Evb

Den Vicks vaporub debatt

Odds er, når du var barn din mor satt Vicks vaporub på brystet for å lette din kaldt symptomer. Men dette tiår gamle behandling har kommet under moderne gransking.

I 1905 begynte en North Carolina apotek markedsføring av et produkt som kalles Vick Magic Kryss Salve. Produktet, nå kjent som Vicks VapoRub, ble svært populære - salg i løpet av 1918 influensa epidemien vokste fra 671 650€ til 5€ 0,9 millioner.

Mer enn 100 år senere, noen fortsatt sverger til produktet.

"Min mann elsker Vicks. Han gnir den på brystet og under nesen, "rapporterer 37 år gamle Shannon Marks, av Mandeville, sier La Marks andre familiemedlemmer bruke den til å lindre en hoste og selv å lette tørre føtter, men hun bruker ikke den på seg selv eller for behandling av hennes barns kaldt symptomer. "Vi har brukt damp i en luftfukter, og vi har kjøpt plug-ins."

Det er en grunn til at noen mennesker ikke bruker Vicks VapoRub på sine barn: Nylig fant forskerne ut at å sette Vicks VapoRub under et barns nese faktisk gjør det vanskeligere for barnet å puste.

Vicks vaporub: kamfer bekymringer

Rapporten tidligere i år var ikke første gang at produkter som Vicks VapoRub som inneholder kamfer har kommet i søkelyset. Kamfer har lenge vært brukt i kombinasjon med mentol i en rekke preparater som er fremmet som bryst gnir å bekjempe forkjølelse ved å lindre hoste og åpning tett nese.

Imidlertid er kamfer også svært giftig: å spise eller drikke så lite som fem milliliter kamfer olje kan drepe et barn.

Som et resultat, i 1983, besluttet den amerikanske Food and Drug Administration som kamfer-holdige produkter som Vicks VapoRub ikke kan inneholde mer enn en 11 prosent konsentrasjon av stoffet. Vicks VapoRub inneholder mindre enn 4,8 prosent kamfer.

Vicks vaporub: brystet rapport

Kamfer gjelder til side, sier forskerne er det ingen vitenskap å sikkerhetskopiere påstanden om at Vicks VapoRub gjør det lettere å puste.

Faktisk setter Vicks VapoRub rett under nesen, i motsetning til å gni det på brystet, kan faktisk gjøre det vanskeligere å puste, ifølge resultatene fra en studie publisert i tidsskriftet Chest. Hos barn under 2 års alderen, kan dette resultere i en økning i slim og lunger.

"Vi viste i laboratoriet at Vicks VapoRub produsert endringer forenlig med betennelse og økt slim i dyr med pre-eksisterende luftveisinflammasjon lik den som ses med en luftveisinfeksjon," sier Bruce K. Rubin, MD, MBA, leder av avdeling for pediatri ved Virginia Commonwealth University School of Medicine i Richmond.

Dr. Rubin og hans kolleger testet effekten av Vicks VapoRub etter behandling av en ung jente som ble brakt til legevakten med pusteproblemer etter å ha Vicks VapoRub plassert under nesen hennes. Rubin sier han har hørt om lignende kontoer.

Andre studier har vist at mentol, ett av innholdsstoffene i Vicks VapoRub, kan også gjøre det vanskeligere å puste, til tross for å skape en "kjøling" følelse som føles lettere å puste.

"Selv om [Vicks VaporRub] ikke [åpner du opp], betyr det utløse reseptorer som gjør at hjernen tror at nesen er mer åpen, og det er lettere å puste", sier Rubin.

Vicks vaporub: Vicks 'instruksjoner

Rubin bemerker at merkingen på Vicks VapoRub klart sier at det ikke skal brukes på små barn, og bør ikke plasseres under nesen.

"Foreldre skal bare følg instruksjonene på etiketten," Rubin sier. Procter & Gamble, produsenten "har vært veldig tydelig i merking sin at VicksVapoRub aldri til å bli brukt til barn under 2 år og aldri plasseres direkte i eller under nesen på voksne eller barn. [Selskapet] er også opptre ansvarlig om opplæring av pasienter med hensyn til når og hvordan du bruker produktet trygt. "

På sin hjemmeside, gir Procter & Gamble til disse advarslene som spesifikt si å ikke bruke Vicks VapoRub:

 • Gjennom munnen
 • Med stramme bandasjer
 • I neseborene
 • På sår eller skadet hud

Nettstedet sier også at du bør kontakte legen din hvis du har en hoste som varer mer enn syv dager, produserer mye slim, eller er en kronisk hoste på grunn av astma, emfysem, eller annen lungesykdom. I tillegg er selskapet opplyser at Vicks VapoRub aldri bør varmes opp før bruk. Hvis barnet spiser noen av produktet, kontakt Giftinformasjonen umiddelbart. Procter & Gamble har en linje av produkter, slik som Vicks BabyRub, som er spesielt laget for å være trygt for spedbarn over 3 måneder gammel og småbarn.

Vicks vaporub: tegn på overdose

Selv om en overdose av Vicks VapoRub er usannsynlig hvis du følger instruksjonene og oppbevar den utilgjengelig for barn, er det viktig å kjenne tegn på en overdose og reagerer umiddelbart:

 • Magesmerter, oppkast, kvalme
 • Brennende følelse i munn eller svelg
 • Beslag og kanskje muskler i krampe
 • Å være tørst
 • Speedy puls
 • Rastløshet eller agitasjon
 • Miste bevisstheten
 • Pustevansker

Når du bruker Vicks VapoRub, husk å bruke den bare på brystet, holde det utenfor barns rekkevidde, og ikke bruke den på barn yngre enn to år gamle.