Evb

De vanligste fall allergier

Kom falle, mens andre tenker på gresskar, fotball, og raker løv, du tenker om din ragweed elendighet. Få hjelp til å kontrollere fall allergier.

Sesongmessige allergier, inkludert fall allergier, påvirker mer enn 35 millioner europeere og koste den amerikanske økonomien mer enn 10€ milliarder i tapt produktivitet.

Fall allergier: forståelse allergener

"Inhalasjonsallergener er stoffer som kan utløse allergiske reaksjoner ved innånding av sensitive mennesker ", forklarer Bruce Gordon, MD, øre, nese og hals allergi spesialist på Cape Cod Hospital i Hyannis, Massachusetts, og en instruktør ved Harvard University i Cambridge, Mass

"Inhalasjonsallergener er delt inn i to typer på grunnlag av utholdenhet deres: flerårig og sesongbaserte," Dr. Gordon sier "Perennial allergener er til stede gjennom hele året, med lite variasjon Sesonger allergener har forskjellige perioder der de er til stede.. i miljøet i store mengder. "

Gordon sier at planter vanligvis pollinere i tre sesonger: "Disse sesongene varierer i lengde som en funksjon av vekstsesongen. I løpet av våren, trær pollinere. I sommermånedene, spesielt tidlig i sommer, gress pollinere. Endelig, i slutten av sommeren og utover høsten, ugress pollinere. "

Fall allergier: ragweed

En av de viktigste bidragsyterne til høsten allergi er ragweed anlegget. En enkelt plante kan produsere én milliard pollenkorn per sesong. Ragweed vokser rikelig i hele Sør, Nord, og Midtvesten, og dens lette pollenkorn kan reise opp til 400 miles i vinden.

"Ragweed pollen har en veldig distinkt sesong fra sensommeren til midten av høsten", sier Gordon. "Øst for Rocky Mountains, er ragweed den dominerende årsaken til utendørs fall allergisymptomer." Ragweed kan bli funnet voksende i løkkene, langs veien, og i åpne områder. "I områder med kaldere temperaturer, den første frosten oppstår vanligvis på om tiden ragweed pollinering ender. I Sør regioner kan ragweed pollinere gjennom vinteren," bemerker Gordon.

Fall allergier: andre ugress

I ulike deler av landet, oker, kan krøllete dock, lam kvartalene, pigweed, sauer sorrel, og kvister for alle føre til fall allergier. "Goldenrod blomstrer samtidig som ragweed gjør, men det er insekt-bestøves [i motsetning til vind-bestøves] og er ikke en betydelig allergen for de fleste individer," Gordon sier. "Den lyse oker blomst, derimot, gjør varsle alle at jo mer iøynefallende ragweed er også blomstringen. "

Fall allergier: muggsopp

Utendørs former er en annen årsak til fall allergier. De første vises tidlig på våren, men trives til den første frosten. De er vanlig i jord, kompost hauger, og i bladene som dekker bakken i løpet av høsten. "I tempererte klima, muggsporer danne en distinkt høstsesongen i midten til sen høst, etter ragweed sesongen er over. Muggsporer er vanlige luftbårne allergener. De er lette, svært liten, og lett inhalert i lungene. Sporer stige høyt i atmosfære under oppvarmingen av dagen, falt tilbake til bakken med den kjølige kvelden ", sier Gordon.

Fall allergier: Beskytte deg selv

Hvis du har fall allergi, bør du være ekstra forsiktig på vindfulle dager og i morgen. "Wind-bestøves planter som ragweed har spesialisert mannlige blomster som produserer store mengder flytende pollen, lett slippes ut i vinden. Pollen er oftest utgitt i morgen," Gordon sier, advarer at folk som er allergiske mot pollen har sterke følelser om morgenen.

Her er noen andre forholdsregler du kan ta:

  • Bruk en ansiktsmaske når du er ute, spesielt mellom 5 og 10 og på vindfulle dager.
  • Fjern pollen fra hud og hår etter dusjing ofte.
  • Hold vinduene lukket og slå på klimaanlegget.
  • Tørke klærne inne i tørketrommelen stedet for å henge klær ute.
  • Har råtnende løv fjernet fra hagen din og takrenner.
  • Hvis du rake løv i høst, bære en ansiktsmaske.
  • Når du først slår på bil air conditioner, la vinduene åpne og unngå å puste inn luften i flere minutter før muggsporer kan spre seg.

Fall allergier: ikke lider i stillhet

Hvis dine symptomer av nysing, rennende nese, eller kløende og rennende øyne bli verre i høst, har du sannsynligvis et utendørs fall allergi. Åtti prosent av personer med sesongmessige allergier klage om disse symptomene samt problemer med å sove, å være sliten, har dårlig konsentrasjon og redusert produktivitet på skolen eller arbeid.

Men behandling er tilgjengelig. "Mange [folk] kan bli hjulpet med moderne medisinsk behandling, hvis de bare ville klage til sine leger og bli testet for å oppdage mulige allergier, "oppfordrer Gordon.