Evb

Den emosjonelle toll av juvenil artritt

Jo eldre barnet er på tidspunktet for hans eller hennes ungdoms leddgikt diagnose, jo tøffere kan det være å akseptere hva som skjer.

Dealing med kroniske smerter når du er under 16 - når juvenil artritt vanligvis streiker - bringer mange unike fysiske utfordringer, men den emosjonelle og sosiale konsekvensene er like store.

Den emosjonelle virkningen av juvenil artritt

Veldig små barn som er diagnostisert med juvenil leddgikt tendens til å fare beste, sier Michelle Reitman, PsyD, en barnepsykolog ved Cadenza Senter for psykoterapi og the Arts i Hollywood, gjør Fla "Yngre barna ikke vet at det finnes en annen måte å leve, "Dr. Reitman sier, slik at de tilpasser seg lettere til deres tilstand.

Men en 12-åring, derimot, vil ha en hard tid å bli vant til å være ute av stand til å gjøre ting som en gang kom lett til ham. Og jo mer aktive livsstilen hans, jo vanskeligere kan det være for ham å takle de fysiske utfordringene ved juvenil artritt. "For en fotball stjerne, en danser, eller noen som har et selvbilde utviklet rundt fysisk helse, det er mer traumatisk," Reitman sier. For noen kan det føre til depresjon eller angst.

Familier trenger å være klar over den emosjonelle og sosiale konsekvensene som juvenil artritt kan ha på et barn, sier Robert Colbert, MD, PhD, sjef for den pediatriske translasjonell forskning gren av National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer i Bethesda, Md.

"Noen mennesker er ganske opprørt når de blir gitt en diagnose, og det er forståelig," sier Dr. Colbert. "Vi snakker om en diagnose av en kronisk sykdom. Det betyr at de kan ha til å ta medikamenter i lang tid. "

Strategier for å hjelpe barnet ditt

Som forelder, kan det være lurt å vurdere følgende måter å hjelpe barnet styre sin ungdoms leddgikt og takle diagnosen:

 • Oppmuntre barnet til å være så aktiv som mulig. Staying aktive er viktig for barn med juvenil artritt, sier Colbert. Dersom legen har rådet deg til å begrense aktiviteter som løping og hopping, la ham eller henne være aktiv på andre måter. "De fleste barnereumatologer understreke at når det har vært en god respons på behandling, barnet kan være så aktiv som mulig," Colbert sier.
 • Møte med andre barn som har juvenil artritt. Forstå at det er andre som går gjennom de samme utfordringene vil gi barnet en følelse av empowerment, sier Reitman.
 • Foreslå måter å håndtere stress. Yoga kan svømme, å skape kunst, avslappende mens du lytter til musikk, meditere eller praktisere andre teknikker hjelpe barnet takle stress, sier Reitman.
 • Hjelp barnet akseptere deres smerte. Når du tror at smerte er en dårlig ting, og du trenger for å bli kvitt den, vil du slite mer enn om du aksepterer det som en del av livet ditt, sier Reitman. Arbeider rundt smerte forårsaket av juvenil artritt er en sunnere måte å se på din situasjon, sier hun.
 • Se etter tegn på depresjon eller angst. Gi barnet minst tre til seks måneder å venne seg til tanken på å ha juvenil leddgikt. Det er normalt å føle seg frustrert og deprimert i denne perioden, men Reitman sier det kan være lurt at barnet skal se en terapeut hvis du merker at hun er:
  • Kontinuerlig trist og tårevått
  • I fornektelse om hennes omstendigheter
  • Redd for å delta i daglige aktiviteter fordi hun kan skade seg selv
  • Isolere seg

Hvordan en tenåring er å takle juvenil artritt

For Ally Shapiro, 16, i New York City, begynte smertene i knærne om seks år siden. Etter måneder med tester for en rekke forhold, inkludert Lyme sykdom, fortalte legen at hun hadde spondyloartropatier, en leddgikt sykdom som kan føre til leddbetennelse, sammen med betennelse i sener og leddbånd rundt leddet.

Den skarpe smerten hun føler starter i kne og utvikler seg til hennes nakke og skuldre. "Det er såre," sier hun. "Det føles som jeg trenger for å få en massasje, men smertene går aldri bort."

Å ha en progressiv, smertefull sykdom tar en toll, sier hun. Hun forbereder seg på college, men sitter i tre timer for å ta college-opptaksprøver er en stor utfordring. "Det er veldig, veldig vanskelig å fokusere når halsen er vondt," Ally sier.

Som for hennes venner, de er støttende, men det er noen ganger vanskelig for dem å forstå når hun ikke kan gjøre noe. Under en tur til Aruba, gikk hun og hennes venner tubing, men etter en stund, Ally skjønte det var årsaken for mye press på henne ledd for å fortsette. "Jeg hadde en hard tid på å forklare at jeg ikke kunne gå tubing med vennene mine lenger," sier hun.

Faktisk, har frykten for å bli sår holdt Ally fra å delta i mange typer aktiviteter. Som et yngre barn opptrådte hun i skøyter show og gjorde gymnastikk, men disse aktivitetene nå forlate henne for sår neste dag. "I morgen vil jeg ikke være i stand til å komme ut av sengen," sier hun, og i sin tur, har hun etter hvert måtte gi opp noen av disse tingene.

Likevel har akseptere smerten hjulpet Ally lære å akseptere hennes tilstand. Det holder henne fra å tenke på det for mye. "Det høres rart, men jeg omfavne det," sier hun. Som et resultat, er hun mer opptatt av å hennes leddgikt behandling og er å finne noen lettelse.