Evb

Diagnostisering høyt blodtrykk

Å gjøre en hypertensjon diagnose kan være vanskelig fordi tilstanden sjelden forårsaker symptomer.

Høyt blodtrykk er farlig fordi det kan øke risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og andre sykdommer. Dessverre, men har hypertensjon få, om noen, tidlige faresignaler. Så hvordan kan du få en nøyaktig hypertensjon diagnose? En enkel, smertefri test, en fysisk eksamen, og noen medisinske historie spørsmål er en start.

Den fysiske undersøkelsen og medisinsk historie

Noen mennesker har en større sjanse enn andre for å utvikle høyt blodtrykk, og hvis du har noen risikofaktorer, vil legen din bør vurdere blodtrykket nærmere. For å finne ut om du er i faresonen for høyt blodtrykk, vil legen stille spørsmål om din personlige og familiens medisinske historie, for eksempel:

  • Hva er din alder? (Blodtrykket stiger som folk blir eldre)
  • Har du noen andre medisinske tilstander, som diabetes?
  • Har du noen av dine familiemedlemmer har høyt blodtrykk?
  • Drikker du alkohol? Hvis ja, hvor mye du spiser hver dag?
  • Røyker du?
  • Hva er ditt typiske kosthold?
  • Hva er ditt nivå av fysisk aktivitet?

Når legen har vurdert risikoen for å utvikle høyt blodtrykk, kan hun utføre en fysisk eksamen eller kjøre noen hypertensjon tester. Hun trenger å finne ut om du har noen underliggende helsemessige forhold eller problemer som kan være årsaken til at blodtrykket til å stige.

Testing blodtrykk

Blodtrykket er sjekket omtrent hver gang du besøker lege, uansett hvorfor du er der. Så teste blodtrykket ditt er sannsynligvis ikke noe nytt for deg - selv om du betaler litt mer oppmerksomhet nå.

En blodtrykket cuff (en blodtrykksmåler) er plassert rundt overarmen og fylt med luft til den sitter stramt rundt armen - dette midlertidig stopper blodstrømmen, og når ventilen slipper ut litt av luften, kan blodet strømme igjen. Legen bruker et stetoskop for å høre på blodstrøm og måler blodtrykket basert på hva hun hører. De første juling lyder indikere det systoliske trykket (første eller øverste tallet); når dunkende stopper, indikerer dette det diastoliske trykket (den andre eller nederst nummer). Måleenhetene for blodtrykket er millimeter kvikksølv (mm Hg).

Hvis en blodtrykksmåling er 140/90 mm Hg eller høyere, vil legen sannsynligvis diagnostisere deg med hypertensjon. For folk som allerede er i fare for helseproblemer som hjertesykdom eller slag, er terskelen lavere - 130/80 mm Hg for personer med diabetes eller nyresykdom.

Faktorer som påvirker en blodtrykksmåling

En rekke faktorer kan midlertidig føre blodtrykket til pigg - angst og nerver, en full blære, drikker koffeinholdige drikker, eller røyke en sigarett rett før testen. Av den grunn er det best ikke å stole på en enkelt blodtrykk test.

I stedet de fleste leger vil ha deg komme inn for flere avtaler på ulike dager for å teste blodtrykket ditt mange ganger. Hvis blodtrykket ditt testen er gjennomgående høy, og du har flere risikofaktorer, kan legen anbefale hypertensjon behandling.

Neste trinn

Når du har blitt diagnostisert med høyt blodtrykk, vil legen sannsynligvis anbefale et behandlingsregime. Behandlingen innebærer vanligvis medisiner sammen med endringer i livsstil for å redusere risikoen for komplikasjoner.

Hvis du allerede har høyt blodtrykk og begynner opplever symptomer på hjerte-problemer - som brystsmerter, for eksempel - legen din vil kjøre flere tester. Hun kan anbefale hjerte overvåking tester som et elektrokardiogram (EKG) for å se hvor godt hjertet fungerer, eller blodprøver for å oppdage eventuelle faresignaler.

Vurdere en diagnose av høyt blodtrykk å være en advarsel og iverksette tiltak før du utvikle komplikasjoner. Endre noen vaner kan forbedre helsen din, redusere blodtrykket ditt, og sette ditt sinn - og hjerte - og nytelse.