Evb

De komplekse årsakene til spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser som bulimi og anoreksi ha mange årsaker. Sosialt press, familieforhold, personlighet type, og hjernen kjemikalier kan alle bli spiseforstyrrelse årsaker.

Mange faktorer kan bidra til spiseforstyrrelser. Selv om tegn og symptomer på spiseforstyrrelser dreie seg om mat og vekt problemer, spiseforstyrrelser årsakene er komplekse og går utover hva du spiser og hvor ofte du hopper på skalaen. "Spiseforstyrrelser, inkludert anoreksi og bulimi, er forårsaket av en kombinasjon av faktorer, inkludert biologiske, psykologiske, sosiale og kulturelle, "sier Robert J. Lagrou, DO, medisinsk direktør i pediatrisk psykologi ved Henry Ford Health System Kingswood Hospital i Detroit.

Spiseforstyrrelser: biologiske årsaker

Forskere som studerer spiseforstyrrelser fortsetter å lære om spiseforstyrrelser årsaker.

Studier av tvillinger "har vist at det er en genetisk komponent involvert, og søsken til pasienter med spiseforstyrrelser er mer sannsynlig å ha problemer selv," sier Dr. Lagrou.

Studier av andre biologiske faktorer har fokusert på hjernen kjemikalier serotonin og noradrenalin, fordi de er knyttet til mett etter å ha spist. Endorfiner er kjemikalier som finnes i hjernen som er forbundet med gode følelser. Forskere har sett inn i rollen som endorfiner fordi pasienter med bulimi rapporterer ofte en følelse av lettelse og selv trøst etter å ha forårsaket selvpåført oppkast.

Andre bevis for en biologisk årsak til spiseforstyrrelser omfatter disse faktorene:

  • Hormon abnormiteter er vanlig hos de med spiseforstyrrelser, og disse inkluderer unormalt i hormoner som produseres av skjoldbruskkjertelen og hypofysen.
  • Høye nivåer av hormonet ghrelin, som øker følelsen av sult, har blitt funnet hos pasienter med anoreksi og bulimi.
  • Forskere har funnet spesifikke kromosomfeil knyttet til bulimi og fedme.

Spiseforstyrrelser: familie påvirkninger

Barn og unge med spiseforstyrrelser er mer sannsynlig å ha nære, men motsetningsfylte relasjoner med sine foreldre, sier Lagrou.

"Tenåringer kan bruke sin spiseforstyrrelse å avlede oppmerksomheten bort fra problemene med deres familieliv, og kan bruke spise som en måte å ivareta en viss kontroll i sine liv. Spiseforstyrrelser kan økes når tenåringer ser sine foreldre som uaktsom eller ikke-tolerant. "

Andre bevis av familien påvirkninger inkluderer:

  • Forskning viser at mange unge jenter med spiseforstyrrelser begynne å prøve å gå ned i vekt fordi deres mødre presse dem til å være tynn.
  • Personer med anoreksi eller bulimi er mer sannsynlig å ha foreldre med alkohol eller andre rusproblemer.
  • Personer med bulimi er mer sannsynlig å ha en forelder som er overvektige eller var overvektige som barn.

Spiseforstyrrelser: sosiale og kulturelle presset

Se etter spiseforstyrrelse saker i underutviklede land, og du vil sannsynligvis ikke finne dem - de vises nesten utelukkende i industrialiserte samfunn som Europa, sier Lagrou.

Vårt samfunn sender gjentatte ganger beskjed om at tynn er vakker. Annonsører presse vekt-tap programmer som har undervektige unge kvinner; amerikansk kultur har en tendens til å verdsette mennesker basert mer på utseende enn andre kvaliteter.

"Media innflytelse opprettholder troen på at tynn er lik skjønnhet og støtter overbevisning av tenåringer med spiseforstyrrelser at å miste vekt vil forbedre sin livskvalitet og gjøre dem mer verdige mennesker," sier Lagrou. "Samfunnet presenterer dem med modeller og personligheter som har nybygg som ikke er mulig for folk flest."

Spiseforstyrrelser: psykologiske faktorer

Pasienter med anoreksi (som egentlig prøver å sulte seg) har en tendens til å ha flere obsessive-compulsive personligheter og ikke vanligvis ser sin spiseforstyrrelse som problematisk. Pasienter med bulimi (som binge og purge) har en tendens til å være mer emosjonelle og impulsive enn de med anoreksi, men de er mer sannsynlig til å søke behandling, sier Lagrou.

Andre psykologiske faktorene er:

  • Personer med spiseforstyrrelser har en tendens til å ha lav selvfølelse, føler et behov for kontroll, og kan lide av depresjon og angst.
  • Personer med spiseforstyrrelser kan ha en historie med fysiske eller seksuelle overgrep. Studier viser seksuelle overgrep på opptil 35 prosent hos kvinner med bulimi.
  • Personlighetstrekk som perfeksjonisme, blir sosialt tilbaketrukket, og har høye prestasjoner og mål uten å bli fornøyd er vanlig hos personer med anoreksi.

Spiseforstyrrelser: gruppepress

Mange mennesker med spiseforstyrrelser har en historie for å bli ertet om sin vekt som barn eller tenåringer. "Ekstra påvirkning utenfra kommer jevnlig i form av gruppepress fra venner til å forbli tynn for å opprettholde populariteten eller sosial status. Men mobbing av tenåringer som ikke er tynn kan fungere som en trigger i noen tilfeller, og bør ikke bli oversett, "advarer Lagrou.

Det er mange årsaker til spiseforstyrrelser, og jo mer vi forstår årsakene, jo bedre kan vi takle dette voksende problemet. I 2009 var det opp til 10 millioner kvinner og én million menn med anoreksi eller bulimi. Ytterligere 25 millioner europeere har binge spiseforstyrrelse. Disse spiseforstyrrelser har alvorlige fysiske og følelsesmessige konsekvenser, men behandling er tilgjengelig. Hvis du tror du kan ha en spiseforstyrrelse, bør du søke profesjonell hjelp.