Evb

Det fine med mineral makeup

Lette mineral makeup gir huden en naturlig glød som det skjuler de små skjønnhetsfeil. Finn ut mer.

Mineral makeup har blitt populært av mange grunner: Det er miljøvennlig, ser bra ut, og føles lett på ansiktet. Og fordi TV infomercials og kjendiser som bruker og anbefaler det, har mineral makeup fått mye oppmerksomhet i media.

"Mineral makeup har eksistert i 30 år eller mer, men har nylig blitt populære i kosmetikkindustrien," sier Scott Gerrish, MD, av Gerrish and Associates, PC, en nonsurgical hudpleie spesialist med kontorer i Virginia og Maryland. "Mineral makeup ble opprinnelig brukt av plastikkirurger og dermatologer på pasienter etter kosmetiske prosedyrer for å dekke rødhet og sårhet."

Er mineral makeup riktig for deg? Les videre for å finne ut.


På jakt etter hjelp med en hud tilstand? Finn en hudlege eller plastisk kirurg.

Magien bak mineral makeup

Mineral makeup er laget av rene, knuste mineraler og vil ikke kake på huden: Den lar huden puste og gir deg en lettere, mer naturlig utseende enn tradisjonell makeup. "Mineral makeup kommer i pulverform, presset, og flytende former og har gode egenskaper for huden din," sier Helga Surratt, president Om Faces Day Spa & Salon, i Towson, Maryland

Den er ideell for alle hudtyper, alle hudfarger, og kvinner i alle aldre. Mineral makeup ser bra ut, føles bra, og bidrar til å få frem din naturlige glød. "Men ta vare å lese etiketter og sørge for at du får ren mineral makeup," Surratt sier.

Hvorfor mineral makeup kan være bedre

  • Mineral makeup vil ikke tette porene eller irritere. Som Pam Messy av Mary Kay Cosmetics i Owings Mills, Maryland, sier: "Vanlig makeup inneholder kunstige kjemikalier eller konserveringsmidler, mens ekte mineral makeup ikke. Mineral makeup er allergivennlige og som regel trygt å bruke på alle hud. "Det er også fri for olje, talkum, parfyme, fargestoffer, alkohol og andre potensielt irriterende og comedogenic, eller pore-tilstopping, ingredienser, sier Surratt.
  • Mineral makeup ingredienser kan berolige huden. Hva den inneholder er naturlige anti-inflammatoriske ingredienser som sink og titan oksider, som hjelper roe huden når den er irritert. Disse ingrediensene også gi beskyttelse mot UVA, UVB, og infrarøde solstråler. "Les etiketten, som du vil ha minst solfaktor 15," Surratt sier.
  • Mineral makeup fungerer som en stor concealer. Trenger å skjule feil? Mineral makeup er lett og skjuler, korrigerer, og dekker pigmentations og linjer i ansiktet ditt samtidig gir huden din å puste. "Det tilbyr hud-forsterke fordeler. Den jevner ut fine linjer og rynker, skjuler blotchiness, og forbedrer utseendet på huden med akne eller rosacea, "Gerrish sier. Mineral makeup trenger ikke mange berøring-ups fordi den har vannavstøtende egenskaper som gir langvarig dekning, et annet pluss.

"Pure mineral makeup er så ufarlig at du nesten kan sove i den," sier rotete ", selv om jeg alltid anbefaler å fjerne all sminke før du går til sengs, og bruke en god fuktighetskrem."

Selv om ingen form for sminke er perfekt, kan mineral makeup produkter hjelpe deg å unngå harde konserveringsmidler og kjemikalier mens skjule de fine linjer og små feil. Du kan aldri gå tilbake til vanlig makeup på grunn av måten mineral makeup ser ut og føles på ansiktet ditt.