Evb

Diaré hjem rettsmidler

Diaré hjem rettsmidler inkluderer urte te og yoghurt med probiotika for å roe ned tarmsystem, samt yoga og andre avspenningsteknikker for å roe nervene.

Mange mennesker med diaré slå til diaré hjem rettsmidler - fra probiotika til yoga - for å berolige sine symptomer. "Jeg har en protokoll av alternative diaré behandlinger som jeg bruker for mine pasienter," sier Tiffany Mullen, DO, en familie utøveren med Aurora Avansert Healthcare i Whitefish Bay, Wis

Lawrence Schiller, MD, program direktør for gastroenterologi stipendiat ved Digestive Health Associates of Texas ved Baylor University Medical Center i Dallas og visepresident i European College of Gastroenterology, advarer at mer forskning må gjøres på fordelene av urter og kosttilskudd og mind-body teknikker på diaré, men han innrømmer at noen alternative behandlinger kan være verdt å prøve. "Folk rettsmidler, for eksempel ingefær og kamille, har ikke vært gjenstand for detaljert vitenskapelig studie, men noen ganger er beroligende i enkeltsaker, spesielt for akutt diaré lidelser," Dr. Schiller forklarer.

Diaré behandling: urter og kosttilskudd

Mange urter inneholder forbindelser som kalles tanniner, som antas å ha en bindende effekt på slimhinner som linje tarmen og kan hjelpe til å absorbere væske i tarmen. Drikker urtete eller ta ekstrakter av noen urter kan bidra til å redusere væsketap fra diaré og lette smertefulle symptomer. Mulige valg er:

  • Blåbær. Frukten av blåbær plante, en slektning av blåbær, har vært brukt i århundrer for å behandle diaré, skjørbuk, menstruasjonssmerter, og andre forhold. Vokst i Nord-Europa, Europa og Asia, produserer blåbær anlegget, også kjent som Huckleberry eller whortleberry, en frukt som kan spises eller gjøres om til ekstrakter. Bladene av blåbær anlegget kan også gjøres om til te eller ekstrakter.
  • Kamille. Kamille har blitt brukt i tusenvis av år å behandle diaré og andre mage forhold. Du kan kjøpe te, flytende ekstrakter, kapsler eller tabletter som er laget av de blomstrende topper av kamille anlegget. Men noen mennesker får allergiske reaksjoner på kamille. Allergiske reaksjoner på kamille er mer vanlig hos personer som har allergi mot tusenfryd familien, som i tillegg til tusenfryd, inkluderer ragweed, krysantemum, og marigolds. "Kamille kan forårsake diaré hos noen mennesker, så du må være forsiktig med det, men det er generelt veldig beroligende for mage-tarmkanalen," sier Dr. Mullen.
  • Ingefær. Ingefær er en av de eldste diaré hjem rettsmidler kjent mann. En urt, kan gingerroot være brygget i te eller gjort til ekstrakter, tinkturer, kapsler og oljer. Ingefær kan også komme i form av et krydder eller i matvarer som gingersnap cookies, pepperkaker, eller ingefærøl. Gjennom århundrene, ingefær har vist seg å hindre at gassene og spasmer som kan bidra til diaré. En liten advarsel: Ingefær kan forstyrre blodfortynnende medisiner som aspirin eller warfarin (Coumadin), så ikke bruk ingefær dersom du tar blodfortynnende.
  • Peppermynte. "Peppermynte olje er en utmerket krampeløsende for kramper assosiert med diaré," Mullen sier. "Jeg ofte sier til mine pasienter som lider av kronisk diaré å prøve peppermynte olje eller peppermynte te. "Peppermint også synes å redusere tarmgass ofte forbundet med diaré, som kan forårsake ubehag.

Diaré behandling: probiotika

Forskning har vist at probiotika - levende mikroskopiske organismer eller mikroorganismer - kan nytte for din helse. Vanligvis probiotika er bakterier, men de kan være andre organismer som gjær. "Probiotika ligner eller det samme som de" gode "bakterier som er funnet i kroppen din, spesielt i tarmen din," Mullen sier. "Vi lever i symbiose med disse helper bakterier, og vi trenger dem i vår tarmkanalen for å fordøye godt."

Forbruker probiotika, enten som supplement eller i matvarer som yoghurt, kan bidra til å gjenopprette sunne mengder av gode bakterier i tarmen. I sin tur bidrar dette forsinke eller stoppe løs, vandig avføring. Men hvis du tar medisiner for andre forhold, kan probiotika ikke være trygg. Noen probiotika kan forstyrre eller samhandle med reseptbelagte legemidler. Spør legen din før du tar probiotika.

Diaré behandling: mind-body teknikker

Kronisk diaré kan være forårsaket, eller i det minste forverret, av stress eller angst. En måte å løse stress-indusert diaré er å øve avspenningsteknikker som yoga eller meditasjon. En annen mind-legeme teknikk, hypnose, kan også brukes for å gi lindring av diaré. Folk som har kronisk diaré tendens til å være engstelig for å begynne med, så avspenningsteknikker kan være nyttig i lindre både følelser av angst og symptomer på diaré, sier Mullen.

Mange synes at alternative behandlinger gi lindring fra sin kronisk diaré. Men før du prøver noen hjemme rettsmidler, må du ta kontakt med en helse-omsorg leverandøren for å sørge for at disse teknikkene er i tråd med dine individuelle behov.