Evb

Den uforutsigbare natur Crohns sykdom

Crohns symptomer kan endre seg over tid, og Crohns behandlingen bør derfor fortsette å revurderes. Bor utdannet kan hjelpe deg med å administrere og behandle denne uforutsigbare tarmsykdom.

En del av frustrasjonen med å administrere Crohns sykdom er dens uforutsigbarhet. I løpet av sykdommen, kan du ha lange perioder når du har noen symptomer, men så plutselig opplever en forverring av Crohns symptomer kalles en fakkel. Ikke bare kan en persons Crohns endres over tid, men sykdommen er ikke alltid det samme fra en person til en annen. Crohns symptomene kan variere sterkt - en pasient med Crohns kan ha milde symptomer, og en annens symptomer kan være alvorlige.

Hvorfor er Crohns uforutsigbare?

Både styrken og tidspunktet for Crohns symptomene er uforutsigbar. "Fordi Crohns sykdom kan påvirke så mange forskjellige områder i fordøyelseskanalen, hver persons symptomer tendens til å være annerledes," sier Amy Barto, MD, en gastroenterolog ved Lahey Clinic i Burlington, Massachusetts "Vi vet ikke den eksakte årsaken av Crohns, men vi mistenker at det starter med en genetisk disposisjon og blir deretter utløst av noe i miljøet. Utløseren for et bluss kan være et giftstoff, mat eller bakterie. Fordi det kan være mange forskjellige triggere, kan det være et bredt spekteret av Crohns symptomer som endres over tid. " Dette betyr både triggere og symptomer kan variere fra person til person.

I tillegg vil Crohns ikke oppfører seg på samme måte i alle deler av fordøyelseskanalen. "Det vi kaller Crohns sykdom er en samling av ulike typer av inflammatorisk tarmsykdom", sier Barbara Kaplan, MD, en gastroenterolog ved Cleveland Clinic i Ohio. "Crohns sykdom i øvre del av fordøyelseskanalen fungerer annerledes enn Crohns sykdom i den nedre delen. Når vi bryter ned den større gruppen inn i undergrupper, er vi i stand til å forutsi symptomene på Crohns mer nøyaktig. "

Typer av Crohns sykdom

Alle typer Crohns sykdom innebære dysfunksjon av immunsystemet. Immunforsvaret er den delen av kroppen din som angriper fremmede inntrengere som virus og bakterier. I Crohns sykdom, noen eksperter foreslår at immunforsvaret feil normale bakterier, virus, eller mat for inntrengere og lanserer en all-out offensiv i fordøyelsessystemet. Tilbakevendende angrep antas å føre til kronisk betennelse og skade på de berørte deler av fordøyelseskanalen.

De ulike typene av Crohns føre til en rekke Crohns symptomer:

  • Crohns av den øvre delen av tykktarmen og nedre del av tynntarmen forårsaker symptomer som inkluderer lavere, rett-mavesmerter og diaré. Dette er den mest vanlige typen av Crohns.
  • Crohns av magen og den øvre del av tynntarmen kan forårsake øvre magesmerte, kvalme, vekttap, og oppkast.
  • Crohns av den nedre del av tykktarmen kan forårsake rektal blødning, abscesser, og sår i analområdet.

Endre Crohns behandling

Crohns behandling avhenger av beliggenhet og alvorlighetsgraden av sykdommen, om det er noen komplikasjoner, og hva en persons respons har vært til tidligere behandlinger.

Noen behandlinger brukes til å holde Crohns symptomer under kontroll, og noen behandlinger brukes til å behandle en fakkel. "Når en fakkel oppstår, kan behandlingen trappes opp for å få symptomene tilbake under kontroll," forklarer Dr. Barto. "Pasienter slutt komme til å vite forskjellen mellom de vanlige opp-og nedturer av Crohns og et flammetårn." Denne forståelsen kan hjelpe en person kontrollere symptomer og fremtidige utbrudd.

Lære bruken av ulike Crohns narkotika kan hjelpe deg med å administrere medisiner planen. "Tradisjonelt," sier Dr. Kaplan, "steroider har blitt brukt til å behandle fakler, og anti-inflammatoriske legemidler har blitt brukt under helbredelser, men som nyere medikamenter blir tilgjengelige, er behandlingstilbud øker." Noen av de mer vanlige Crohns behandlinger inkluderer:

  • Aminosalisylater. Disse antiinflammatoriske midler er også kjent som 5-ASA medikamenter. De brukes til å kontrollere mild til moderat Crohns symptomer.
  • Steroider. Disse stoffene undertrykke immunsystemet og brukes til å kontrollere moderat til alvorlig Crohns symptomer under et bluss. Steroider er kraftig og effektiv, men kan bare brukes i en kort periode på grunn av alvorlige bivirkninger.
  • Immunsystem undertrykke narkotika. Disse stoffene, også kalt immunomodulatorer, kan brukes sammen med steroider både å øke sin effekt og for å redusere dosen nødvendig.
  • Biologisk terapi. Disse er nye legemidler for Crohns behandling og brukes for moderate til alvorlige symptomer. De virker ved å blokkere immunsystemets produksjon av et stoff som heter tumor nekrose faktor alfa (TNF-alfa), et protein kroppen bruker i den inflammatoriske respons.
  • Kirurgi. Opptil 75 prosent av personer med Crohns sykdom slutt krever kirurgi for å kontrollere sine symptomer. Kirurgi kan brukes for å fjerne en hindring forårsaket av arrvev, drenere en abscess, eller reparere en åpning i tarmen som kalles en fistel.

Håndtering av uforutsigbarhet Crohns

En måte å takle uregelmessig natur Crohns er utdanning. "Jo mer du vet om sykdommen din," sier Barto, "jo mer du kan forutse symptomer og arbeide med legen din for å kontrollere dem."

Du vil finne at ikke alt om Crohns fortsatt usikkert. "Det er mye som faktisk er forutsigbar om Crohns", sier Kaplan. "Vi vet hvordan sykdommen utvikler seg. Personer med Crohns slutt er i stand til å forutsi et bluss. Vet De hva en fakkel føles." Og større kunnskap om og kjennskap til din tilstand føre til bedre behandling og optimaliserte utfall.