Evb

Den komplekse prosessen med MS diagnose

Lær om hvordan multippel sklerose er diagnostisert - fra legens og pasientens synspunkt.

Noen er nylig diagnostisert med multippel sklerose hver time i Europa, ifølge National MS Society. Men fordi multippel sklerose oppleves så forskjellig fra person til person, kan prosessen med å komme fram til en nøyaktig MS diagnose noen ganger være svært komplisert.

Ifølge Tanuja Chitnis, MD, assisterende professor i nevrologi og direktør for Partners Pediatric MS Center ved Massachusetts General Hospital for Children, kan en myriade av MS-symptomer tyder også på en rekke andre forhold. Til tross for den kompliserte natur av sykdommen, men det er standard prosedyrer som leger følge når du gjør en MS diagnose: "Vi bestiller et batteri av sentrale tester for å eliminere andre muligheter før en diagnose," forklarer hun.

MS diagnose: testing

De diagnostiske testene som oftest brukes til å finne en multippel sklerose diagnose er spesialiserte imaging tester, tester av spinal væske, og nerve tester. Nærmere bestemt, omfatter de følgende:

  • MR, også kjent som en magnetisk resonans imaging skanning, er brukt til å se på hjernen og ryggmargen og se etter spesifikke lesjoner som er typisk for MS.
  • Lumbar punktering, eller "spinal kraner," blir gjort for å samle ryggmarg væske fra den nedre ryggrad for å lete etter celler som er karakteristisk for sykdommen.
  • Fremkalt respons er nerve tester som er gjort for å kontrollere kroppens elektriske baner, de kan bidra til å avgjøre om disse nervebanene har blitt rammet av MS.

Likevel, på tross av alle high-tech testing tilgjengelig i dag, ofte de mest nøyaktige og rask diagnose kommer fra en lege som er vier oppmerksomhet til staten av din helse og de symptomene du opplever.

MS diagnose: En pasients perspektiv

Jeffrey Gingold, som ble diagnostisert med multippel sklerose i 1996, husker godt kompleksiteten i den diagnostiske prosessen: "Gjenkjenne og behandle MS er som å treffe et bevegelig mål fordi det er så mange symptomer, og det kan være vanskelig å beskrive ting som vertigo, balansere problemer, og nummenhet. "

I tillegg, i anfallsvis form for multippel sklerose, den typen som folk flest er i utgangspunktet diagnosen, symptomer ofte forsvinner i perioder. Dette betyr at pasienter i de tidlige stadier av MS må kanskje vente å se hvordan deres symptomer endre før deres leger er i stand til å forstå dem mer fullstendig. Til slutt, kan det store antallet mulige MS-symptomer, vanskelighetsgraden med å forklare dem, og den varierende utseende av symptomer gjør MS diagnosen prosessen virke ganske frustrerende.

Gingold diagnose erfaring var ganske grei, og han krediterer hans "gløgg øyelege," som mistenkte at hans visjon tap symptomene skyldtes MS. En MR bekreftet øyet legens mistanke. Gingold sier han var også proaktiv om helsen hans - han visste med en gang at noe var galt da synet på ett av øynene hans begynte å avta raskt, et uvanlig problem for noen i 30-årene, hans alder på tidspunktet for diagnosen.

Rick Sommers, som ble diagnostisert med MS i 1994, hadde en litt annerledes opplevelse. Etter å ha konsultert en lege om problemer med balansen hans, var han kort feildiagnostisert med en indre øret infeksjon, en felles skyldige av balanse problemer. Da utbruddet av nummenhet og prikking i hans høyre side fikk ham til å se en spesialist. Nevrologen bestilt en MR, og lesjoner som tyder på MS ble oppdaget.

MS diagnose: reflektere over utviklingen

Diagnostisering av noen kronisk sykdom kan be en bølge av følelser, og en MS diagnose er intet unntak. Sommers husker en følelse av sjokk: "Jeg forsto ikke omfanget av det hele Bevisstheten om MS på den tiden var ikke hva det er nå jeg bekymret for at jeg ville ende opp i rullestol..."

Mens nye tilfeller av multippel sklerose er diagnostisert daglig, betyr ikke dette nødvendigvis at frekvensen av multippel sklerose er akselererende. Eksperter spekulerer i at det kan være delvis på grunn av fremskritt i den diagnostiske prosessen som har skjedd i løpet av de siste årene. Og disse fremskrittene utvide til behandlingstilbud i tillegg. Sommers sier at da han først ble diagnostisert, legemidler som langsom sykdomsutvikling fortsatt ble testet, og ventelistene for å prøve dem var tusenvis lang.

Siden hans diagnose 18 år siden, sier Sommers han har merket en endring i folks bevissthet av multippel sklerose, og han mener at har hjulpet bidra til økt diagnose rate. "I det siste, kan du ignorere [ en blusse opp ] og aldri nevne det, men nå er det mer sannsynlig å bli diagnostisert, "sier han.

Gingold enig i at bevisstheten om MS og bedre alternativer for mennesker som lever med tilstanden har økt dramatisk det siste tiåret. " MS behandling har bedret seg siden jeg fikk diagnosen i 1996, "sier han. "Jeg er takknemlig for at jeg ikke var arbeider med MS 20 eller 30 år siden."