Evb

Dealing med depresjon og ensomhet

Uansett hvor mange som er rundt deg eller i ditt liv, depresjon kan fortsatt bringe ensomhet. Prøv disse tipsene for å koble og bryte fri fra isolering av depresjon.

Alle føler seg ensom fra tid til annen, men for noen, kommer ensomhet altfor ofte. Føle seg ensom kan plage mange mennesker - inkludert eldre, folk som er isolert, og de med depresjon - med symptomer som tristhet, isolasjon og tilbaketrekning. Ensomhet kan finne en person som bor alene eller noen som bor i et hus fylt med folk. "Ensomhet er subjektive," sier Louise Hawkley, Phd, førsteamanuensis i psykologi ved Universitetet i Chicago. "Du kan ikke argumentere med noen som sier de er ensomme."

Selv om depresjon fører ikke alltid til ensomhet, føler seg ensom er ofte en prediktor for depresjon ett år eller to år senere, og det absolutt fører til tristhet, sier Dr. Hawkley. Frigjøre deg av følelser som blir isolert av depresjon er en del av helbredelsesprosessen.

Hvordan å bekjempe depresjon og ensomhet

Følelser av ensomhet trenger ikke å være en konstant å ringe for handling, men du må gi deg selv et push for å komme tilbake i den tykke av liv og re-engasjere med andre for å begynne å føle seg bedre. Disse strategiene for å bekjempe depresjon og ensomhet kan hjelpe:

 • Lag en plan. Det er to hovedtyper av ensomhet. Akutte ensomhet resultater fra å miste en kjær eller flytte til et nytt sted, for eksempel. I disse situasjonene, sjansene er du vet på noen nivå at du må gå gjennom en periode med tilpasning for å komme gjennom denne følelsen av ensomhet. Den andre typen av ensomhet er den kroniske subjektive typen, som slår til tross for din eksisterende relasjoner. Begge krever en handlingsplan. En strategi er å gjøre et poeng å møte mennesker som har samme interesser, sier Hawkley. Frivillighet og utforske en hobby er begge gode måter å møte likesinnede.
 • . ". Just do it" - gjør noe noe i depresjon behandling er det en teori som kalles atferdsmessig aktivisering, som er en klinisk måte å si: Hvis du føler deg ensom og ønsker å endre det, noen små skritt du tar og mdash: selv slående opp en uformell, vennlig samtale med barista på ditt hjørne kafé - er et godt trekk.
 • Utforske din tro. Det er bare noen få strategier som er bevist å kunne beskytte mot ensomhet, og dette er en av dem. "Folk som har et personlig forhold til sin Gud eller en høyere makt har en tendens til å gjøre det bra," Hawkley notater. Det er mange faktorer på jobb her, en av dem er at trossamfunn gir mange muligheter for positive sosiale møter. Du trenger ikke å ha en nær venn i samfunnet for å få nytte, sier Hawkley - bare følelsen av at du hører hjemme i gruppen er nok. I tillegg kan tro hjelp for å akseptere de tingene i livet du ikke kan kontrollere.
 • Bond med en hund. "Husdyr, spesielt hunder, er beskyttende mot ensomhet," Hawkley sier. Det er mange grunner til at denne strategien fungerer: Hunder komme deg ut og om, de er naturlig sosiale vesener, og du vil ha et levende vesen å bry seg om. Hvis du ikke er i en posisjon til å eie en hund, finne måter å møte eller frivillig til å ta vare på andres hunder eller hunder på et krisesenter som trenger kjærlig oppmerksomhet. Andre kjæledyr, som katter - og til og med fisk - kan også bidra til å lette ensomhet.
 • Ha realistiske standarder. "Ensomhet er en mismatch mellom ideal og hva du faktisk har," Hawkley sier. En del av løsningen kan være å akseptere at du kan ha det gøy og lett samtale med en rekke mennesker, og at det er greit hvis de ikke bli livslange fortrolige. Også reflektere over om du har noen urealistiske standarder som gjør det vanskelig å få kontakt med andre og slutte å føle seg ensom, som ventet for mye fra et nytt vennskap for fort eller stole på en annen person for mye.
 • Tenke utover deg selv. Depresjon kan få deg til å føle deg veldig selv-fokusert, noe som betyr at alt handler om deg. Men minn deg selv at hvis du spør en kollega til å bli med deg til lunsj og personen kan ikke gjøre det, bør du ikke automatisk anta at han eller hun har avvist deg. Personen kan ha en tidligere lunsjavtale eller for mye arbeid å forlate hans eller hennes skrivebord.
 • Nå ut til et ensomt menneske. Enten du føler deg ensom nå, eller bare vet hvordan det føles, kan du få en følelsesmessig løft fra befriending noen andre som er ensom. Fordi andre ser ensomhet som smittsom, ensomme mennesker ofte bli enda mer isolert. "Vi mener det er et ansvar i samfunnet for å nå ut til mennesker som lider," Hawkley sier. Ved å gjøre det, kan du hjelpe andre og deg selv, også. Eksempler på dette er frivillig for en organisasjon som hjelper eldre mennesker eller besøke en nabo som har mistet en ektefelle.
 • Ring, ikke innlegget. Sosiale nettverk er morsomme og kan gi en viktig sosial utløp for noen mennesker, men Hawkley sier forskning tyder på at i gjennomsnitt, folk gjør best hvis flere av sine relasjoner skje ansikt til ansikt eller over telefon. Bruk en kompis stilling som en unnskyldning for å ringe og snakke om det i stedet for å poste en kommentar tilbake.
 • Sett av tid for relasjoner. Alle er opptatt, men relasjoner vil ikke vente til du er ferdig med PhD, hevet barna, karret til seg den neste store kampanje, eller flyttes til den ideelle byen. Bygge dem nå. "Ingen på sitt dødsleie ønsker de hadde jobbet noen flere timer," Hawkley sier.
 • Snakk med en betrodd venn eller slektning. Få noen tilbakemeldinger og ideer, samt en sympatisk øre, fra et familiemedlem eller en venn som du stoler på dine tanker og følelser. Denne personen kan ha noen ideer om grupper du kanskje ønsker å bli med å møte positive mennesker.
 • Meditere. "Mindfulness lærer oss at vi er mer enn hvem vi tror vi er," sier Jeffrey Greeson, PhD, assisterende professor i psykiatri ved Duke University Medical Center. Utvikling av en meditasjon praksis kan hjelpe deg med å identifisere og frigjøre noen av de tanker som kan holde deg følelsen ensom og undergrave din innsats for å møte nye mennesker.
 • Utforsk terapi. Hvis du bare ikke kan riste dype følelser av ensomhet, isolasjon og andre symptomer på depresjon, kan det være lurt å snakke med en mental helse profesjonell som en del av din depresjon behandling. Se etter en fagperson med en kognitiv atferdsterapi bakgrunn, en tilnærming som er blitt vist seg å hjelpe med depresjon og ensomhet.

"Sosiale relasjoner er grunnleggende for vår blomstrende," Hawkley sier. Det faktum at ensomhet føles så ubehagelig er en påminnelse om å ta hensyn til og holde liv i disse relasjonene som kan videreutvikle din lykke.