Evb

Det skrive ting: å holde en menopause journal

En av de beste verktøyene for å håndtere overgangsalder? En bærbar PC. Finn ut hvordan holde en menopause journal for helsen din historie kan hjelpe deg bedre administrere dine symptomer.

De fleste av oss har tidsskrifter eller bærbare datamaskiner for å holde orden på våre avtaler, arbeidsplaner, og selv oppskrifter, så det er neppe overraskende at mange av oss begynner å også lage vår personlige helse historie informasjon på en lignende måte.

Ifølge analysebyrået Manhattan Research, ca 7 millioner voksne i Europa bruker personlige helseopplysninger, eller verktøy for å samle og spore informasjon om deres helse. Den elektroniske verden har ansporet på helsen tidsskriftet trenden med PC-baserte programmer som Microsoft HealthVault og smartphone apps som Capzule PHR, og maskinen selskapet Moleskine har selv kommet ut med en penn-og-papir "wellness journal."

Hvorfor du trenger en helse historie rekord

Holde orden på din personlige helse historie er gunstig fordi en ny lege kan ha litt informasjon om dine tidligere sykdommer og sannsynligvis ikke vet om den omsorg du mottar fra andre leger, sier Mark Graber, MD, en doktor i indremedisin og en forsker som arbeider med National Patient Safety Foundation. "Helsepersonell i Europa er svært usammenhengende i dag," Dr. Graber sier. "Mange pasienter får omsorg i ulike innstillinger, se forskjellige leger, bruker ulike apotek. I en ideell verden ville de alle bli koblet til, men de er ikke. Personlige helseopplysninger kan være en god bro. "

Hvis du nå går gjennom overgangsalderen, kan en personlig medisinsk tidsskrift også være en utmerket måte å håndtere de relaterte fysiske og følelsesmessige påkjenninger. "Jeg finner tidsskrifter å være så nyttig," sier Karen Giblin, grunnlegger av en overgangsalder opplæring og støtte gruppe som heter Red Hot Mamas. "Det er en flott måte å lage en tidslinje av din overgangsalder reise. I tillegg har du en oversikt over hva som skjer, og du er mer forberedt på legebesøk. "

Klar til å komme i gang? Her er hva du trenger å vite.

Opptak fakta

Din menopause journal kan være så enkelt eller så high-tech som du vil den skal være. En enkel spiral-bundet bærbare fungerer godt, men mange online og smartphone-baserte programmer er tilgjengelig hvis du foretrekker å gå papirløs. Uansett hva du velger, sørg for at det er i et bærbart format, slik at du enkelt kan bringe informasjon til legebesøk. "Det trenger ikke å være fancy," Giblin sier.

Alle menopause symptomer du opplever bør inkluderes i tidsskriftet. Skriv ned frekvensen av hetetokter, uregelmessig menstruasjon, og annen informasjon som du tror kan være relevant. Vurdere å logge informasjon om kosthold og mosjon plan, også. Å ha en oversikt over hva du har spist kan hjelpe deg å finne viss hot flash utløser som kaffe eller krydret mat. Og hvis du opplever noen nonmenopause-relaterte plager, skrive dem ned, også - hver bit av informasjon er viktig i å hjelpe legen få et klart bilde av din generelle helse. Du kan selv ønsker å tegne en graf som viser hvor symptomatisk du er på visse tider av måneden eller året.

Medisiner er også en viktig del av helsevesenet, så holder en liste over alle reseptbelagte og reseptfrie legemidler du tar, sammen med sine doser. Inneholde vitaminer og kosttilskudd, og oppdatere listen når dine medisiner diett endringer.

Det kan også være nyttig for å reservere en inndeling i overgangsalderen journal for praktisk informasjon, slik som de telefonnumrene til leger og apotek. Og når du går til legen, ta detaljerte notater på avtalen, herunder eventuelle nye medisiner foreskrevet eller anbefalinger for deg å følge hjemme. "Menopausale kvinner synes å ha mye hukommelsestap," Giblin sier. "Å skrive ting ned er alltid en god idé."

Uttrykke følelser

Selvfølgelig, fysiske symptomer er bare halvparten av menopause bildet. Humørsvingninger og irritabilitet er en del av territoriet, også. Tenk om å reservere en del av din overgangsalder journal for å skrive om dine følelser eller humøret. Forskning har vist at journalføring kan redusere angst og redusere depressive symptomer.

Menopausale kvinner som er trist om slutten av deres fruktbarhet kan være nyttig å skrive om disse spørsmålene også, sier psykolog Frank J. Sileo, PhD. Få alle dine triste eller negative følelser ut på papir kan gjøre dem mindre sannsynlighet for å smitte over på dine relasjoner og andre deler av livet ditt. "Journals hjelpe oss fokusere, løse problemer, og compartmentalize ting i våre liv," Sileo sier.

Holde orden på dine følelser kan også hjelpe deg til å føle "jordet" i en tid da du kan føle at du har liten kontroll, sier psykiater Carole Lieberman, MD, MPH, av Beverly Hills, California

"En journal forankrer deg," Dr. Lieberman sier. "En av utfordringene på overgangsalder er å ikke tro at du er gal på grunn av alle de følelsesmessige og fysiske endringer du går gjennom. Når du journal, kan du se tilbake og minn deg selv på hvordan du har klart å holde normal til tross for disse nye utfordringene. "