Evb

Debatten om HPV-vaksine

Foreldrenes reaksjoner på de nye anbefalingene for HPV-vaksinen hos gutter har vært blandet, som mange fortsatt havnen bekymringer over vaksinens sikkerhet og effektivitet.

Myter og misoppfatninger om vaksinen har gjort det en hot-knapp problem blant både politikere og foreldre i de siste årene. Under en av september republikanske presidentkandidatene debatter, forårsaket Tea Party håpefulle Rep Michele Bachmann oppsikt da hun hevdet at vaksinen kunne føre til "mental retardasjon", en uttalelse som har "absolutt ingen vitenskapelig gyldighet," i henhold til den europeiske Academy of Pediatrics. Bekymrede foreldre har også sirkulert historier om forferdelige bivirkninger - og til og med dødsfall - men medisinske eksperter står bak sikkerheten av vaksinen, som er overvåket av både FDA og CDC og ble betraktet nøye av ACIP.

Utvalget gjennomgikk sikkerhetsdata på flere møter og hadde en omfattende diskusjon om det, "sa Dr. Schuchat." Vi tror ikke det er noen bevis som støtter alvorlige livstruende utfall assosiert med denne vaksinen. "

De vanligste bivirkningene ved vaksinen er relativt små og ligner på bivirkninger fra andre vaksiner. De omfatter: smerte eller hevelse rundt injeksjonsstedet, lett feber, hodepine, kvalme, besvimelse, og muskelsmerter. I sjeldne tilfeller har folk opplevd blodpropp eller Guillain-Barre syndrom (en sjelden, men potensielt invalidiserende lidelse som fører til muskelsvakhet), men videre etterforskning avslører at andre faktorer kan ha vært å klandre i disse tilfellene.

"Det har vært noen mye omtalte tilfeller av mulige betydelige bivirkninger, men eksperter har testet vaksinen på tusenvis av mennesker, og det er blitt gitt til millioner, og risikoen for alvorlige reaksjoner er utrolig liten," Dr. Marshall sier.

"Det er akkurat som med alle vaksiner," tilføyer Dr. Rosser. "Det er helt trygt -. Og effektiv"

Rosser uttalelse bringer opp en annen felles interesse om bruk av vaksinen hos gutter: om det faktisk fungerer å hindre smitte. To vaksiner, har Gardasil og Cervarix, blitt godkjent av FDA for å beskytte mot HPV - men bare én (Gardasil) har blitt godkjent for bruk hos gutter. Noen spørsmål har vært reist om dens effektivitet, men en fersk studie publisert i New England Journal of Medicine funnet ut at det var 90 prosent effektive i å beskytte mot HPV og kjønnsvorter hos eldre tenåringsgutter og unge menn.

Et annet argument mot å gi vaksinen til barn er at du kan bli bedt spørsmål eller tidlig seksuell nysgjerrighet. "Noen foreldre er bekymret for at ved å vaksinere barna sine mot HPV, de sender melding om at det er greit å ha sex i ung alder", sier Marshall, som selv er mor til tre små barn, inkludert to sønner og en datter.

"Jeg forstår bekymringen," Rosser legger merke seg at hun har to små barn av hennes egen. "Vaksinen kommer opp når barna er 11 og 12, rett rundt den tiden de begynner puberteten, og det tvinger foreldre til å konfrontere spørsmål om deres barns seksualitet. Det er ubehagelig - men vi trenger tenke på barna våre fremtidige "Både hun og Marshall påpeker at vi allerede vaksinere babyer og barn mot hepatitt B, som også kan spres gjennom seksuell aktivitet..

Bør du vaksinere sønnen din?

Ikke overraskende har reaksjonene på ACIP nye anbefalingene vært blandet - og lidenskapelig. Everyday helse facebook fans, for eksempel, tok til Wall vår hopetall for å ytre sine meninger om vaksinen og om de har tenkt å vaksinere sine egne sønner nå som CDC tjenestemenn bifaller det.

"Jeg er ikke enig med å injisere gift inn i mitt barn eller meg selv," Rose Thulin skrev. "Har noen av dere noen gang lest ingrediensene lister for alle vaksiner?"

Motvirkes Jenyfer Arnold: "Denne vaksinen kan bidra til å forebygge kreft! Hvorfor skulle noen nekte det? "

"Jeg absolutt enig med de nye retningslinjene. Det er på tide vekt blir lagt på menn å gjøre en endring for å beskytte seg selv, "sa Ebony Halfacre.

ACIP anbefalinger, det bør bemerkes, er ikke obligatorisk. Til syvende og sist er det opp til foreldrene å bestemme om deres barn skal bli vaksinert mot viruset. Både Rosser og Marshall håper imidlertid at de nye retningslinjene vil minst oppmuntrer til diskusjon mellom familier og deres leger - og begge også sier de planlegger til å vaksinere barna sine når den tid kommer.

"Hvis du spør meg om jeg ville vaksinere barna mine, svaret er ja", sier Marshall. "Mine barn er fortsatt for ung, men jeg slutt vil. For å beskytte dem mot livmorhalskreft og anal kreft, kjønnsvorter, og muligens hjelpe avverge hjertesykdom og orofaryngeal kreft? Absolutt. Jeg kan absolutt forstå hvorfor noen foreldre er fortsatt på gjerdet, men før de tar en avgjørelse, jeg oppfordrer dem til å ha et hjerte til hjerte med sine barns barnelege og arm selv med all den kunnskap der ute. "