Evb

De mange bruksområder for melatonin, utover å sovne

Selges som frittstående kosttilskudd og i sovemiddel desserter, kan melatonin bidra til å fremme god helse - men noen bivirkninger mener du bør fortsette med forsiktighet.

På 1990-tallet begynte hyppige løpesedler nå for melatonin tabletter som en helt naturlig måte å gjenopprette fra jet lag. I disse dager, er melatonin blir bakt inn brownies og andre desserter å hjelpe folk slappe av og sovne - selv etter offentlig ramaskrik, sikkerheten til melatonin-laced desserter som Lazy Kaker, Kush Kaker og Lulla Pies er opp for gjennomgang av US Food and Drug Administration. Foreløpig vurderer FDA disse produktene mat, ikke kosttilskudd, og i henhold til reisebyråer retningslinjer, er melatonin ikke et godkjent tilsetningsstoff i matvarer, som betyr at de kan bli trukket fra hyllene.

Enten i brownie form eller ikke, noen markedsførere tout melatonin som en anti-aging fix-all. Du vil finne massevis av annonser i aviser, magasiner og på nettet som hevder at melatonin kan bremse aldring og forlenge livet ditt. Imidlertid har ingen undersøkelser vært gjennomført som støtter disse påstandene.

Når du kommer forbi de myter og misforståelser av melatonin som en kur-all, har det mange effektive helsemessige bruksområder. Les videre for å finne ut hvordan det kan hjelpe deg.

Melatonin: søvnen signal

Melatonin er et hormon som produseres av ert størrelse pinealkjertelen i sentrum av hjernen din fra aminosyren tryptofan. Melatonin er naturlig utgitt som mørket faller på, signaliserer kroppen at det er på tide å sove, selv om melatonin nivåer reduseres som vi alder. "Barn under 3 har de høyeste beløpene [av melatonin], men etter den tid vi nå en alder av 50, har vi ca 10 ganger mindre," Keith I. Block, MD, medisinsk direktør for Block Center for Integrative Cancer Treatment i Skokie, Illinois, forklarer.

Selv om vi vet melatonin hjelper oss å sovne, er det ikke helt klart hvordan. Block mener det kan være melatonin kropp temperatur-senking egenskaper som bidrar til opphold oss ​​til å sove.

Melatonin hyllevare

Melatonin er solgt over-the-counter på mange apotek og supermarkeder. Du kan kjøpe en av to typer: den naturlige formen fra pinealkjertelen av dyr og syntetisk form laget av spesifikke kjemiske forbindelser. "Jeg anbefaler normalt den naturlige versjonen," Block sier. Men han fast, syntetisk melatonin kan være tryggere fordi det er gratis fra biologiske forurensninger.

Selv om melatonin er lett tilgjengelig, har det ikke blitt godkjent for bruk av FDA i noen form, og ingen offentlig etat regulerer salg, så hvis du velger å kjøpe noen, kjøpe nøye.

Melatonin: proffene

Selv om melatonin er et velkjent sovne, det har også blitt brukt til å behandle andre helsemessige forhold og bidra til å redusere risikoen for tilstander som kreft og hjerneslag. Forskning viser at melatonin kan hjelpe med:

 • Restorative søvn. "Restorative søvn er viktig, slik at våre organer for å reengage funksjoner knyttet til foryngelse, for eksempel healing, muskelvekst og reparasjon, og for å gjenopprette organer, celler og vev," Block sier.
 • Værsyke (SAD). Ifølge National Institute of Mental Health, kan melatonin hjelpe mennesker som lever med SAD, en form for depresjon. Noen mennesker kan se lindring av doser administrert tidlig om morgenen, mens andre må kanskje ta sin dose midt på ettermiddagen, sier Block.
 • Kreft og risiko for slag. Melatonin er blant de mest potente antioksidanter kroppen vår produksjon, sier Block. Antioksidanter er stoffer som beskytter celler mot skader forårsaket av ustabile molekyler som kalles frie radikaler og kan bidra til å forebygge kreft, hjerneslag, hjertesykdom og andre forhold. Studier har også knyttet lavt nivå av melatonin i bryst, prostata, lever, og andre kreftformer.
 • Kjemoterapi. Flere studier viser at sammenkobling melatonin med standard kjemoterapi dramatisk bedring kreftpasienter overlevelse. Melatonin har blitt vist å forbedre responsen av mennesker med avanserte solide tumorer slik som metastatisk brystkreft, gastrointestinal kreft, og hode-og nakke kreft, så vel som mennesker med non-Hodgkins lymfom, Hodgkins sykdom, multippelt myelom og leukemi, Block sier. Videre har flere italienske studier vist at bruk av melatonin i forbindelse med kjemoterapi ikke bare bidratt til å redusere behandlingsrelatert motstand, men også bedret overlevelse.
 • Andre fordeler. I tillegg til alle disse potensielle bruksområder, melatonin også kan dra de med migrene, kan bidra til å styrke immunforsvaret, og en dag kan spille en rolle i å hjelpe mennesker med Alzheimers sykdom, sier Block.

