Evb

Det grunnleggende i skallet: androgene alopecia

Androgen alopeci er en type hårtap som forårsaker balding hos menn og tynt hår hos kvinner. Lær hvordan og hvorfor alopecia kan påvirke deg.

Balding og håravfall er ikke bare problemer for menn - kvinner, også oppleve tilstanden kjent som alopecia, den generelle termen for hårtap. Androgen alopesi, også kjent som androgenetic alopesi, er den mest vanlige form av alopecia og det er mest utbredt blant menn.

Hva er androgen alopeci?

Androgen alopeci kalles mannlig mønster hår tap eller mannlig mønster baldness, det er ofte omtalt som kvinnelig diffust hårtap når det skjer hos kvinner.


Veie fordeler og ulemper med ulike Hårtap behandlinger


De vanligste symptomene på androgen alopeci er:

 • For menn, håravfall på både hårfestet og på kronen av hodet, ofte resulterer i en merkbar "M"-form på pannen forårsaket av en vikene
 • For kvinner, en gradvis prosess med håravfall, noe som resulterer i tynnere hår samlet, men uten vikene oppleves av menn

Androgen alopeci fører bare håravfall på hodet, ikke på andre deler av kroppen.

Alle kan få androgen alopeci, men menn opplever om lag 60 prosent av tilfellene, sto for 35 millioner mennesker i Europa alene. Etter fylte 50, mer enn halvparten av alle menn har androgen alopeci til en viss grad. Hos kvinner med androgen alopeci, det oftest slår etter overgangsalderen - rammer opptil 40 prosent av post-menopausale kvinner ved noen anslag, det er sjelden yngre i livet.

Årsaker til androgen alopeci

Androgen alopesi er en arvelig, genetisk sykdom antas å være forårsaket av endringer i nivåer av hormoner, særlig androgener, som påvirker hårvekst. Noen faktorer som kan føre til unormale androgen nivåer og balding hos kvinner er:

 • Graviditet
 • Overgangsalder
 • Å ha cyster på eggstokkene eller polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
 • Ta p-piller som inneholder høye nivåer av androgener

I menn, kan noen faktorer som er relatert til eller forårsake androgene alopecia inkluderer:

 • En forstørret prostata
 • Prostatakreft
 • Koronar hjertesykdom
 • Høyt blodtrykk
 • Diabetes
 • Fedme
 • Stigende alder

Behandling av androgen alopeci

Selv om det finnes måter å behandle sine effekter, håravfall fra androgen alopeci er permanent. Det finnes medisiner tilgjengelig for å stimulere ny hårvekst og redusere balding hos både menn og kvinner, men du må ta medisiner på ubestemt tid for å hindre at håret faller ut igjen. Rogaine (minoxidil) er en over-the-counter aktuell medisinering godkjent for å behandle androgen alopeci hos både menn og kvinner. For menn er Propecia (finasterid) en resept pille godkjent for å behandle tilstanden.

For folk som ikke ønsker å bli værende på androgene alopecia medisiner på ubestemt tid, eller som opplever bivirkninger, kan hårtransplantasjon kirurgi være et alternativ. Hårsekker kan bli podet eller transplantert til tynning områder av hodebunnen å stimulere sunn hårvekst. Noen kosttilskudd og urter kan ha noen positiv effekt i å hjelpe til regrow hår hos personer med androgen alopeci.


Topp hår erstatning kirurgi alternativer


Snakke med legen din er den beste måten å takle problemet med androgen alopeci, adresse hårtap under kontroll, og diskutere tilgjengelige alternativer for å stimulere hårvekst.