Evb

De fem største bekymringer etter blærekirurgi

Å tilpasse seg en urostomipose kan virke umulig i starten, men svarene på disse vanlige spørsmålene vil hjelpe det bli andre natur på kort tid.

Når blæren er fjernet på grunn av blærekreft, urin må gå ut på en annen måte. Etter en urostomi, etterlater urin kroppen gjennom en stomi, en liten åpning som er opprettet under operasjonen, og renner ut i en urostomipose.

Din første reaksjon til seg en urostomipose etter blærekreft kirurgi kan være støt eller nød, delvis fordi du må gjøre dette for resten av livet. Men, like overraskende som det kan høres, for folk flest, kan det urostomi raskt bli andre natur.

Du har sannsynligvis mange spørsmål om hvordan urostomipose vil påvirke livet ditt. Her er de fem beste, med svar som kan sette tankene dine og nytelse.
 1. Vil min daglige rutine endring etter blære kirurgi?

  Når du lære hvordan du skal ta vare på urostomi din, bør ditt hjem rutinen ikke endre så mye. Du blir nødt til å holde orden på utstyr og ordne i tid for å holde fra å kjøre ut. Med mindre du får beskjed om noe annet, kan bading og dusjing gjøres akkurat som før, om du lar posen på eller av er opp til deg.

 2. Hvordan kan jeg bli vant til posen?

  Hvis du føler deg usikker eller klønete med urostomi din, ringe på dine ressurser. Spør sykepleier eller helsepersonell medhjelpere som er tildelt for å hjelpe deg, ta kontakt med en lokal stomi forening, eller spør legen din om det er noen støtte grupper som kan tilby råd. Jo mer du jobber med urostomi din, jo mer behagelig det skal bli.

 3. Hvordan kan jeg slutte å bekymre seg for hva andre vil tenke?

  Mens folk kan være nysgjerrig på ditt urostomipose, vil de fleste av dem respekterer ditt privatliv. Du kan komme over noen som ønsker mer informasjon enn du ønsker å dele. Ikke noe å bekymre seg for. Bli komfortabel med hva du ønsker kjent og av hvem. Du bestemmer.

  Det er tilnærmingen Ben Olsen, en blære kreft pasient i Denver, Colorado, tok. Først diagnostisert med blærekreft i slutten av 1979, utviklet han en aggressiv blære svulst to år senere og hadde blære fjerning kirurgi og en urostomi. Ifølge hans kone, Roni Olsen, som Omsorgssvikt erfaring førte henne til å skrive boken blærekreft, Urostomi og avmakt, var Olsen selvbevisst i starten, men mer "irritert" av hva som skjedde med ham fordi han alltid hadde levd et sunt, aktiv livsstil. De valgte å holde sin kreft en hemmelighet fra folk flest. Til slutt, når tiden var rett for dem, fortalte de andre om det.

 4. Når kan jeg gå tilbake til arbeid?

  Noen mennesker er raring å gå tilbake til arbeid etter blære kirurgi, mens andre er tregere å varme til ideen. Hvis du er bekymret vaskerom fasiliteter, kan det hjelpe hvis du snakker med pasienter med blærekreft som har gått gjennom det samme, for å se hvordan de justeres. Det kan være lurt å betro seg til en betrodd medarbeider som kan hjelpe deg i nødstilfeller eller når du føler deg bare litt overveldet.

 5. Vil jeg noen gang ha det gøy igjen?

  Etter blærekreft og kirurgi, vil du kanskje ikke føler deg opp til å gå tilbake til dine vanlige aktiviteter med en gang, men sjansene er det vil ikke ta lang tid før du er chomping på litt for å komme tilbake til favoritt tidsfordriv, selv de fleste idretter. To unntak: Kontakt sport er ute, og tunge løft er vanligvis motet til å unngå å skade stomi, så du må fortelle venner at du må passere på å hjelpe dem på flytting dag. (Men du kan alltid tilby å føre tilsyn!)

Poenget er: Du kan få livet ditt tilbake etter blære kirurgi. Tid, øvelse og oppmuntring fra familie, din medisinske team, og et nettverk av støtte gruppe vil medlemmene raskt føle deg trygg og sikker igjen.