Evb

Dehydrering og mosjon eller idrett

De fleste taper så mye som 1 qt (1 L) til 2 qt (2 L) av fluid under en time på mosjon. Når du ikke drikker nok væske, musklene blir lei fort, og du kan ha leggkramper mens du går eller kjører.

Hvis du er en idrettsutøver, kan du miste så mye som 3 qt (3 L) av væske i timen i løpet av en intens treningsøkt. Væsketap i utholdenhetsidretter aktiviteter som avstand løping, sykling, anstrengende turer, eller langrenn kan være alvorlige. Disse typer aktiviteter kan raskt føre til heteslag.

I utholdenhetsidretter, kan dehydrering forårsake symptomer, kalt post-ekstrem utholdenhet syndrom (tisser). Symptomer på Pees inkluderer redusert kroppstemperatur, kvalme, oppkast, diaré, svimmelhet, hodepine, muskelkramper, og en manglende evne til å drikke væske.

Distanseløpere og andre utholdenhetsutøvere er ikke de eneste som har problemer med dehydrering. Fotball, basketball og hockey spillere kan miste store mengder væske under et spill. High school og college brytere ofte redusere sine væskeinntak og fremme overdreven svetting før en kamp for å "gjøre vekt."

For å beskytte deg mot dehydrering:

  • Drikke 8 til 10 glass vann hver dag.
  • Drikk ekstra vann før, under og etter trening.
  • Ta litt vann eller sportsdrikk, som Gatorade eller Powerade, med deg når du trener og prøver å drikke minst hver 15 til 20 minutter. Bruk en sportsdrikk hvis du vil bli trener i mer enn 1 time.
  • Unngå koffeinholdige drikker, som kaffe og cola, som øker urinproduksjonen og gjøre deg dehydrert raskere.
  • Unngå alkoholholdige drikker, som øker dehydrering og gjør det vanskelig å ta gode beslutninger.
  • Ikke ta salttabletter. De fleste får nok av salt i kosten. Hvis du er bekymret for å erstatte mineraler tapt gjennom svette, bruk en sportsdrikk.
  • Slutte å jobbe utendørs eller trene hvis du blir svimmel, ør, eller føler meg veldig sliten.

Det er viktig å beskytte deg mot dehydrering i ekstremt varmt eller tørt vær og i store høyder. Utøve tidlig på dagen eller senere på kvelden når det er kjøligere.