Evb

De beste skoene for revmatoid artritt

Valg av sko som rommer verkende føtter er en viktig del av revmatoid artritt omsorg. Når du kjøper sko, tror funksjon over form.

Ifølge European Academy of Orthopaedic Surgeons, 90 prosent av personer med revmatoid artritt (RA) erfaring fot og ankel smerter. Faktisk er det veldig vanlig at symptomer på RA til første vises i tærne og deretter forfoten, baksiden av føttene og anklene, sier Alison Garten, DPM, CPed, vice president i European Association of Women Fotpleie og en podiatrist i Washington, DC Disse fotproblemer kan lage sko shopping mer utfordrende for personer med RA.

6 måter å plukke den rette RA fottøy

Før du treffer på kjøpesenteret, lese disse ekspert tips for å sørge for at de skoene du velger er den beste sammenkoblingen for deg.

Du vil støtte. Det viktigste er at skoene du vurderer tilby støtte, sier Dr. Garten. Jo mer støtte en sko har, jo mer vil det beskytte leddene og gi støtdemping - funksjonene du vil ha når du har revmatoid artritt. God støtte betyr å velge sko med gode buer. Også se etter løse innleggssåler som kan erstattes med bedre over-the-counter innleggssåler eller tilpassede ortopediske hjelpemidler som gir enda mer støtte. Unngå stiler som muldyr eller slip-ons, som tilbyr ingen støtte.

Sjekk for rom på tå. Ingenting vil skade føttene mer enn trange tær, og hvis du har bunions, vil stramme sko bare forverre dem videre. Se etter sko stiler med dype, brede tå bokser, sier Garten. Du ønsker også litt ekstra rom på hælen: En finger bredde plass mellom baksiden av skoen og hælen er best. Husk at når du har leddgikt, må du kanskje kjøpe sko en størrelse større enn du pleide å bære.

Hold hæler lav. Kvinner med revmatoid artritt bør unngå høye hæler. De er ikke verdt smerten de kan forårsake, sier Kirsten Borrink, som har RA og skriver bloggen Barkingdogshoes.com. Hvis du må bruke hæler, sørg for at de ikke er mer enn 1 til 1 ½ inches høy, sier Borrink. Hvis du velger sko med en liten hæl, Garten legger, sørg for at utformingen har også en tilbake stroppen slik at det bedre sikrer foten.

La gummi treffer veien. Den beste skoene du kan kjøpe når du har er leddgikt de med gummisåler, sier Garten. Fordelen til gummisåler er at de gir deg mer demping. Sjekk sålene på skoene du vurderer så nøye som du sjekke passform. Sørg for at sålen er mest fleksibel på ballen av foten din, fordi det er der du dytte bort når du går. (Fleksibilitet i midten ikke saken mye.)

Har ikke spart på joggesko. Finne gode joggesko når du har RA kan være vanskelig. Unngå sko med tykke løpebaner fordi de kan bli en tripping fare. Hvis anklene vondt eller er svake, vil du kanskje foretrekke high-top sneakers for mer støtte. Fremfor alt, investere de pengene som trengs for å kjøpe en god kvalitet sko designet for å løpe eller gå, sier Borrink, og legger til: "Jeg har ett par som jeg absolutt elsker fordi de er så solid." På den annen side, advarer mot hun såkalt forme eller toning sko. "Hvis du bruker dem for ofte, vil de kaste knærne ut av knerte - du kan hyperextend din kneet jeg har prøvd mange forskjellige par, men jeg kan ikke si de er gode for personer med RA. ».

Få noen nedleggelse. Mange mennesker med RA har smerter i hendene så vel som deres føtter, noe som kan gjøre knytte skoene vanskelig. Løsningen er enkel: Unngå sko som snøre opp. I stedet velge sko som lukkes med borrelås. (Husk å hoppe over slip-ons fordi de ikke gir støtte.) En hjelpemiddelsentral enhet, for eksempel en lang håndteres skohorn, kan hjelpe deg å få føttene rammet av leddgikt i sko lettere.

Spør legen din om retningslinjer

Til slutt, spør dine RA leger å gi anbefalinger og vise deg hvordan man skal vurdere skoene før du kjøper. Fungere som et team med din revmatolog og din podiatrist du skal ta vare på føttene. "Det er den beste måten å håndtere fot og ankel problemer som er vanlig når du har revmatoid artritt," sier Garten.