Evb

Degenerative disk sykdom og ryggsmerter

En utslitt ned disk i ryggraden kan skape ryggsmerter på grunn av nerve klyper, bein spurs og betennelser.

Cushiony pads kalles disker er plassert mellom de enkelte bein i ryggraden din og bidra til å holde tilbake meget fleksible og i stand til å absorbere stress og belastninger. Dessverre, som du alder, kan disse tilbake diskene slites ned. Dette kalles degenerativ sykdom disk. Faktisk er det ikke en faktisk sykdom, men den normale aldring av ryggraden. Og dette degenerasjon av ryggen disker kan noen ganger føre til ryggsmerter.

"Disken er som et dekk mellom ryggvirvlene, eller bein i ryggraden," sier Nick Shamie, MD, førsteamanuensis i ryggraden kirurgi ved UCLA School of Medicine, direktør for spinal misdannelse kirurgi ved Santa Monica-UCLA Medical Center og Ortopedisk Hospital, og talsmann for European Academy of Orthopaedic Surgeons. "Det fungerer som en støtdemper. Men med passering av tid og aldringsprosessen, vil alles dekk slites ut."


Har en back problem? Finn en kiropraktor eller ortopedisk spesialist.

I en alder av 50, begynner 85 prosent av befolkningen til å vise bevis på disk degenerasjon. For de fleste mennesker, skaper forringelse av sine tilbake disker ingen ryggsmerter i det hele tatt. Imidlertid vil noen lider ryggsmerter gjennom betennelser, nerve klyper eller slitasjegikt.

Hvordan tilbake disker forverres

Spinal plater består av en hard ytre lag som er fylt med et tykt, jellylike væske. Det er flere måter diskene kan forringes og potensielt føre til ryggsmerter. Disse inkluderer:
  • Tårer som kan dannes i det ytterste laget over tid, gjennom slitasje i forbindelse med dagligdagse aktiviteter.
  • Aldring som forårsaker gelé inne i en disk å tørke ut, noe som reduserer dens evne til å absorbere støt.
  • Skader som kan rippe en disk fra hverandre eller føre til en betydelig tåre. Disse skadene kan være forårsaket av sport, feil løft, eller en alvorlig belastning plasseres på ryggraden.

Mest alle vil oppleve noen grad av disk degenerasjon, men noen mennesker er født med en følsomhet mot ryggsmerter. "Noen mennesker er født med mindre spenstig vev, slik at deres disker har en tendens til å slites ut raskere," Dr. Shamie sier.

Hvor ille disker føre til ryggsmerter

Siden diskene er en understøttelse for både ryggrad og nervesystemet, er det flere måter som forringelse av disse plater kan føre til ryggsmerter. Disse inkluderer:
  • Betennelse. "I utgangspunktet, oppstår det en betennelse i området rundt disken," Shamie sier. "Kroppen prøver å reparere seg selv fordi vev som normalt ikke er under stress blir nå stresset. Når det er betennelse, det kommer til å være smerte. Den ryggsmerter kan komme fra omkringliggende musklene eller fra det ytterste laget av disken, som inneholder nerver. "
  • Spinal stenose. Et deflating disk kan forårsake trykk enten på ryggmargen eller en av de store nerverøtter forgrening ut fra ryggmargen. "Som disken deflates, buler det ut til siden, som et dekk noen ganger gjør som det går flatt," Shamie sier. "I ryggraden, det er viktige nevrale strukturer. Litt av en bule kan gå utover disse nervene og trykk på disse nervene og signal smerter i de nevrale strukturer." Fordi hjernen ikke kan skille der trykket blir brukt, er denne smerten ofte følt gjennom ryggen eller nakken, eller gjennom en av personens lemmer - langs en arm hvis trykket som skjer i øvre del av ryggen, eller langs en etappe hvis klype er i korsryggen.
  • Herniated disk. Dette kalles ofte en svulmende disk, sprukket disk, gled disk, eller klemt nerve. Det skjer når en disk tårer og innsiden gelé del skyver gjennom rive og presser på spinal nervene. Å ha en herniated disk er smertefullt og kan føre til andre symptomer, for eksempel skyting smerter nedover beina, nummenhet og svakhet.
  • Slitasjegikt. Som disken bryter sammen, vil bein i ryggraden begynner å gni sammen, skaper ryggsmerter gjennom leddgikt.

Hvis du opplever ryggsmerter eller prikking eller smerter gjennom dine armer eller ben, bør du spørre familie legen om du kan oppleve effekten av tilbake disk forverring. En spesialisert avbildning test, for eksempel en computertomografi (CT) scan eller magnetisk resonans imaging (MRI) skanning, er vanligvis brukes til å bestemme helsen til spinal disker.