthold, så pass på å få de tre anbefalte daglige porsjoner med meieriprodukter fra sunne, magre kilder, for eksempel nonfat melk og yoghurt.
  • Drikker for mye alkohol. Som koffein, alkohol kan gjøre deg dehydrert og føre til forstoppelse. Begrense inntaket av alkohol kan bidra til å avlaste forstoppelse.

Hvis forstoppelse er et problem, er det bedre å se en lege før heller enn senere, sier Fortunato. I klinikken hans, han anbefaler at pasienter som har alvorlig forstoppelse arbeidet med en kostholdsekspert for å endre sine matvaner og unngå fremtidige problemer. En forstoppelse diett full av fiber og rikelig med væske kan være alt du trenger for å holde jevnlig.