Evb

Crohns sykdom og uføretrygd

Hvis du ikke kan jobbe og ønsker å vurdere å søke om ytelser, vil disse tipsene hjelpe deg bedre kommunisere din situasjon til trygd.

Søknad om Social Security uføretrygd kan være en lang og frustrerende prosess for alle, og presenterer spesielle utfordringer for mennesker som lever med inflammatoriske tarmsykdommer (IBD) som Crohns sykdom. Men hvis tilstanden er å holde deg fra å holde nede en jobb, har du rett til å søke om uføretrygd fra Social Security.

"Det kan være vanskelig å bevise funksjonshemming for personer med IBD," sier Jennifer Jaff, en advokat med Advocacy for kronikere Inc., i Farmington, Vær Conn forberedt, sier hun, for utfordringer som:
  • Møte trygd er "sjekkliste". Etaten bruker en liste med strenge krav om natur og timing av Crohns sykdom symptomer. Kriteriene er "ekstremt teknisk," Jaff sier. "Listen gjenspeiler ikke hvordan sykdommen faktisk skjer." Diaré, for eksempel, er ikke inkludert på listen, selv om det er en av de vanligste symptomene å påvirke Crohns sykdom pasienter.
  • Varig en lang søknadsprosess. Eksperter anbefaler at hvis du tenker på å prøve for uføretrygd, er det best å starte tidlig. «Jeg vil råde folk til å tenkt på det å ta to år - i året for en høring og deretter lukke til et år for en beslutning," Jaff sier.
  • Blir møtt med skepsis. Husk at personnummer ansatte er ikke leger, og ikke nødvendigvis forstår hvordan Crohns sykdom påvirker kroppen. Jaff sier at fordi personer med Crohns sykdom ikke kan se syk, kan folk som behandler kravet bli forvirret om akkurat hvor mye sykdommen påvirker ditt liv og evne til å holde nede en jobb.
Likevel er det mulig for folk med Crohns sykdom å vinne en funksjonshemming krav. For å bedre sjansene dine, foreslår Jaff at du:
  • Hold en journal. "En god strategi er å holde en dagbok i minst en uke. Skriv ned tiden når du går inn på badet, den tiden da du kommer ut av badet, hva du spiser, hva tid du spiser det - alt du gjør den uken, "sier hun. Ta disse postene når du har møter for å diskutere din sak så vil du ha konkrete eksempler på virkningen at Crohns sykdom har på livet ditt.
  • Være detaljert i å beskrive din Crohns sykdom symptomer. "Hva gjør eller bryter appellerer til Social Security er hvor eksplisitt pasienten er villig til å være i å beskrive sine symptomer," Jaff sier. Hun erkjenner at det kan være pinlig å beskrive Crohns sykdom symptomer til en dommer - men det fungerer "A Social Security anke dommer som hører" jeg trenger å være i nærheten av badet "kan avvise et krav, sier." Hvorfor kan du ikke få en ny jobb der du sitter i nærheten av badet? Men en dommer som hører: "Jeg er fecally inkontinent 'har en bedre forståelse av hvor alvorlig tilstanden din, "hun notater.
  • Få en profesjonell til å hjelpe. Jaff organisasjon ( www.advocacyforpatients.org ) hjelper folk fra helt i starten av sin søknadsprosessen helt fram til anken. Den nasjonale organiseringen av sosiale saksøkernes representanter også hjelper folk søke om Social Security, sier hun. Hvis du mister din første kravet, kan en advokat hjelpe med klagen. Interesseorganisasjoner som Jaff tallet, legens kontor, eller din private forsikringsselskap kan henvise deg til en advokat i ditt område.

    Noen mennesker er redd for at profesjonell hjelp er for dyrt for dem. Jaff sier det er begrensninger på hvor mye penger representanter kan lade, og når de kan be om det, though. «De bare får betalt hvis du vinner," sier hun. «Og, kan de bare ta den minste mengden av 25 prosent av tilbakevirkende sjekk eller 3960€ så pass på noen som ber om noe annet."

Også, hvis du er dekket av privat, langsiktig uførhet forsikring, vil de fleste selskaper krever at du søke om Social Security hvis du blir ute av stand til å arbeide. Dette betyr ikke at du får mindre penger per måned, det betyr bare at pengene vil komme fra to kilder. "Det er i den økonomiske interessen av disse selskapene for deg å vinne din påstand med Social Security," Jaff sier. "De kan være villige til å ansette en advokat for deg."

Er du gjør alt du kan for å administrere Crohns? Finn ut med vår interaktive checkup.

Men du går om det, være forberedt på en lang kamp - men når bevæpnet med riktig informasjon, assistanse og utholdenhet, er det en kamp du kan vinne.