Evb

Diagnostisering epilepsi: EEG test

Den definitive diagnostisk test for epilepsi er electroencephalography, eller EEG, fordi det kan vise den minste unormalt i hjernens aktivitet.

Når en person har hyppige anfall, hukommelsessvikt og andre mistenkelige tegn på epilepsi, vil en rekke tester brukes til å stille en diagnose, herunder en EEG, eller Elektroencefalografi. En EEG er i stand til å oppdage hjernens aktivitet og viser mønstre av unormal eller uvanlig aktivitet på en dataskjerm for legen å se. Visse mønstre indikerer epilepsi.

Hvordan EEG arbeider i diagnostisering epilepsi

EEG er en enkel prosedyre som vanligvis forårsaker ingen smerter eller ubehag. Mesteparten av tiden, det tar bare omtrent en time, og rommet er vanligvis mørk, rolig og avslappende.

EEG bruker en forsterker og en maskin som registrerer hjernens aktivitet. Festet til at utstyret er ledninger med små, flate, runde elektroder på endene. Disse små metall disker er plassert over hele hodet med en klissete lim eller lim, og de plukker opp elektriske impulser skyte inne i hjernen slik at EEG-maskin kan spille dem.

EEG sin Spilleren slår seg deretter de elektriske målinger inn i et mønster som vises på en dataskjerm.

Mønsteret av aktivitet i hjernen er spesifikk, og når det oppstår krampeanfall, er det klare avvik fra vanlig eller normal aktivitet. Selv om du ikke har et anfall i løpet av testen, kan epilepsi fortsatt bli diagnostisert fordi hjernens elektriske aktivitet er endret nok fra misdannelser forårsaket av forrige anfall aktivitet.

Typer av EEG brukes til å diagnostisere epilepsi

Det finnes flere forskjellige typer av EEG tester som kan diagnostisere epilepsi, inkludert:

 • Rutinemessig EEG. Dette er den grunnleggende EEG test som oftest brukes til å diagnostisere epilepsi og andre nevrologiske tilstander. Det gir en 20 til 40 minutters prøve av hjernens aktivitet.
 • Ambulerende EEG. Dersom prøven av hjernens aktivitet hentet fra rutine EEG ikke er nok, kan en ambulerende EEG bli anbefalt å ta mer aktivitet og gi et bedre inntrykk av når det oppstår krampeanfall. Dette EEG kan fange inn så mye som 72 timer igjen av hjernens aktivitet, som er tatt opp mens du går om dine normale daglige aktiviteter utenfor legekontoret.
 • Video EEG. Denne testen kan gjøres inne eller ute av sykehuset, men er ofte gjort som en innleggelse sykehus prosedyre. Video EEG bruker en vanlig EEG-maskin, men legger til video overvåking. Dette gjør leger å vise elektrisk aktivitet i hjernen og en persons fysiske aktivitet, og foreta en sammenligning mellom de to.
 • Spesiell elektrode EEG. Noen ganger, en EEG må utføres ved hjelp av ulike elektroder for å få en bedre lesing. Disse elektroder kan settes inn i huden i stedet for limt på, skal det eller satt direkte inn i hjernen i via små hull som er boret inn i skallen, eller i en kirurgisk prosedyre. Elektrodene kan også være satt inn inne i nesen for å måle aktiviteten dypt inne i hjernen.

Når en EEG er nødvendig for å diagnostisere epilepsi

Det første trinnet i vurderingen av om noen kan ha epilepsi er vanligvis en komplett medisinsk undersøkelse. Legen vil også ta en medisinsk historie og gjennomføre en nevrologisk eksamen.

Deretter en EEG vanligvis anbefales hvis epilepsi eller annen lidelse i hjernen er mistenkt. En EEG kan bekrefte en mistanke om epilepsi, men ytterligere tester kan være nødvendig for å få mer spesifikk informasjon om hva som forårsaker anfall og hvor i hjernen de oppstår. Disse testene kan omfatte:

 • CT eller CAT scan (CT)
 • MRI (magnetic resonance imaging)
 • PET (positronemisjonstomografi)

Forberedelse til en EEG

Nøyaktig hvordan du vil forberede seg til testen avhenger av hvilken type EEG blir utført, men, her er noen enkle tips for å hjelpe deg å bli klar:

 • Spør legen din hvis du må avbryte noen av dine medisiner midlertidig før har testen.
 • Sørg for at håret er rent. Vask håret om morgenen av testen eller kvelden før.
 • Ikke bruk balsam, hårspray, olje eller andre produkter på håret ditt etter at du vasker det, og før du har testen.
 • Ikke forbruke noe koffein i minst åtte timer før EEG.
 • Du må kanskje begrense hvor mye søvn du får før testen, så spør legen din om eventuelle endringer du bør gjøre.

Hvis legen din ordre en EEG, prøv å ikke nervøs eller engstelig. Testen vil hjelpe deg i det lange løp ved å identifisere eller utelukker epilepsi som årsak til symptomene dine.