Evb

Diagnostisere autisme

Fordi autisme er en lidelse som det er ingen definitiv test, gjør en diagnose krever nøye observasjon og utelukker andre forhold.

Autisme er en utviklingsforstyrrelse funksjonshemming som første streik i barndommen, men symptomene ikke kan være riktig diagnostisert før mye senere. Autisme kan være mild eller alvorlig - fra å presentere en utfordring å være nesten ødeleggende når det kommer til å fungere i samfunnet.

Det er fortsatt mye som er ukjent om autisme - det er ikke forstått hva som forårsaker det, og det er ingen reell kur. Men behandling foreligger i form av terapi for å hjelpe folk etter en autisme diagnose er gjort.

Spotting skiltene

Oftest er autisme lagt merke til og diagnostisert i barndommen; symptomene kan bli klart etter ca 3 år. Mens ditt barns barnelege vil utføre godt babyen og godt barnet eksamener å sørge for at han utvikler seg normalt, er det likevel viktig å vite faresignalene og søker en autisme diagnose hvis du mistenker at barnet ditt kan være autist.

Grunnleggende varsling tegn på autisme hos barn inkluderer:

 • Problemer med å kommunisere og handle trukket tilbake
 • Problemer sosialt samspill og leke med andre
 • Unngåelse av fysisk kontakt eller kroppsspråk som smilende og øyekontakt
 • Gjentatte lyder eller bevegelser
 • Hyppige raserianfall
 • Forsinket tale og fysisk avansement

Eliminere fysiske forhold

Hvis barnet ditt viser autistiske tendenser, er en av de første skritt for å utelukke eventuelle fysiske problemer eller helsemessige forhold som kan være årsaken disse symptomene. Slike tester er:

 • En full fysisk
 • En hørselstest
 • Genetisk testing
 • En test for blyforgiftning
 • En nevrologisk eksamen
 • Blodprøver og andre laboratorietester

Siden det ikke er noen klar diagnostisk eksamen eller test for autisme, vil disse testene hjelpe utelukke andre mulige årsaker til symptomene på autisme - for eksempel føre forgiftning eller hørselsproblemer.

Autisme evaluering

Som forelder eller omsorgsperson, må du ha et intervju med barnets lege for å snakke om dine bekymringer og eventuelle symptomer som du har lagt merke til. Du må også gi en medisinsk og mental helse historie for barnet og familiens sykdomshistorie. Barnets lege vil også kjøre en rekke tester og eksamener for å diagnostisere autisme og kan innebære en rekke andre fagpersoner som fysiske og ergoterapeuter. Andre evalueringer kan være:

 • Atferd observasjon. Leger vil se barnet lek, samhandle, eller forsøke å løse spill eller puslespill for å se hvordan han reagerer. Hvordan barnet oppfører seg i slike situasjoner kan hjelpe leger oppdage autistiske tegn.
 • Evaluering med en tale patolog. Denne helsepersonell vil vurdere barnets språk, tale og evne til å kommunisere å se etter tegn forenlig med autisme og andre mulige årsaker.
 • Vurdering av evnen til å fungere. Barnets lege vil presentere scenarier og oppgaver for barnet å oppnå, mens han vurderer hvordan barnet håndterer slike situasjoner. Dette undersøker problemløsning ferdigheter og tilpasningsevne ferdigheter, og kan bidra til å diagnostisere autisme.

Barnets sensoriske motoriske ferdigheter vil også bli vurdert for å avgjøre om symptomene er et resultat av autisme eller dersom en sansemotoriske problem er faktisk årsaken.

Autisme er bare en del av en gruppe tilstander som kalles autismespekterforstyrrelser, som alle har lignende symptomer. Alle de helsearbeiderne på barnets medisinske teamet bør være kjent med disse lidelsene og bør bruke kriterier fra Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, fjerde utgave (DSM-IV), en medisinsk oppslagsverk som definerer psykiske tilstander for formål diagnose, for å gjøre en diagnose av autisme. Når legen har samlet nødvendig informasjon fra deg og barnet ditt, vil han sammenligne resultater og barnets symptomer til skåringsskalaer utviklet for å hjelpe i å lage en diagnose. Siden det er ingen blodprøve eller bildebehandling scan for å diagnostisere autisme, er enhver diagnostisk element en viktig brikke i puslespillet som er å diagnostisere autisme.