Evb

Den emosjonelle siden av infertilitet

Blir diagnostisert med endometriose - og fruktbarhet problemer som kan følge med det - kan bringe på en berg-og dalbane av følelser, fra sjokk og fornektelse til sinne og depresjon. Men du er ikke alene, og noen enkle strategier kan hjelpe deg å takle.

Danielle Alvarez, 29, har levd med de fysiske effektene av endometriose siden hun begynte å få smertefulle perioder i videregående skole. Nå som hun er gift og prøver å ha et barn, er hennes smerte mer enn fysisk - hun er også leve med de følelsesmessige effektene av hennes infertilitet og reproduktive problemer. Hun sier at hun ofte føler seg stresset og overveldet, men en endometriose støttegruppe, journalføring, og fortsetter å lete etter svar all hjelp.

"Jeg prøver å gjenvinne min styrke ved å snakke det ut med mine venner, og spesielt medlemmer av min støtte gruppen, og ved å skrive ned mine frustrasjoner," sier Alvarez, som er en mental helse rådgiveren bor i Washington, DC "Det er alltid noe nytt å prøve, så langt som nye medisiner og alternative behandlinger - det gir meg mer håp ".

Oppturer og nedturer i reproduktive problemer

Facing den reproduktive problemer som kan komme med endometriose - en tilstand der vev som normalt linjer livmoren begynner å vokse i andre deler av kroppen - kan være så vanskelig følelsesmessig som fysisk, men byrden trenger ikke å være din alene til bære. Legen din kan hjelpe ved å henvise deg til en endometriose støtte gruppe eller til en psykolog som har spesialisert seg på reproduktive problemer, og noen ganger bare ved å bekrefte din emosjonelle nød.

"Hvis en kvinne har blitt diagnostisert med endometriose, som resulterer i sekundær infertilitet, og hun har bestemt seg for at hun ønsker å starte en familie, så hun opplever nød fra to forskjellige vinkler," sier reproduktive endokrinolog Judi Chervenak, MD, førsteamanuensis klinisk professor i obstetrikk og gynekologi i kvinners helse i Montefiore Medical Center i New York City. "Den første er at hun har en medisinsk tilstand, som resulterer i sterilitet og som også kan være årsaken hennes fysiske plager. Men hun også opplever [emosjonell] nød, ved at hennes fysiske tilstand begrenser hennes evne for det som hun ønsker det. "

Hele spekteret av infertilitet erfaring - fra et ønske om å ha en baby til diagnostisering av reproduktive problemer og noen ganger omstendelige prosessen med å prøve å bli gravid - kan bringe på et spekter av følelser, inkludert overveldende sinne, forvirring, depresjon, en følelse av hjelpeløshet og frustrasjon med kroppens begrensninger.

"Du opplever tap - tap av ditt bilde av deg selv som en frisk person, som en fruktbar person", sier Mary Lou Ballweg, co-grunnlegger og administrerende direktør i Milwaukee-baserte Endometriose Association, som har taklet med endometriose personlig. "Det er som å miste en drøm."

Nyttige måter å takle reproduktive problemer

Selv om du ikke kan alltid endre måten du føler om din reproduktive problem, kan du administrere dine følelser med disse mestringsstrategier:

  • Forstå at du ikke er alene. Møte om lag 7,3 millioner kvinner i Europa og Canada reproduktive problemer. Omtrent 89 millioner kvinner og jenter verden over har endometriose. Av disse vil 30 til 40 prosent ansikt ufruktbarhet problemer.
  • Se din emosjonelle plager som normalt og ikke et tegn på svakhet. Smerten av reproduktive problemer er særlig vanskelig fordi det ikke ender med en diagnose. Du blir ikke trengende fordi du trenger hjelp mestring.
  • Skjønner du kanskje gå gjennom stadier. Prosessen med å takle en reproduktiv problem kan sammenlignes med den berømte "sorg syklus" definert av sveitsisk lege Elizabeth Kübler Ross. Vanligvis er beskrevet i litteraturen på død og dødelig sykdom, innebærer denne syklusen av menneskelig reaksjon på sorg går gjennom perioder med sjokk, fornektelse, sinne, forhandling, depresjon, testing og aksept. Ballweg advarer at du arbeider med en reproduktiv problem, spesielt hvis du prøver å bli gravid, kan bety borti stadier av sorg gjentatte ganger.
  • Utstyr deg selv med informasjon. "Jo mer du vet, jo mer myndighet du vil føle deg", sier Ballweg. Sjekk ut Endometriose foreningen, som er en ledende kilde til elektronisk informasjon, opplæring og støtte for endometriose. The Washington, DC-baserte løse er en anerkjent leder i generell infertilitet støtte og utdanning. Også holde en løpende liste med spørsmål for legen din.
  • Utvikle en handlingsplan med din omsorg team. Vite at du tar positive skritt fremover vil også føle deg mer kontroll.
  • Finn måter å håndtere følelsene dine på en jevnlig basis. Enten det er journalføring eller en endometriose støttegruppe, er det viktig å uttrykke din frykt og frustrasjoner. Den Endometriose Association tilbyr sine medlemmer endometriose støtte grupper, løpende e-poststøtte med andre kvinner med endometriose, og en 24-7 hotline. Løse tilbyr også online-støtte grupper og i regelmessige møter over hele landet.

"Jeg var ekstatisk å finne min støttegruppe. Vi e-post hverandre veldig regelmessig for råd og et lyttende øre, "sier Alvarez, som har prøvd i nesten et år å unnfange et barn. "Snakker om ting kan være veldig nyttig."