Evb

Diabetes bevissthet måned: hvordan å bli involvert

Du kan bidra til å spre informasjon og støtte for diabetes i ditt eget samfunn. Diabetes bevissthet måned tilbyr den perfekte anledning.

Diabetes er et økende helseproblem i Europa, og diabetes organisasjoner over hele landet oppfordrer folk til å spre ordet om dette alvorlig helsetilstand. Dette kan bety mange ting, fra frivillig arbeid og skaffe penger til å informere folk om tilstanden og tilby støtte til folk som har blitt diagnostisert.

Å bidra til å spre bevissthet om diabetes, har EU Diabetes (ADA) utpekt November som National Diabetes Awareness Month. ADA startet kampanjen, men mange andre organisasjoner har sluttet seg til innsats.

"Vi oppfordrer folk til å ta et løfte om å bidra til å stoppe diabetes gang for alle," sier Robert R. Henry, MD, president i medisin og vitenskap for ADA.

Du kan gjøre en forskjell ved å spre diabetes bevissthet i din hjemby. Her er noen måter å bli involvert:

Gå etter årsaken Bli med i en diabetes turen er en fin måte å bygge bevissthet, finne diabetes støtte blant deltakerne, og få litt mosjon -. En viktig del av administrasjon diabetes. Registrer deg for en diabetes bevissthet tur i byen din eller frivillig å jobbe på arrangementet. For å se om en av Ada turer, "Step Out: Walk to Stop Diabetes," er planlagt i din kommune, gå til Stopdiabetes.com.

Lag ditt eget arrangement. Hvis en diabetes bevissthet arrangementet ikke blir holdt i samfunnet, lage din egen. For å komme i gang, kan du slå til en rekke ressurser, for eksempel Diabetes Research Institute Foundation program Diabetes diplomat, som hjelper folk lage sine egne arrangementer og dele sin historie.

"Folk skaper alle typer arrangementer, alt fra dress-up eller kjole ned dager, bøtte samlinger, mentorprogram, og mer", sier Tom Karlya, vice president i Diabetes Research Institute Foundation. "Folk kan lage uansett type arrangement de ønsker for å utdanne andre og samle inn penger."

The National Institutes of Health National diabetes utdanningsprogram tilbyr også en rekke verktøy for å hjelpe, inkludert tips for å starte kampanjen og snakke med media. Din lokale ADA er en annen god planlegging ressurs. For å finne et kontor nær deg, gå til Diabetes.org.

Få utdannet. Lære mer om diabetes kan hjelpe deg å forbedre din egen diabetes forvaltningsplanen og sette et eksempel for dine kjære. Få informert om risikofaktorer, livsstil endringer for å kontrollere blodsukkernivået, og potensielle helsemessige problemstillinger knyttet til diabetes. Deler denne informasjonen med andre kan hjelpe dem å forebygge diabetes eller får diagnosen tidlig.

Diabetes er en spesielt alvorlig problem blant afro-europeere. Du kan lære om risikofaktorer i det svarte samfunnet gjennom Face Diabetes (Fearless afrikansk-europeere Connected og Klargjort), en diabetes organisasjon som holder pedagogiske arrangementer rundt om i landet.

Del dine erfaringer. Making diabetes personlig kan ha en stor innvirkning. I å fortelle din historie, kan du tilby støtte til andre mennesker som lever med diabetes og form obligasjoner for å hjelpe deg med å administrere din egen tilstand. Du kan finne en støttegruppe på nettet eller i din kommune - og hvis en gruppe ikke finnes i din hjemby, kan du vurdere å starte en. Du kan også dele dine opplevelser med venner og familie for å informere dem om risikoen ved diabetes og oppmuntre dem til å få vist. Hvis du ønsker å gå et skritt videre, bør du vurdere å snakke på en lokal hendelse.

Gjøre en donasjon. Diabetes bevissthet også innebærer å heve penger til å finansiere forskning, utdanningsprogram, og påvirkningsarbeid. Hvis du har råd til å gi, donere til din favoritt diabetes organisasjon eller årsak. Du kan også starte en fundraiser og få dine venner og familie involvert.

Spre ordet på sunn mat. Mange tilfeller av type 2 diabetes kan forebygges gjennom et sunnere kosthold. For personer med diabetes, er riktig kosthold også nøkkelen til å håndtere tilstanden. Du kan bidra til å støtte diabetes bevissthet årsaken ved å lære andre om ernæring. Karlya husker en frivillig som gjorde nettopp det: "En kvinne i Connecticut ønsket å korrigere den misforståelse at personer med diabetes ikke kan spise godteri," sier Karlya. "Hun gikk til en lokal sjokolade butikken for å få dem involvert. Eieren av butikken satt flyers ut av registrene som leser "Hvorfor er dette godtebutikk gjør en diabetes fundraiser? med et faktaark som skiller myter fra fakta om sykdommen. Hun tar misoppfatninger og gjøre dem til lærevillig øyeblikk. "

Selv om Diabetes Awareness Month holdes hvert November, er det sikkert ikke den eneste gangen å spre diabetes informasjon eller gi diabetes støtte. "Barn og voksne som lever med diabetes avtale med det 24/7, hele året, og det er ingen ferie fra diabetes," Karlya sier. "Det er viktig for folk å forstå at vi trenger deres engasjement og hjelpe hele året, og de kan ta del i noen aktivitet for sine valg når som helst på året."