Evb

Depresjon og den emosjonelle siden av Crohns

Administrerende Crohns sykdom kan være stressende og frustrerende til tider, men du kan finne måter å bedre håndtere både følelsesmessige og fysiske Crohns symptomer.

Å leve med Crohns sykdom og stadig å måtte administrere Crohns symptomer kan ta en følelsesmessig belastning for deg - og til og med føre til depresjon. Men å ta kontroll over din Crohns kan bidra til å lindre stress og hindre eller lindre følelser av depresjon.

Crohns og depresjon: hvordan å håndtere følelser

Når du har en kronisk sykdom som Crohns, er det viktig å ta opp de følelsesmessige effektene av å administrere din tilstand i tillegg til å behandle de fysiske symptomene. Komme Crohns støtte og bli utdannet om sykdommen er blant de mest effektive du kan gjøre.

Prøv disse stress-tilnærminger, som tar for seg de stresset av å ha Crohns samt stress fra andre kilder:

Husk at du ikke er alene mer enn 1,4 millioner mennesker i Europa lever med en inflammatorisk tarmsykdom -. Enten Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt, sier Jacquelyn Spencer, leder av Information Resource Center og pasientopplæring på Crohns og kolitt Foundation of Europa (CCFA).

Lær om sykdommen din kjenne fakta om sykdommen din -. Å være oppmerksom på mulige komplikasjoner og være bevæpnet med informasjon for å forebygge oppblussing og behandle Crohns symptomer - vil du føle deg mer kontroll over sykdommen din. "Jo mer kunnskap du har om sykdommen din, jo mer vil det redusere stress," sier Spencer.

Ikke stopp behandlingen. "Mange folk slutte å ta sine meds når de føler seg vel," sier Spencer. "Det er da de kan oppleve et tilbakefall."

Planlegge fremover. Være forberedt, slik som å ha en nødsituasjon endring av klær, bærende på en slank pakke med våtservietter med deg, og vite hvor badene er når du reiser et nytt sted, kan gå en lang vei mot lettelser angst.

Forvent emosjonell turbulens. "Det er ikke uvanlig for personer med Crohns å føle stress," sier Spencer. "Det kan være noen depresjon og humørsvingninger. I noen tilfeller kan noen av meds være årsaken. "Det viktigste er å ikke la stress komme ut av kontroll. Forbered deg på det uventede og ta det på strak arm det beste du kan. Praktisere en stress-management teknikk, som meditasjon eller dyp pust, kan hjelpe deg å få kontroll.

Behandle depresjon. Være proaktiv kan hjelpe deg å håndtere eventuelle depresjon symptomer. Livsstilsendringer som trening kan hjelpe, men ikke nøl med å snakke med legen din om profesjonell rådgivning, for eksempel psykoterapi, eller antidepressiva.

Finn en Crohns støttegruppe. "Mange mennesker har en tendens til å isolere seg når de har Crohns sykdom," sier Spencer. "Det er bedre å dele og å innse at det er ikke uvanlig å føle stress." Selv om det er viktig å stole på venner og familie, kan det hende at du ønsker å snakke med andre mennesker med din tilstand. Det var da han begynte en Crohns støtte gruppen kan være svært nyttig. De kan gi informasjon og støtte, samt en stikkontakt for å lufte følelsene dine. Du kan delta støttegrupper i person eller delta i en online gruppe gjennom organisasjoner som CCFA. "Det er et sted hvor folk kan legge inn personlige historier," sier Spencer. "Nettsamfunn kan være veldig viktig."

Start en journal. Ta deg tid en gang om dagen, en gang i uken, eller når du har en ledig stund og skrive ned dine tanker. "Letting ut følelsene dine i en notatbok eller dagbok kan være svært nyttig," sier Spencer. Du kan også bruke denne dagboken til å kjenne hvordan ulike stressfaktorer i livet ditt påvirker Crohns symptomer.

Håndtere stress å administrere Crohns

Det er viktig å få en hånd på stress for mer enn din emosjonelle helse - stress kan faktisk forverre Crohns symptomer. Stress kan føre til uønskede fysiologiske endringer selv blant folk som ikke har en kronisk sykdom, og i tider med stress, kan Crohns pasienter være mer sannsynlig å oppleve en oppblussing av symptomer som magesmerter og diaré. Alvorlig kronisk stress har også vært knyttet til økt betennelse, og Crohns sykdom er preget av betennelse langs fordøyelseskanalen.

Ved å gjøre det du kan for å håndtere stress, inkludert dele dine følelser med Crohns støttegruppe og lære mer om Crohns sykdom, kan du forebygge og lindre noen av de følelsesmessige byrder din tilstand.