Evb

Den makrobiotisk diett

Er du vilje til å endre måten du spiser og din livsstil for å gå ned i vekt? Hvis så, kan den strenge makrobiotisk diett være riktig for deg.

En makrobiotisk diett er en type diett som hovedsakelig består av hele korn, korn og grønnsaker. Tidlige versjoner av en makrobiotisk diett oppfordres spise bare kokt helkorn, men disse mer ekstreme regimer brukes ikke lenger på grunn av sine potensielt farlige helseeffekter.

Den nye tilnærmingen? Den makrobiotisk diett "fremmer hele matvarer vs bearbeidet mat," sier Audrey Young, MS, RD, LDN, en registrert kostholdsekspert i Newton, Massachusetts

Ins og outs av en makrobiotisk diett

En makrobiotisk diett er ikke bare ment å endre måten du spiser, er det også laget for å endre måten du lever. Young sier at den typiske makrobiotisk diett oppfordrer meditasjon og bremse ned din livsstil.

Mest makrobiotiske dietter inneholde elementer av buddhisme, sammen med en enkel spising plan som eliminerer meieriprodukter, kjøtt og fet mat på grunn av deres såkalte toksiske effekter på kroppen din. På en makrobiotisk diett, vil omtrent halvparten av kaloriene kommer fra hele korn, og resten fra frukt, grønnsaker og supper. I tillegg kan hvit fisk, nøtter, frø, pickles, asiatiske sauser, og visse te bli fortært på anledningen. Enkelte grønnsaker, inkludert poteter, tomater, asparges og avokado, er begrenset. I tillegg bør maten du spiser på en makrobiotisk diett være økologisk.

Når det kommer til matlaging på en makrobiotisk diett, er matvarer betraktet som hellig, så du bør forberede måltidene dine i et fredelig miljø. Dine gryter, panner og kasseroller bør gjøres av konkrete materialer, som tre, glass og rustfritt stål, og du bør ikke bruke mikrobølgeovn eller elektrisitet.

Som med de fleste dietter og livsstil, det er potensielle fordeler og ulemper. En makrobiotisk diett kan være gunstig hvis det gjøres på en sunn måte, men kan også ha en viss risiko hvis dårlig planlagt.

Makrobiotisk diett: proffene

  • Forbedring i kostholdet. Makrobiotiske dietter består hovedsakelig av hele korn, frukt og grønnsaker, som er en viktig del av en sunn diett. Det er nok av bevis på at å innlemme disse matvarene i kostholdet ditt kan forbedre din helse.
  • Redusert risiko for visse sykdommer. Spise en lav-fett, høyt fiber diett rik på frukt og grønnsaker kan redusere risikoen for å utvikle flere sykdommer, blant annet hjerte-og karsykdommer og visse typer kreft. Forskere undersøker om en makrobiotisk diett kan være i stand til å forebygge kreft.

Makrobiotisk diett: cons

  • Næringsmangel. "Noen av bekymringene [knyttet til en makrobiotisk diett] får en mangel på protein, jern, kalsium, vitamin B12 og vitamin D, "sier Young. Men hun legger til at du kan møte alle disse næringsstoffer behov hvis kostholdet er riktig planlagt. For eksempel kan du få jern fra bønner og gresskarkjerner.
  • Urealistiske begrensninger. Ett rødt flagg på en makrobiotisk diett er at det begrenser eller begrenser en rekke sunn mat, som avokado, meieriprodukter og egg, sier Katherine Tallmadge, MA, RD, nasjonal talsperson for European Dietetic Association og forfatter av Diet Simple: 192 mentale triks, erstatninger, vaner og inspirasjoner. "Rigide regler ta gleden ut av å spise og gleden ut av livet," sier Tallmadge. "En hel avocado er bare 220 kalorier, det er mest fett, men det er hjerte-sunt fett Og vi vet at meieriprodukter lavere blodtrykk og de har kalsium for bein.". Såvidt effektene av å spise egg, Tallmadge sier at "de lengste levende mennesker på jorden [den japanske] er det største egg-spisested i verden."
  • Utilsiktet vekttap. Personer med kreft ofte prøve en makrobiotisk diett, men utilsiktet vekttap kan være en farlig bivirkning av å følge en. Siden du ofte har høyere kalori-og ernæringsmessige behov når du har kreft, er det viktig å snakke med helsevesenet team før du gjør drastiske endringer i kostholdet.
  • Ingen tilskudd. Makrobiotiske dietter generelt fraråde vitamin-og mineraltilskudd. "Derfor kan det være vanskeligere å møte disse næringsstoffer behov", sier Young.

En makrobiotisk diett kan være en sunn spising og livsstil plan hvis du sørge for at du får den næring du trenger. Hvis du er seriøs om å prøve det, foreslår Young arbeider med en registrert kostholdsekspert når vedta en makrobiotisk diett, slik at dine ernæringsmessige behov vil bli oppfylt.