Evb

De seks beste ferie spoilere

Fra bakrus til ekkel solbrenthet, kan ferie spoilers bringe selv de mest nøye planlagt ferie til en skrikende stans. Finn ut hvordan du kan forebygge disse vanlige uhell og holde ferie på kurset.

En ferie er en tid for avslapping, avstressing, og tilbringe kvalitetstid med dine kjære. Men hvis du ikke er forsiktig, kan en liten feil ødelegge moroa. Disse ferie spoilers - fra overspising til overforbruk - har ødelagt sin del av turene, men du kan ta reise helse skritt for å sørge for at de ikke skje med deg.

Holde ferie på sporet

Å ta disse enkle forholdsregler kan holde din ferie behagelig:

  • Solbrenthet kunnskapsrike. Solbrenthet er en svært vanlig reise helserelatert ferie spoiler. Du er på spesielt høy risiko for å få en solbrenthet når du er på en tropisk ferie eller skitur (solens stråler reflekteres av vannet og snø). Får en solbrenthet kan bringe ferien til å stoppe opp, siden det kan la deg fast inne med ømt, hovent, og blemmer hud. Redusere risikoen for solbrenthet når du reiser med regelmessig slathering på solkrem med solfaktor (SPF) på minst 30 år. Hold styr på tiden slik at du vet når du skal bruke på nytt, og ikke la deg sovner slapper av ved et basseng eller på stranden. Også vurdere iført verneklær for eksempel en bredbremmet hatt, langermet skjorte, og bukser, og bor i skyggen fra 10 am til 16:00, når solens stråler er den sterkeste.
  • Reisende diaré dos and don'ts. Mange ferierende som reiser utenlands utvikle reisende 'diaré, som er en reise helse sykdom vanligvis forårsaket av forurenset mat eller vann. Travelers 'diaré er spesielt vanlig hos personer som besøker Latin-Europa, Afrika, Midtøsten og Asia. Symptomer på reisende 'diaré typisk omfatte 04:56 utbrudd av diaré om dagen i opptil en uke. Du kan bidra til å hindre reisende 'diaré ved å unngå mat og drikke fra uhygieniske etablissementer som gateselgere, spiser bare ferdig kokt kjøtt og sjømat, bare drukket vann på flasker og drikker, og spise bare frukt og grønnsaker som du skrelle selv, eller som er servert ferdig kokt.
  • Forstoppelse forsiktighet. Forstoppelse er en annen vanlig reise helse ve, ofte knyttet til endringer i timeplanen din, aktiviteter og matvaner. Forstoppelse kan være svært ubehagelig, noe som gjør det vanskelig for deg å nyte ferien. For å hjelpe deg å holde fast mens du er på reise, spise et godt balansert kosthold som er rikt på fullkorn og trygge råvarer, drikke mye vann, mosjon, og gå på do når du føler trang.
  • Bakrus helper. Noen folk på ferie liker å unne litt mer enn de gjør hjemme. Men hvis du ikke er forsiktig, kan drikke for mange alkoholholdige drikker la deg betale for det neste dag i form av en bakrus. Symptomer på en bakrus kan være hodepine, tretthet, diaré, kvalme, appetitt endringer, og følsomhet for lys, lyd og bevegelse. Du kan redusere risikoen for en bakrus ved å begrense alkoholinntaket, bor hydrert med alkoholfrie drikkevarer, drikker ikke mer enn én drink i timen, og nipper klare alkoholholdige valg som gin eller vodka enn mørkere brennevin, for eksempel rødvin, whisky eller tequila.
  • Overspising overkjørt. Mange mennesker spiser en sunn, velbalansert kosthold mens hjemme, men kaste all forsiktighet vinden mens du er på ferie, overspising før de føler seg ukomfortable og skyldig. Du kan nyte lokal mat på ferie og fremdeles mens holde kaloriene i sjakk ved å fråtse i bare små prøver av høy-kalori retter, dele forrettene med ditt reisefølge, og spise med jevne måltider. Og hvis du ikke overdriver en gang eller to mens du er på ferie, husk at noen slanking "feil" ikke vil sidesteg god helse, så lenge du kommer tilbake til sunne vaner når du kommer hjem.
  • Overforbruk varsling. Akkurat som overspising, overforbruk mens du er på ferie kan la deg følelsen skyldig og gjøre det vanskelig for deg å nyte resten av ferien. Trikset for å holde utgiftene innenfor det betyr når du reiser er å planlegge fremover. Ta deg tid til å kartlegge en ferie budsjett før du drar hjemmefra: Skriv ned alle dine forventede utgifter, sette en kostnadsgrense for hver av dem, og sette av litt moro penger til å dekke uforutsette utgifter, sånn souvenir du bare må ha.

Det er ikke morsomt å tenke på alt som kan gå galt når du er på ferie, men ved å forutse potensielle ferie spoilere og finne ut måter å unngå dem, kan du gjøre ferien moro og avslappende tur du fortjener.