Evb

Dealing med håravfall som en kvinne

Akkurat som hos menn, kan hormoner og andre faktorer føre til hårtap hos kvinner. Og mens tynt hår og skallet er ofte mer pinlig for kvinner, de er treatable forhold.

Når du tenker på skallethet og håravfall, kan du trylle frem visjoner av middelaldrende menn med blanke hoder. Men kvinner er ikke immune. Ifølge den europeiske Håravfall Association (AHLA), så mange som 40 prosent av de som rammes av skallet er kvinner. Og den europeiske Academy of Dermatology bemerker at hårtap generelt påvirker mer enn halvparten av europeiske kvinner ved 50 år.

I det siste, skallet og håravfall ble avvist som mindre kosmetiske problemer som ikke krever behandling. Men i dag, er forskere i økende grad erkjenner at håret tynning hos kvinner er et alvorlig problem som kan føre til forlegenhet og lav selvfølelse og påvirker livskvalitet, hvis venstre ubehandlet.

"Kvinner er mye mer påvirket sosialt av hårtap enn menn", sier Amy McMichael, MD, førsteamanuensis i dermatologi ved Wake Forest University School of Medicine, i Winston Salem, NC. "Kvinner dømmer seg selv hardt og har færre mestringsstrategier knyttet til deres hårtap enn menn."

Hair tynning: faktorer som påvirker kvinner
Fra hormoner til keramiske flatt jern som brukes til å rette håret, unormal hår tap, også kalt alopecia, har flere årsaker som kan påvirke kvinner, inkludert:
 • Hormoner: Androgenetic alopeci, eller mønster baldness, antas å være utløst av dihydrotestosteron (DHT). Avledet fra det mannlige hormonet testosteron, angriper DHT hårsekkene ved å redusere deres størrelse. Selv om kvinner har langt mindre testosteron enn menn, kan overgangsalderen utløse hormonelle endringer som kan føre til hårtap. Orale prevensjonsmidler kan også utløse hårtap hos noen kvinner.
 • Androgen index: progestin implantater, hormon injeksjoner, og plasteret kan alle bidra til hårtap hos kvinner. Den AHLA råder alle kvinner å bruke p-piller med en "low-androgen index", og kvinner med en familie historie av hår tap å bruke ikke-hormonell prevensjon.
 • Stress: Fødsel, kirurgi, sykdom, underernæring, og andre former for stress kan føre til telogen effluvium, en tilstand der kvinner mister håret ved håndfull. Ekteskapelig status kan også spille en rolle. Forskere fra European Society of Plastic Surgeons fant at kvinner som hadde opplevd stress for å miste en ektefelle, enten til skilsmisse eller død, viste mer håravfall enn gifte kvinner.
 • Autoimmune sykdommer: Noen ganger kroppen gjør antistoffer mot sitt eget hår. I alopecia areata, hvite blodceller overgrep hårsekkene og gjør håret faller ut i patcher.
 • Kjemoterapi: Ved å angripe voksende hårsekkene, kan kjemoterapi forårsake nesten fullstendig hårtap.
 • Frisyrer: Braids, cornrows, eller andre frisyrer som trekker håret for hardt kan forårsake hår tynning og håravfall. Andre hår-tap gjerningsmennene inkluderer kjemikalier som brukes til å behandle hår og flatt jern.

Hair tynning kan være ødeleggende for både menn og kvinner, så tidlig intervensjon er anbefalt, sier Dr. McMichael: "Som med de fleste medisinske tilstander, er nøkkelen til å kontrollere hårtap syklusen til å søke behandling tidlig."

Hårtap behandlinger
Heldigvis er det flere behandlingstilbud tilgjengelig for håravfall og tynt hår. Legen din kan forskrive en eller flere av følgende Hårtap behandlinger:
 • Testosteron-blokkerende legemidler: Som kvinner tilnærming overgangsalder, har de reduserer nivåene av østrogen i forhold til testosteron. Behandlinger rettet mot å blokkere testosteron i hårsekken, som Eulexin (flutamide) og Aldactone (spironolakton), er nyttig i behandling av hår tap, ifølge McMichael.
 • Rogaine (aktuell minoxidil): Den eneste behandling for kvinnelige mønster baldness å motta FDA-godkjenning, er Rogaine tilgjengelig over-the-counter i 2 prosent og 5 prosent løsninger og virker ved å stimulere ny hårvekst.
 • Behandling av underliggende problemer: Herding en underliggende tilstand som forårsaker hårtap, for eksempel en betennelsestilstand, kan reversere hårtap problemer.
 • Aktuell eller injisert kortison: Dette kan bidra til å reversere noen hårtap.
 • Hårtransplantasjon: Dette innebærer kirurgisk flytte eksisterende hodehår til tynne flekker. "Kirurgisk hår restaurering er en svært nyttig behandling for kvinner fordi kvinner vanligvis har mindre skallet område å dekke enn menn, så det er lettere å gjøre tettheten av håret ser fyldigere," sier McMichael.
 • Laser lysbehandling: Også kjent som lavt nivå laser terapi, kan denne nye lysbehandling bidra til regrow hår. Men McMichael sier denne behandlingen må være raffinert fordi dens effektivitet hos de fleste pasientene er ennå ikke bevist.

Håp for tynt hår
Forskning fortsetter å avlive forestillingen om at noen typer håravfall er permanent. Eksperter ved University of Pennsylvania School of Medicine, for eksempel nylig funnet ut at folk som sliter med håravfall ikke har døde hårsekken stamceller, som tidligere fryktet - bare funksjonsfeil hårsekken stamceller, som kan være fikses. Og en annen studie fant at mus med dype sår på huden kan regrow hår, sparking håp for en kur for skallethet hos mennesker.