Evb

Den gratis slutte røykfrie ressurs du ikke bruker

Lyst til å slutte å røyke for godt? så kanskje det er på tide å plukke opp telefonen. Quitlines er en verdifull og underutnyttet ressurs for å slutte å røyke.

Røykeslutt er ikke lett. Til tross for hva mange røykerne selv kan tro, er nikotin et svært vanedannende stoff, og folk ofte trenger hjelp til å lære å slutte å røyke. "Sytti prosent av røykerne ønsker å slutte, men bare 3 til 5 prosent av dem som prøver å slutte uten hjelp forbli røykfri i inntil ett år," sier Abinash Achrekar, MD, MPH, assisterende professor i medisin i fordelingen av kardiologi ved University of New Mexico i Albuquerque.

Vurderer dette, er det ofte anbefalt tilnærming til å slutte å røyke å kombinere medisiner med rådgivning. Og for mange er den beste, mest tilgjengelige måten å få den rådgivning og andre slutte røykfrie tips gjennom en avslutt-smoking hjelpetelefon, vanligvis kjent som en Røyketelefonen.

Hvordan slutte å røyke med en Røyketelefonen

En Røyketelefonen er så enkelt som det høres ut. I sin essens er en avslutter linjen en rådgiver på telefonen som kan hjelpe deg med ditt mål om å slutte å røyke. "Røykere kan meldes inn i en Røyketelefonen enten ved å ringe Røyketelefonen direkte selv eller av en henvisning fra helsepersonell," sier Jenny A. Van Amburgh, PharmD, førsteamanuensis klinisk professor ved Northeastern University Bouve College of Health Sciences i Boston. "Hvis henvist av en lege, gjør Røyketelefonen programmet et visst antall forsøk på å kontakte pasienten."

Når du begynner å jobbe med en rådgiver på en smoking Røyketelefonen, er det ganske likt andre typer rådgivning økten. "Typisk, fullfører pasienten et inntak vurdering, sammen med en motiverende diskusjon," sier Van Amburgh. "Mer pedagogisk materiale kan gis via nettilgang eller trykte materialer sendt til pasienten. Hvis pasienten velger å motta røykeslutt tjenester, en serie av telefon-baserte rådgivning økter er planlagt i løpet av de neste ukene, og på seks måneder, det er en oppfølging med pasienten for å se om de har vært i stand til å slutte med hell. "

Vanligvis, mennesker som bruker en Røyketelefonen for å hjelpe dem å lære hvordan å slutte å røyke har en hyggelig opplevelse. "Motiverende intervju teknikker er vanligvis brukt, betyr det ingen skyld eller forelesninger - bare veiledning, planlegging og støtte som kan doble sjansene for å slutte med hell," sier Van Amburgh.

Effektiviteten av å slutte å røyke med en Røyketelefonen

Ikke bare er quitlines enkel å bruke, men de synes også å være effektive. En fersk Surgeon General rapporten fremgår at Røyketelefonen rådgivning økt oddsen for avholdenhet fra sigaretter med ca 60 prosent.

Likevel, til tross for suksessen rate, er et overraskende få antall mennesker faktisk bruker quitlines å hjelpe dem til å slutte å røyke. Nyere statistikk viser at om lag 350.000 mennesker kalt amerikanske quitlines om hjelp, men det er mindre enn 2 prosent av alle amerikanske røykere - en ussel nummer, vurderer rundt 70 prosent ønsker å slutte.

Dr. Achrekar har en teori på hvorfor quitlines er så lite brukt: "Det er en tendens blant røykere å tenke på å slutte som et spørsmål om viljestyrke eller valg," sier han. "Det er viktig å forstå er at nikotin er svært avhengighetsskapende, og røyking er en treatable medisinske tilstand. "

En annen grunn quitlines gå underutnyttet er rett og slett fordi folk ikke vet om dem. "Bevis viser at mediekampanjer om quitlines føre til at flere bruker dem," sier Van Amburgh.

Komme i gang med en Røyketelefonen

Hvis du er interessert i å få slutte røykfrie tips fra en Røyketelefonen, begynner prosessen er enkel. Foreløpig beboere i alle 50 stater har tilgang til Røyketelefonen tjenester. Den nasjonale Røyketelefonen nummer, 1-800-QUIT-NOW (1-800-784-8669), fungerer som en portal til de state-baserte quitlines.

Hver Røyketelefonen er ansatt profesjonelle rådgivere, og de tjenester som tilbys av Røyketelefonen er helt gratis. "Quitlines er bemannet med høyt utdannede fagfolk som gir høy kvalitet og effektive tjenester," Van Amburgh forklarer. "Tjenestene som tilbys er konfidensielle og skreddersydd for å møte den enkeltes behov."

I noen tilfeller kan rådgiveren på Røyketelefonen også hjelpe den som ringer få tilgang til gratis eller rimelige medisiner for å ytterligere hjelpe dem i jakten for å slutte å røyke. Dette kan inkludere nikotintyggegummi, plaster, pastiller, eller andre medisiner.

Mens hver samfunnet tilbyr en gratis Røyketelefonen for folk å ringe, kan det være lurt å sjekke med din arbeidsgiver eller forsikringsselskap hvis du er interessert i ytterligere rådgivning for å slutte å røyke. "Mange ansatte programmer [tredjeparts forsikringsselskapene] inkluderer tobakk opphør produkter og rådgivningstjenester som en del av sin dekning," sier Van Amburgh. "Tilgjengeligheten av tobakk opphør tjenester dekning har vokst de siste årene som vi har sett en økning i statlig lovgivning med røykeforbud, og den nødvendige støtte for å hjelpe folk som ønsker å slutte."