Evb

Det grunnleggende om synsundersøkelser

Alle bør få rutinemessige synsundersøkelser - selv om du tror er dine peepers i tip-top form. Her er grunnen.

Regelmessige optiker eksamener er avgjørende for å opprettholde godt syn og øyehelse. Mange øyesykdommer og vilkår ikke har åpenbare tegn eller symptomer, spesielt i de tidlige stadier. Dette gjør får en tidlig diagnose viktig - slik at du kan få riktig behandling og potensielt redde synet ditt.

En omfattende øyehelse eksamen vil omfatte spørsmål om din medisinske og familiens historie og tester for å fastslå skarphet (hvor tydelig øyet er å se), brytning (hvor godt øyet bøyer lyset), og generelle øye helse. Basert på denne informasjonen, vil øyelegen avgjøre om du trenger andre tester for å utelukke potensielle øyeproblemer.

7 spørsmål du kan bli spurt under øyet eksamen

Din øyelege kan begynne din optiker eksamen ved å spørre deg følgende:

 • Har du merket noen øyeproblemer eller symptomer som svie, dobbeltsyn, eller utflod?
 • Har du noen generelle helseproblemer?
 • Har du noen spesielle sykdommer som diabetes?
 • Tar du noen medisiner?
 • Kan noen miljøforhold enten hjemme eller på jobben påvirke ditt syn, slik som sagflis eller andre fine partikler i luften?
 • Har du opplevd noen tidligere øyeskader?
 • Har du en familie historie av øyesykdommer, som glaukom, eller sykdommer, for eksempel diabetes, noe som kan påvirke øyet helse?

Noen visjon tester du kan forvente

Etter å ha vurdert din medisinske historie, vil øyelegen teste synsskarphet ved å ha deg lese bokstaver på et øye diagram, både på nært hold og på avstand.

Legen vil også teste hvordan øynene beveger seg. "Øynene bør spore sammen", sier Alberto Martinez, MD, en øyelege i Bethesda, Maryland, og en talsmann for det europeiske Academy of Ophthalmology. «Vi også sjekke elevene å sørge for at de flytter sammen."

Legen vil teste fargesyn, dybdesyn, og evne til å fokusere. Han vil bruke et sterkt lys og forstørrelse for å sjekke dine elever, øyelokk, hornhinnen, conjunctiva (membranen som dekker øyeeplet og innsiden øyelokket), og rundt øyet vev.

Elevene vil bli utvidet for å få en bedre oversikt over objektivet, netthinnen, og øye struktur. En smertefri prosedyre som kalles tonometry bruker en spesiell maskin for å måle væsketrykket i øyet for å se etter tidlige tegn på glaukom.

God øyehelse, godt syn: hvor ofte å besøke øyelegen

Optiker spesialister anbefaler regelmessige kontroller for øye helse. Her er noen tommelfingerregler:

 • Barn som ikke har noen familie historie av øyesykdom eller symptomer bør ha øynene undersøkt av barnelege deres som en del av sitt ordinære godt barnet kontroller. Barn bør ha sin visjon testet før de begynner på skolen, og deretter hver ett til to år.
 • Voksne som ikke har noen familie historie av øyesykdom eller symptomer bør ha et omfattende synsundersøkelse minst en gang mellom alderen 20 og 29, og minst to ganger i alderen mellom 30 og 39.
 • Den europeiske Academy of Ophthalmology anbefaler nå at voksne med ingen symptomer eller øyesykdom risikofaktorer har også en baseline eksamen til skjermen for øyesykdommer ved fylte 40 år. Mellom 40 og 65, bør voksne følger opp med intervaller anbefalt av sin øyelege, som vil avhenge av faktorer vurderes ved baseline eksamen.
 • Voksne 65 år og over skal ha en omfattende synsundersøkelse hver ett til to år for å sjekke for øyesykdommer som glaukom, aldersrelatert makuladegenerasjon og grå stær.

Personer med en familie historie av øyesykdom eller andre risikofaktorer bør se sin optiker lege oftere.

Det er viktig å huske at noen øyesykdommer ikke viser tidlige faresignaler. Så hyppige screenings for øye sykdommer og tilstander kan bidra til å holde øynene friske og bevare synet ditt.

Kunne ikke finne filen 'D: \ nettsteder \ GCMS \ CMSData \ data \ Levende \ Content \ 178101.xml'.