Evb

Depresjon og selvmord - bryte koblingen

De fleste som begår selvmord er deprimert, så selvmordsforebygging må være del av en depresjon behandling plan.

Depresjon og selvmord forståelig gå hånd i hånd, noe som betyr at for mange mennesker, er selvmordsforebygging en integrert del av å håndtere depresjon.

Selv om ikke alle deprimert person forsøker eller begår selvmord, er de fleste som dreper seg selv håndtere depresjon.

"Nitti prosent eller mer av folk som dreper selv har en psykisk lidelse før tidspunktet for deres død," sier Paula Clayton, MD, medisinsk direktør for European Foundation for forebygging av selvmord i New York City. "Seksti prosent har alvorlig depresjon. Koblingen mellom depresjon og selvmord er sterk. "

Kvinner har dobbelt så stor sjanse for å oppleve depresjon enn menn, men menn er fire ganger større sannsynlighet for å begå selvmord. Generelt, menn opplever depresjon utgjør en av de høyeste risikogruppene for selvmord, uavhengig av alder, og risikoen toppene enda høyere blant eldre hvite menn over en alder av 85. Ungdom er også i faresonen, som selvmord er den tredje største dødsårsaken for tenåringer.

Faktorer i arbeid i depresjon og selvmord

En alvorlig risikofaktor for selvmord er alkohol eller stoffmisbruk, om lag én av fire personer som begår selvmord har alkohol i blodet på tidspunktet for dødsfallet, ifølge en fersk undersøkelse.

Andre risikofaktorer for selvmord er:

 • En familiehistorie med selvmord, psykiske lidelser eller rusmisbruk
 • En personlig historie med tidligere selvmordsforsøk
 • En historie om barnemishandling i familien
 • Isolasjon fra andre
 • En fersk betydelig tap, for eksempel en jobb, et forhold, eller en kjær
 • En følelse av håpløshet
 • Enkel tilgang til våpen, spesielt våpen
 • Et tegn på aggresjon
 • Dårlig impulskontroll

Selvmordsforebygging og depresjon behandling

"Den eneste måten å forhindre selvmord, er å ha en aktiv og vellykket behandling," sier Dr. Clayton.

Fremgangsmåten for å håndtere depresjon og forebygge selvmord blant annet:

 • . Forstå depresjon Depresjon er en tilbakevendende, behandle kronisk sykdom, sier Clayton, men det må også tas på alvor: "Leger som behandler depresjon må være klar over at sykdommen kan være dødelig."
 • Tar foreskrevne medisiner. Antidepressiva er svært effektiv på å hjelpe mennesker tilbake til den personen de var, sier Clayton. Nøkkelen er å fortsette å ta dem før du er virkelig godt, ikke bare til du føler deg bedre. Kombinert med kognitiv terapi (samtaleterapi), er medisiner den beste tilnærmingen til å overvinne depresjon. Mange typer narkotika er tilgjengelig, inkludert den mest brukte gruppen av legemidler som kalles selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI).
 • Administrerende søvnløshet Forholdet mellom søvn og depresjon er komplisert, men koker ned til dette:. Deprimerte mennesker trenger søvn for å komme seg. Det er greit å ta medisiner for å få nok søvn hvis legen anbefaler det, men det er ikke en god ide å bruke alkohol for å prøve å sove.
 • Avslutte narkotika eller alkohol avhengighet. Effektiv rusmisbruk terapi må være en del av den samlede behandlingsplan.
 • Behandling av co-eksisterende psykiske lidelser. Komme effektiv behandling for schizofreni eller andre psykiske problem reduserer selvmordsrisiko. I særdeleshet, bipolar lidelse, karakterisert ved sykluser av både mani og depresjon, må behandles forsiktig og ikke feildiagnostisert som enkle depresjoner.
 • Sykehusinnleggelse dersom det er nødvendig. Når noen håndtere depresjon begynner å oppleve fordreid tenkning (som å tro at hun er døende av kreft til tross for bevis for det motsatte) eller fullstendig håpløshet, eller truer med selvmord, er det tid for sykehusinnleggelse. Selv et par timer med behandling i akuttmottaket kan gjøre en forskjell, sier Clayton, og legger til at i de fleste stater kan du ufrivillig begå en person til psykisk helsevern hvis hun står i fare for å skade seg selv.
 • Bor sammen med den deprimerte personen. Hvis du har grunn til å tro at noen du elsker er alvorlig planlegger selvmord, ikke la henne være alene. Bo hos henne og ringe etter hjelp.

Antidepressiva og selvmordsforebygging

Du har kanskje sett nyheter knytte bruken av antidepressiva til en økt risiko for selvmord. Men mens "det er en liten gruppe mennesker i hvem det har vært en økning i selvmordstanker [tanker] og forsøk", sier Clayton, "det verste utfallet av denne nyheten er at det kan ta motet fra pasienter og foreldre fra å bruke antidepressiva."

Clayton klargjør at depresjon har en innebygd risiko for selvmord og at for folk flest, trenger antidepressiva ikke øke risikoen for selvmord, men heller de betydelig bedre livskvalitet.

Det er for tiden en US Food and Drug Administration (FDA) mandat "black box" etikett på SSRI narkotika advarsel om økt risiko for selvmordsforsøk hos personer under 25 år som tar dem. FDA gjennomgang konkluderte med at disse stoffene også hadde ingen signifikant effekt på å forebygge voksne selvmord. Imidlertid viste en fersk undersøkelse gjennomgå en stor mengde data på SSRI antidepressiva disse stoffene til å ha en sterk beskyttende effekt mot selvmord hos voksne, selv om det gjorde bekrefte økt risiko for selvmordsforsøk hos ungdom.

Fordi det er svært vanskelig å forutsi hvilke antidepressiva vil fungere som person, pasienter og leger må være klar over visse røde flagg som signaliserer et mulig problem i løpet av de første ukene av behandlingen:

 • Økt uro
 • Rastløshet
 • Angst

Hvis du opplever noen av disse symptomene, kontakt legen din umiddelbart. På grunn av koblingen mellom depresjon og selvmord, er det viktig å ta risikoen for selvmord svært alvorlig.