Evb

Diagnostisering diabetes: vil A1c test bli den nye standarden?

Selv om det er vanligvis et overvåkingsverktøy, eksperter sier nå at hemoglobin A1c test kan diagnostisere diabetes i tillegg.

Hvis ukontrollert, kan diabetes føre til mange alvorlige komplikasjoner som hjertesykdom, sirkulasjons-problemer, og til og med blindhet. Den hemoglobin HbA1c testen er gitt to ganger i året til personer med diabetes til å overvåke risikoen for disse komplikasjonene. Det har for eksempel et klart bilde av pasientens blodsukker profil som et panel av eksperter diabetes har foreslått å bruke det ikke bare å overvåke diabetes, men også for å diagnostisere denne tilstanden.

Den A1c test: det store bildet

Hemoglobin er den delen av blodet som transporterer oksygen fra lungene til kroppens celler. Den a1c, kjemisk sett er mengden glukose som fester seg til hemoglobin celler i blodet ditt. Ditt blod holder egentlig en 120-dagers rekord - en rød blodceller sin levetid - av glukose som sitter fast i hemoglobin. Den a1c testresultatet er et gjennomsnitt av disse beløpene, målt i prosenter.

For de uten diabetes, er en normal HbA1c test en score på 6 prosent eller lavere. Målet for diabetes pasienter er lavere enn 7 prosent, mens en score på 7 prosent eller høyere indikerer et problem og en kraftig økt risiko for å utvikle komplikasjoner av diabetes.

Den HbA1c testen viser hvor flittig du har vært om å ta foreskrevet medisiner og følge foreskrevet diett og livsstil endringer, i tillegg til hvor godt du har vært i stand til å kontrollere blodsukkernivået. Jo mer glukose som holder seg til hemoglobin, desto høyere din HbA1c test være.

Den A1c test: En bedre diabetes diagnostisk verktøy?

Nøyaktigheten og omfanget av HbA1c test ledet en internasjonal komité av diabetes eksperter til å foreslå på European Diabetes Association 2009 årlige møtet at HbA1c test kan være en bedre diagnostisk verktøy enn de blodsukkermålinger tiden blir brukt og, basert på studien resultater, bør settes ut i livet raskt.

Den A1c test: fordeler og ulemper

Det er klare fordeler ved å bruke HbA1c test over inneværende standard tester:

En bredere bilde betyr en bedre diagnose. Diabetes har tradisjonelt blitt diagnostisert ved hjelp av en av en rekke av blodsukkermålinger som gir et øyeblikksbilde av pasientens blodsukker på ett bestemt tidspunkt. Den A1C testen, på den annen side viser et større bilde. Fordi blodsukkernivået kan variere drastisk basert på en rekke faktorer, blant annet sykdom, siste måltider, og selv temperaturen i rommet der blod ble trukket, gir HbA1c test legene et bedre inntrykk av sine pasienters blodsukkernivået i løpet en periode, ikke bare i løpet av en dag.

Gjennomføring av testen er lettere på pasienter. Fleste av de diagnostiske tester for diabetes kreve at en pasient faste i minst åtte timer. En spesielt, krever oral glukose toleranse test (OGTT), en lang raskt hjemme, etterfulgt av inntak av en glukose drink, deretter venter to timer før blodet er trukket - det er mye tid å tilbringe i legekontoret.

Selv om det ikke synes å være noen ulempe å bruke HbA1c test for å diagnostisere diabetes, gjør det representere et stort skifte i måten testing for diabetes har blitt gjort i flere tiår, og det er tidlig i overgangen prosessen. Den europeiske Diabetes Association enige om at HbA1c er hensiktsmessig som et diagnostisk verktøy for diabetes, men mange retningslinjer må etableres før du gjør a1c den nye diagnostiske standarden, herunder hva testresultat nummer vil bli betraktet som en diabetes diagnose.

Det er for tidlig å si om HbA1c testen vil helt erstatte dagens glukose tester - den internasjonale komiteen understreket at tradisjonelle tester kan fortsatt brukes, spesielt i deler av verden der HbA1c er ikke tilgjengelig. Men HbA1c test kan være en bedre måte å diagnostisere diabetes med resulterende tidligere behandling, bedre resultater, og redusert komplikasjoner.