Evb

De vanligste våren allergier

Mens du kan nyte varmere vær, du absolutt ikke velkommen våren allergisymptomer. Men å vite kildene til plagsomme våren allergier, som for eksempel pollen, kan hjelpe deg med å redusere eksponeringen.

Mange ser starten på våren som en velkommen endring. Men med den varme brisen kommer luftbåren pollen og muggsporer. Og hvis du lider av sesongmessige allergier, har du sannsynligvis føle dem med hver inhalerer. Allergener sende kroppens immunsystem inn overdrive, som fører til allergi symptomer som nysing, tett nese og kløe. På vårparten alene, som vanligvis starter i mars, høysnue - en allergi mot pollen eller mugg - rammer 30-60 millioner mennesker i Europa.

"Våren er vanligvis ansett for å være et tre pollensesongen," sier James Li, MD, bord-sertifisert astma og allergi spesialist og leder av avdeling av allergiske sykdommer i avdeling for indremedisin ved Mayo Clinic i Rochester, Minnesota Summer en tendens til å bringe gress pollen allergi, mens ragweed allergier vanligvis treffer i høst.

I år opplevde mange amerikanske regioner varmere enn normalt vintre, noe som ga trær i disse områdene en tidlig start på pollenating.

Mold, som regnes som en helårig allergi, kan også skape kaos på våren. Dette gjelder spesielt når fuktighet og regnvær, etterfulgt av varmere vær, føre til en høy konsentrasjon av mugg.

Våren allergier: trepollen

Trær forårsake allergi fordi de produserer små pollen celler som er lett og tørr, og kan bæres langt av våren bris.

Elleve typer trær er vanlige utløsere av høysnue om våren, ifølge European Academy of Allergy, Asthma, og immunologi:

 • Oak
 • Western red cedar
 • Platanlønn
 • Maple
 • Alm
 • Bjørk
 • Ash
 • Cypress
 • Valnøtt
 • Hickory
 • Poppel

Disse trærne slipper pollen rundt samme tid hvert år. Hvis du er allergisk mot noen av dem, når deres pollen er i luften vil du begynne nysing, erfaring lunger, og føler kløende øyne, ører, nese og munn.

Du vil få noen lettelse fra våren allergisymptomer om regn eller overskyet vær, eller når det ikke blåser for å gjøre pollen i luften. Men når været er varmt og tørt, og spesielt når det blåser opp, din allergi vil trolig bli verre.

Våren allergier: mold

Muggsporer fungerer på en lignende måte. Mold, slik som gjær og mugg, kalt frigjør frø sporer som føres med vinden. De er svært rikelig i luften utenfor og har en tendens til å forårsake de verste allergisymptomer fra våren gjennom høsten.

Utendørs muggsopp inkluderer Alternaria, Cladosporium, og Hormodendrun. Mold kan også bli funnet inne i ditt hjem, innendørs molds inkluderer Aspergillus og Penicillium.

Mold fører også typiske allergi symptomer som nysing, lunger, rennende nese, eller rennende øyne som er kløende.

Få lindring fra våren allergier

Ditt beste forsvar fra våren allergier er å holde dører og vinduer lukket, bruker allergi filtre på din air condition enhet, vaske klær og ta en dusj etter at du har vært utsatt for pollen og muggsporer, og unngå å gjøre hagearbeid eller trener utendørs på dager når pollen teller er høy. For å se etter pollen teller i ditt område for gress, ugress, tre og mugg, bruker Everyday Health allergi pollen teller.