Melatonin: cons

Aktuell forskning tyder på at melatonin er generelt trygt for kortvarig bruk på tre måneder eller mindre, men trenger mer forskning for å bli gjennomført hensyn til langsiktig sikkerhet. Melatonin bivirkninger kan omfatte:

 • Søvnighet på dagtid
 • Hodepine
 • Forvirring
 • Svimmelhet
 • Redusert libido
 • Humørsvingninger
 • Depresjon
 • Søvngjengeri
 • Livaktige drømmer eller mareritt
 • Nedsatt kroppstemperatur
 • Mage forstyrrelser
 • Brystforstørrelse hos menn

"Min kliniske erfaring er at de fleste av disse melatonin bivirkninger er kortvarige og vil løse," Block sier. "Hvis ikke, bør du slutte å bruke det og diskutere andre alternativer med legen din." Folk som tar overdose på melatonin også kan oppleve apati, forvirring, øyeproblemer, leverfeil, psykotisk tenkning eller psykotisk oppførsel, skjelvinger og hodepine.

Hvem bør og ikke bør ta melatonin

Før du begynner å ta noen supplement, snakk med legen din. Melatonin ser ut til å være trygg og er ofte anbefalt for kreftpasienter, spesielt de som gjennomgår kjemoterapi, samt for personer som har SAD, hyppige reisende som opplever jetlag, natt-skiftarbeidere, og de som har sporadisk søvnløshet.

De som bør ikke ta melatonin inkluderer:

 • Kvinner som er gravide eller prøver å bli gravid.
 • Barn under 12 år - Blokker sier at dagens forskning viser melatonin er trygt for barn som er eldre enn 12.
 • Folk tar statiner for å senke kolesterolet, ifølge National Institutes of Health, kan melatonin øke kolesterolnivået.
 • Folk blir behandlet for eller med risiko for hjerte-og karsykdommer.
 • Folk på medisiner for å redusere blodtrykket.
 • Arbeidere som jobber krever at de opererer tungt maskineri, piloter, lastebilsjåfører, eller andre som har mangel på årvåkenhet på jobben kan skade seg selv eller andre.

Melatonin kan ikke bland godt med diabetes narkotika, antidepressiva, p-piller, beroligende midler, immundempende og blodfortynnende. "Folk som bruker alkohol eller tar kosttilskudd, slik som vendelrot, som blir brukt som en søvn hjelpemiddel også bør utvise spesiell forsiktighet før du tar melatonin," Block sier.

Hvor mye skal du ta

Melatonin er tilgjengelig i flytende, tabletter (inkludert tidsbestemt-release), og kapsler. Den er også tilgjengelig i pastill form som oppløses under tungen. Standard anbefalt dose for melatonin er mellom 0,3 og 5 milligram. "Det er vanligvis best å starte med laveste dose og sakte øke dosen til du finner dose mest effektive for deg," Block sier.

Snakk med legen din

Snakk med legen din før du begynner å ta melatonin - enten som en søvn hjelpemiddel, for å hjelpe med jet lag, eller for noen annen grunn. Sørg også for å diskutere eventuelle andre legemidler du tar, enten reseptbelagte eller over-the-counter, fordi melatonin kan forstyrre dem.