Evb

Den volumetrier kosthold

Den volumetrier Dietten er basert på prinsippet om at å unngå høy tetthet matvarer som er rike på kalorier er effektivt for å miste vekt. Les om forskningen bak dietten og oppdage hvordan det fungerer.

Volumetrics er en plan for å miste vekt skapt av Barbara J. Rolls, PhD, en velkjent ernæring forsker som har studert sult og fedme i mer enn 20 år. Hennes første bok, Volumetrics: Feel Full på færre kalorier, beskrev måter å unngå høy tetthet mat, lære å få øye på "kalori feller" (matvarer som ser sunt, men inneholder skjulte kalorier), og oppdage matvarer som vil gjøre at du føler deg fornøyd med færre kalorier.

Rolls 'andre bok, The Volumetrics Eating Plan, er en livsstil guide og kokebok. Det følger de opprinnelige prinsipper - å miste vekt ved å spise tilfredsstillende deler av smakfull, sunne valg snarere enn høy tetthet mat - pluss det gir flere oppskrifter, meny planleggere, og lister over sunn mat alternativer for å gi leserne konkrete, realistiske instruksjoner for hver måltid.

Volumetrics: hvordan fungerer det?

Volumetrics legger vekt på å spise snarere enn deprivasjon. "Fokuset er 100 prosent om fylde," sier Dawn Jackson Blatner, RD, forfatter av flexitarian Kosthold og European Dietetic Association talsperson. "Denne dietten er å prøve å få deg full fordi, når gitt et valg, vil folk velge å spise mer." Ifølge Volumetrics, matvarer som inneholder mer vann, for eksempel frukt og grønnsaker, er sunnere fordi de har lavere energitetthet, eller antall kalorier i en bestemt mengde mat. Matvarer som har høy energitetthet inkluderer sukkerholdig og fet mat som potetgull og kaker. "[Dr. Rolls] sier at du kan naturligvis slå av ønske om disse matvarene, "forklarer Blatner.

I hovedsak er ideen bak Volumetrics miste vekt ved å spise færre kalorier likevel mett. "Volumetrics er en av mine favoritt dietter fordi det handler mer om å spise enn slanking", sier Andrea Giancoli, MPH, RD, også en talsperson for European Dietetic Association. "Folk liker å spise, og forskning har vist at når du spiser høy vanninnhold matvarer som en grønn salat med mye grønnsaker eller suppe, du spiser mindre mat."

Volumetrics gir også verktøy for å beregne energitettheten av mat og anbefaler å bruke en food journal og komme i fysisk aktivitet. "Forskning viser at det å holde en matdagbok er en av taktikk som fungerer for vellykket vektreduksjon," sier Giancoli.

Volumetrics: prøve diett

Denne prøven måltid viser at det er et høyt volum av god mat på denne dietten:

Frokost

Havregryn toppet med epleskiver, kanel og brunt sukker

Skummetmelk

Halv grapefrukt

Kaffe

Lunsj

Grillet kylling salat med hakkede romersk salat, rød paprika, smuldret blåmuggost og hakkede valnøtter med lett dressing

Hel-hvete pitabrød

Jordbær

Snack

Cheerios med skummet melk og friske blåbær

Middag

Biff fajita med grillet grønn paprika og løk, salsa, strimlet romanosalat, terninger fersk tomat, mais kjerner, og ikke-fett rømme på en tortilla

Cantaloupe

Volumetrics: proffene

Volumetrics har klare fordeler:

Solid vitenskap. "Volumetrics er gode råd som er støttet av forskning," sier Giancoli. "Dietten kommer med vitenskap bak det."

God mat. En stor fordel med Volumetrics er det lagt vekt på å lære å spise vann-rike matvarer, som frukt og grønnsaker, som pleier å være sunnere matvarer. "Det er en av de beste konseptene der ute fordi det lærer deg hvordan du skal spise riktig," sier Blatner. "Det fremmer alle de sunne matvarene vi kjenner."

Volumetrics: cons

Utfordringene i Volumetrics inkluderer:

Trenger du å lage mat. Volumetrics er om matlaging hjemme, så denne tilnærmingen ikke kan fungere for alle. "Denne planen er basert på å lage dine egne måltider," sier Blatner. "Hvis du spiser ute på forretningsreise eller ferie, er denne planen ikke ideelt."

Mulig kortsiktig metthetsfølelse. Spise masse kalorifattig mat under Volumetrics plan vil hjelpe deg å føle deg mett, men effekten kan ikke vare. "Når du spiser høy vann matvarer, føler deg full på den tiden, men kan føle seg sulten kort tid senere," sier Giancoli.

Volumetrics: kort-og langsiktige effekten

På kort sikt, vil du ikke føle fratatt med Volumetrics plan, sier Giancoli. Samtidig, du er ikke sannsynlig å se raske vekttap. "Volumetrics lover ikke en quick fix", sier Blatner.

Men på lang sikt, folk som følger Volumetrics plan er mer sannsynlig å bygge varige sunne vaner. "De skal utvikle en sunnere livsstil og opprettholde vekttap," sier Giancoli. "Du skal få et mer plantebasert kosthold og spise hele korn. Du vil bli sunnere. "