Evb

De fem skjulte hjem farer

Sikkerhet byrå plasserer populære magnetiske leker på listen over dødelige farer.

Enten det er en leilighet, duplex eller single-familiens bosted, er hjemmet et sted som er ment å gi familiene en følelse av trygghet og sikkerhet. For mange europeiske familier, men en skade eller død av en kjær kan slå dette stedet for lykke inn i en av tragedien.

Hvert år blir 33.100.000 mennesker skadet av forbrukerprodukter i hjemmet. Noen farer er fra produkter US Consumer Product Safety Commission har advart om i årevis, andre kommer fra nye produkter og teknologier. For å holde europeere informert om farene, har CPSC identifisert de fem skjulte hjem farer - knyttet til produkter som folk kanskje bruker hver dag, uvitende om farene som de kan forårsake. Disse hjem farer er ofte usynlige eller ubemerket av forbrukerne.

"Hjemmet er hvor folk føler seg komfortabel og sikker, men konstant bevissthet er nøkkelen til å holde familier safe", sier fungerende styreleder Nancy Nord. "CPSC har som mål å øke bevisstheten om de skjulte farene i hjemmet for å hjelpe forbrukere beskytte mot disse farene."

Med ingen eller svært lite investering, hendelser og skader fra disse farene er forebygges. Bare ved å være bevisst på disse topp fem skjulte hjem farer, kan mange liv bli spart og livsendrende skader unngås:

 1. Magneter: Dagens magneter av sjeldne jordarter kan være svært liten og kraftig, noe som gjør dem populære i leker, byggesett, og smykker. Ettersom antallet produkter med magneter har økt, så har antall alvorlige skader på barn. I flere hundre hendelser, har magneter falt ut av ulike leker og blitt slukt av barn. Små intakte biter av byggesett som inneholder magneter har også blitt slukt av barn. Hvis to eller flere magneter eller en magnet og andre metallobjekter er svelget separat, kan de tiltrekker hverandre gjennom intestinal vegger og blir fanget på plass. Skaden er vanskelig å diagnostisere. Foreldre og leger tror kanskje at materialet vil passere gjennom barnet uten konsekvens, men magneter kan tiltrekke i kroppen og vri eller klemme tarmen, forårsaker hull, blokkeringer, infeksjon og død, hvis den ikke behandles riktig og raskt.

  Tips: Se nøye etter løse magneter og magnetiske brikker og holde seg borte fra yngre barn (mindre enn 6). Hvis du har en tilbakekalt produkt med magneter, slutte å bruke det, ring selskapet i dag, og be for den rette.

 2. Tilbakekalt produkter: CPSC er svært effektiv på å få farlige produkter av butikkhyllene, som tilbakekalte leker, klær, barnas smykker, verktøy, hvitevarer, elektronikk og elektriske produkter. Men når et produkt kommer inn i hjemmet, har forbrukeren til å være på utkikk. Forbrukerne må være klar over de nyeste sikkerhet minnes å holde farlige tilbakekalt produkter fra familiemedlemmer.

  Tips: Få farlige produkter ut av hjemmet. Bli med CPSC "Drive To One Million"-kampanjen og registrere deg for gratis e-postmeldinger på www.cpsc.gov. En e-post fra CPSC er ikke spam - det kan redde et liv.

 3. Tip-overs: Møbler, TV og områder kan velte og knuse små barn. Dødsfall og skader oppstår når barn klatrer opp, falle mot eller dra seg opp på tv stands, hyller, bokhyller, kommoder, skrivebord og kister. TV plassert på toppen av møbler kan velte forårsake hodeskader og andre skader. Elementer igjen på toppen av TV-apparatet, møbler og benkeplater, for eksempel leker, fjernkontroller og behandler, kan friste barna å klatre.

  Tips: Kontroller at møblene er stabil på egen hånd. For ekstra sikkerhet, anker til gulvet eller festes til en vegg. Frittstående komfyrer og ovner bør monteres med anti-tip parentes.

 4. Windows og gulvbelegg: Barn kan kvele på vinduet draperi og blinde ledninger som kan danne en løkke. Foreldre bør bruke trådløse persienner eller holde ledninger og kjeder permanent utilgjengelig for barn. Forbrukere bør kutte loopet ledninger og installere en sikkerhet dusk på slutten av hvert trekk ledningen eller bruke en tie-down enhet, og installere indre ledningen holder å hindre kvelning. Sett aldri et barns crib eller lekegrind innenfor rekkevidde av et vindu blind.

  Farene ved vinduene ikke ender med vinduet gulvbelegg og trekke ledninger. Barn elsker å leke rundt vinduer. Dessverre kan barna bli skadet eller dø når de faller ut av vinduer. Ikke stol på vinduet skjermer. Vindu skjermer er utformet for å holde insekter ute, for ikke å holde barna i.

  Tips: Beskytt vinduene: reparasjon trekke ledninger som slutter i sløyfer og installere vindu vakter eller stopper i dag.

 5. Basseng og spa avløp: Suget fra en pool avløp kan være så kraftig at den kan holde en voksen under vann, men de fleste hendelsene involverer barn. Kroppen kan bli forseglet mot sluket eller hår kan trekkes inn og flokete. Manglende eller ødelagte avløp dekker er en viktig grunn til mange innestengte hendelser inntreffer. Basseng og spa eiere kan vurdere å installere en Safety Vacuum Release System (svrs), som oppdager når et avløp er blokkert og automatisk slår av basseng pumpe eller avbryter vann sirkulasjon for å hindre en entrapment.

  Tips: Hver gang du bruker et basseng eller spa, inspisere den for entrapment farer. Kontroller passende avløp dekker er på plass og uskadet.