Evb

Den riktige måten å snakke om bipolar lidelse

Mange holde bipolar lidelse en hemmelighet fra sine venner, kjærlighet interesser, kolleger, selv familiemedlemmer. Følg denne steg-for-steg guide til å slå opp denne viktige samtalen.

Fylle noen inn på din helse historie er kanskje ikke den typiske ice-breaker - og for personer med bipolar lidelse kan dele diagnosen være følelsesmessig og utfordrende.

Men bipolar lidelse er ingenting å skamme seg over, og hvis du er proaktiv om å starte samtalen, vil du sette en positiv tone, enten du bryte nyhetene til et familiemedlem, sjefen din, eller en ny love interest.

Faktisk er det mange grunner til at du bør være åpen om bipolar lidelse. "Hvis pasientene bære sin diagnose rundt som en hemmelighet, blir det en byrde, og de ​​kan føle seg enda bekymret og skremt at folk kommer til å finne ut, "sier psykiater Daniel Wilson, MD, leder i psykiatri ved Creighton University i Omaha, Neb Deling kan lette din følelsesmessige belastningen.

Andre grunner til å ha den "bipolar chat" inkluderer:

 • Å få støtte. Akkurat som når du har influensa, trenger du kjærlighet og omsorg for menneskene rundt deg under bipolar behandling, og de ​​i sin tur vil sette pris på å vite hva som skjer med deg.
 • Utdanne dine kjære. Finne en måte å snakke om bipolar lidelse vil tillate deg å informere menneskene i livet ditt om dine symptomer, så vel som bipolar behandling.
 • Identifisere bipolare triggere og symptomer. Folk rundt en person med bipolar lidelse er ofte de første til å merke bipolare symptomer, spesielt med mani. "Pasienter har ikke alltid samme grad av bevissthet om hva som skjer," sier Dr. Wilson.

Breaking nyheter om bipolar lidelse: en åtte-steg guide

Når du bestemmer deg for at det er på tide å fortelle andre om din bipolar lidelse, planlegging samtalen kan være utfordrende. Bruk disse trinn-for-trinn-strategier:

 1. Plukk en rolig øyeblikk. Altfor ofte er disse samtalene tvunget av en krise, sier Wilson. "Det er bedre å ha samtalen når personen føler seg vel," sier han. Det er derfor du bør dele din diagnose før en annen episode krever en umiddelbar respons. Hvis du kan velge plasseringen, finne et sted hvor du føler deg komfortabel og en som tilbyr privatliv for alle involverte.
 2. Praksis. Det er alltid en god idé å lage en prøvetur med viktige samtaler. Din terapeut eller en venn som allerede vet om din situasjon kan være en god samtalepartner.
 3. . Fininnstille for publikum Dine eksakte ord vil være annerledes hvis du snakker til et familiemedlem, en romantisk partner, eller en medarbeider - så planlegge deretter. For eksempel når du snakker med sjefen din, kan det være nyttig å ta med noen av høydepunktene i arbeidet historie å vise at du har vært en produktiv medarbeider gjennom årene til tross for bipolare symptomer. Hvis du snakker med en ny kjæreste, er det best å velge et tidspunkt tidlig i forholdet ut av respekt for partneren din rett til å gjøre valg om å fortsette å date deg med full kjennskap til din situasjon.
 4. Være en lærer. Det er en god sjanse for at personen du snakker med ikke vet mye om bipolar lidelse. Kom forberedt med nyttig informasjon. Ta med brosjyrer eller kontaktinformasjon for en støttegruppe hvis du tror det ville hjelpe, eller invitere personen til å møte med rådgiver eller lege for å fullt ut forstå bipolar behandling.
 5. Stengt ute stigma. Du kan være i stand til å hjelpe din kjære en bedre forstå konsekvensene av diagnosen din hvis du bruker en sykdom analogi. "Jeg liker å sammenligne det med en overaktiv skjoldbruskkjertel," sier Wilson. "Klart du ønsker å behandle denne tilstanden."
 6. Gjøre det godt igjen. Hvis det er aktuelt, kan det være lurt å erkjenne skaden gjort av tidligere oppførsel forårsaket av bipolare symptomer. "Forklarer at det var ikke bare en personlig preferanse å oppføre seg på en bestemt måte og at det er denne medisinske aspektet til det kan være nyttig," sier Wilson, og legger til at mange pasienter føler skyld og skam over sine handlinger og oppriktig ønsker å gjøre godt igjen. I noen tilfeller kan både offentliggjøring av diagnose og anerkjenne virkningen av dine valg både bli bedre håndtert i et brev.
 7. Gi dem tid Noen mennesker er svært åpen og fleksibel, men andre -. Muligens familiemedlemmer med stive ideer om familien identitet - kan ha en vanskelig tid å fordøye dine nyheter. "Det er ofte nyttig å ha en angrefrist, la folk gå sin egen vei for en stund", sier Wilson.
 8. Godta sine svar. Dele bipolar diagnose kan la deg følelsen sårbare og, dessverre, ikke alle vil svare slik du skulle ønske de ville. "Jeg har hatt å råde pasienter til å begrense sin kontakt med noen familiemedlemmer for en stund", sier Wilson. Snakk med terapeuten din hvis du er skuffet over svaret at offentliggjøring mottatt.

Husk at hva personen du snakker med gjør med den informasjonen du deler er ute av kontroll. "Jeg har sett mange tilfeller av gode, støttende arbeidssituasjoner, og situasjoner der når folk på jobb fant ut, de tydelig prøvde å stokke person ut av jobben", sier Wilson.

For bedre å hjelpe deg med å administrere denne uforutsigbarheten, råder Wilson involverer rådgiver eller terapeut underveis, spesielt hvis avsløring fører til en stor shake-up i din familie dynamisk eller utløser fornektelse eller fiendtlighet.