Evb

Den høye kostnaden for leukemi behandling

Helsevesenet kan være svært dyrt når du har leukemi. Lær hva du kan gjøre om store helsevesenet regninger og hvilke ressurser er tilgjengelige for å hjelpe.

En diagnose av leukemi bringer med seg frykt for hva fremtiden kan bringe for helsen din. Men det er også nesten alltid bringer frykt for hva fremtiden kan bringe for din økonomi, selv når du har helseforsikring.

Leukemi "er en økonomisk belastning for folk som ikke har helseforsikring, og for folk som gjør", sier Elizabeth Kitlas, informasjon spesialist for Information Resource Center ved leukemi og lymfom Society i White Plains, NY

Kostnaden for cellegift eller stråling alene kan legge opp. Tusenvis av mennesker som har leukemi eller andre blod kreft trenger en benmarg eller stamcelletransplantasjon, enten en autolog transplantasjon (der stamcellene kommer fra pasienten) eller allogene transplantasjoner (der stamcellene kommer fra et familiemedlem). Noen transplantasjoner kan kjøre 373 140€ sier Anita Vargas, en onkologi sosialarbeider på John Theurer Cancer Center ved Hackensack University Medical Center i New Jersey.

Navigere kostnadene ved leukemi behandling

Her er råd fra ekspertene om hvordan du kan få økonomisk hjelp:

 • Uforsikret? vurdere alle alternativer. Ikke å ha forsikring kan bety at du ikke vil være i stand til å betale for en prosedyre som en benmarg eller stamcelletransplantasjon som kan være forskjellen mellom liv og død. Hvis du ikke har forsikring, gå ned hver avenue for å prøve å få det, foreslår Kitlas. Vurdere disse alternativene:

  • Se om du er kvalifisert for Medicaid (kriteriene varierer fra stat til stat).
  • Finn ut om du kan legges til et familiemedlem helseplan.
  • Prøv å få inn statens høy risiko basseng, helseforsikring som er tilgjengelig for folk som har blitt nektet dekning fra private helse assurandører.
  • Se etter programmer og non-profit organisasjoner som kan hjelpe deg å finne forsikring.
 • Kjenn din plan innvendig og utvendig. Hvis du har forsikring, er tiden inne til å lese retningslinjene nøye og vet hva slags ut-av-lomme kostnader du kan ha, sier Kitlas. Vær spesielt oppmerksom på egenandeler, co-betaler, og coinsurance. Det er også svært viktig å vite hvilke leger og sykehus er i din plan nettverk og vil bli dekket av forsikringen din.

  Se spesielt etter planen politikk for kreftbehandling, sier Vargas, og se om planen har en maksimal nytte, noe som ville være mengden av dekningen plan tilbyr over livet ditt. En levetid maksimalt 5€ millioner kan enkelt kjøre ut når du har leukemi, sier hun.

  Hvis planen har for mange ut-av-lomme kostnader eller hvis resept plan er ikke veldig generøs, kan du vurdere å bytte planer under den neste åpne innmelding periode hvis det er et alternativ, sier Kitlas.
 • Få økonomisk hjelp. Dessverre, kan kostnadene ved leukemi behandling legge opp betraktelig, selv når du har helseforsikring. Noen som har leukemi kan ha en lege besøk tre ganger i uken, så en 10€ til 25€ lege besøk co-pay kan bli litt av en byrde, sier Vargas. Og noen mennesker som har en benmarg eller stamcelletransplantasjon trenger så mange som 50 medisiner etterpå, og hvert medikament kunne bære en co-pay for hundrevis av dollar.

Fortsett å lese side 2 av denne artikkelen.