Evb

Den hjernesvulst behandlingsteamet

Mange helsepersonell er involvert i diagnostisering og behandling av hjernesvulster. Pass på at gruppemedlemmene har erfaring i behandling av din type kreft.

Hvis du har blitt diagnostisert med en hjerne eller ryggmarg svulst, er det viktig å etablere et team av medisinske eksperter som spesialiserer seg på diagnostisering og behandling av din type svulst.

Siden det er mer enn 120 typer av primære hjernesvulster, sier Andrew Sloan, MD, direktør for hjernesvulst og Neuro-onkologi Center ved Universitetet Hospitals Veske Medical Center i Cleveland, "laget ditt må være i stand til å nøyaktig identifisere hva slags hjerne svulst du har, slik at de kan designe den mest effektive behandlingen. "En hjernesvulst kan behandles med kirurgi, stråling og kjemoterapi. Noen mennesker vil trenge en kombinasjon av disse typer behandlinger avhengig av bestemt type hjernesvulst de har.

Hjernesvulst: bygge din medisinske teamet

For å sikre at du får best mulig omsorg, er det viktig å finne leger og helsepersonell med erfaring i å behandle din type kreft. Laget ditt kan inneholde noen av følgende eksperter:

 • Nevro-onkolog. Dette er en lege som har fått opplæring i nevrologi, studiet av hjernen, samt onkologi, innen kreft. Den nevro-onkolog er sannsynlig å koordinere omsorg med de andre medlemmene av teamet. "Din nevro-onkolog bør ha fellesskap trening i hjernesvulst onkologi, ikke bare generelle onkologi," sier Dr. Sloan. Fellowship opplæring er utdanning som går utover medisinsk skole, internship og bosted.
 • Nevrokirurg. En nevrokirurg er en lege med erfaring i å utføre kirurgi på det sentrale nervesystemet og hjernen. Men ikke alle nevrokirurger har samme nivå av erfaring med hjernesvulster. En typisk nevrokirurg i Europa behandler et gjennomsnitt på tre eller fire personer som har en hjernesvulst hvert år, sier Sloan. På den annen side kan en nevrokirurg på et stort medisinsk senter behandle så mange som seks til ti personer med hjernesvulst hver uke. Sørg for at nevrokirurg har massevis av erfaring å behandle hjernesvulster. Din nevrokirurg bør også være up-to-date med state-of-the-art behandlinger og teknologi.
 • Stråling onkolog. Strålingen onkolog gir strålebehandling til svulsten.
 • Patolog. En patolog er en lege som undersøker vev fra en svulst under et mikroskop og bestemmer hvilken type og grad av kreft det er. "Det er viktig å få en ekspert patologisk mening, fordi den diagnosen er grunnlaget for din behandling plan," sier Sloan. Men sørg for at patologen har erfaring diagnostisering hjernesvulster. "Som med nevrokirurger, kan en patolog har veldig liten erfaring med hjernesvulster, og derfor ikke kan være i stand til å identifisere dem så nøyaktig som noen med mer erfaring," sier Sloan.
 • Nevro-radiolog. Disse legene tolke bildene er tatt av hjernesvulst, for eksempel fra MR skanner.
 • Sykepleiere. Sykepleiere bør ha spesiell opplæring og erfaring i nevro-onkologi eller stråling onkologi.
 • Sosialarbeider. En sosialarbeider kan gi deg emosjonell støtte og hjelpe deg å finne ressurser som hjelper deg å administrere økonomiske bekymringer, hjem helsetjenester, og transport til og fra avtaler.
 • Psykisk helse-ekspert. Fleste mennesker diagnostisert med hjernesvulst, samt deres familiemedlemmer, kan ha nytte av å snakke med en mental helse profesjonell om sykdommen.

Hjernesvulst: rehabilitering etter operasjonen

Noen hjernesvulst pasienter kan trenge rehabilitering etter hjernekirurgi. I så fall kan flere medlemmer av behandlingsteamet omfatter:

 • Fysioterapeuter. Fysioterapeuter kan hjelpe hjernesvulst pasienter som opplever svakhet eller balanse problemer etter operasjonen. De kan også arbeide med dem som lider av lammelser.
 • Logopeder. Noen hjernesvulst pasienter har problemer med å snakke eller svelge etter sin drift. Logopeder kan hjelpe folk gjenvinne disse evnene.
 • Ergoterapeuter. Denne typen spesialist hjelper pasientene lære hvordan å gjøre visse daglige aktiviteter, som å få kledd eller spise.

Hjernesvulst: finne din medisinske teamet

Det er flere måter å finne team av eksperter.

 • Den europeiske styret i medisinske spesialiteter (ABMS) lister leger som har fullført visse krav og bestått eksamen i deres spesialitet. Katalogen er The Official ABMS Directory of Board Certified medisinske spesialister, tilgjengelig på offentlige biblioteker, samt på internett.
 • The National Cancer Institute (NCI) Kreft Information Service vil fortelle deg om renseanlegg i ditt område. Du kan nå dem ved 1-800-4-kreft (422-6237).
 • Du kan be om å rådføre seg med et team av eksperter i NCI Neuro-Oncology Branch Warren Grant Magnuson Clinical Center, som er en del av National Institutes of Health (NIH). Anlegget er i Bethesda, Maryland
 • Ditt primære omsorg lege kan være i stand til å anbefale et erfarent team, så vel.