Evb

Crohns sykdom og ditt sosiale liv

Symptomer som magesmerter og diaré kan synes å hindre ditt sosiale liv, men du kan finne måter å holde seg aktiv med Crohns.

Hvis du lever med Crohns sykdom, kan du føle at ditt sosiale liv kan lide. Du kan avbryte planer eller unngå sosiale situasjoner av frykt for at du vil oppleve intense magesmerter borte fra hjemmet eller trenger å bruke et bad og ikke være i stand til å få det i gang.

Men du bør ikke sette ditt personlige liv på vent, sier Jacquelyn Spencer, MSW, leder av Information Resource Center og pasientopplæring på Crohns og kolitt Foundation of Europe. I stedet kan du gjøre justeringer og ta forholdsregler for å forberede seg på en fakkel. Du vil finne at du kan ha et sosialt liv mens administrerende Crohns sykdom. "Å være forberedt i stor grad kan redusere frykt og angst", sier Spencer. "Jo mer du vet, jo mindre sannsynlig er det at du vil bli stresset. Og stress kan bidra til å blusse-ups. "

Å leve med Crohns: sosiale liv strategier

Å være forberedt på Crohns symptomene kan gjøre deg mer trygg. Prøv disse strategiene:

  • Alltid vet hvor et toalett er. Enten du skal møte venner på en restaurant eller kjøpesenter eller på et forretningsmøte, komme tidlig og omfang ut toalettene, sier Spencer.
  • Ikke vær sjenert om å be for spesielle overnattingssteder. Hvis du går ut til lunsj eller middag, for eksempel, forhører eller logge deg på restaurantens hjemmeside og sjekke ut menyen. Deretter finne ut om du kan bestille en spesielt forberedt måltid. Når du er på forhånd om Crohns sykdom og forklare hva du trenger for å unngå eller leder en fakkel, vil de fleste bedrifter ta imot deg, akkurat som de ville en vegetarianer eller noen med peanøttallergi.
  • Pakke forsyninger. Det er best å være forberedt i tilfelle en ulykke. Ta en nødssituasjon kit med en ekstra skifte av klær og kluter, sier Spencer.
  • Juster din aktivitet. Hvis magesmerter, diaré eller andre symptomer gjør det vanskelig for deg å delta i aktiviteter slik du normalt ville, prøve noe annet som fortsatt holder deg involvert, foreslår Spencer. For eksempel, hvis du er på et idrettslag, og kan ikke spille på grunn av dine Crohns symptomer, beholde poengene i stedet.
  • Bringe folk til deg. Ikke isolere deg selv fordi du har Crohns sykdom, sier Spencer. Finn måter å holde seg aktiv, selv om en blusse opp hindrer deg fra vandrende for langt fra et bad. "Start en bokklubb eller en strikke klubb," sier Spencer. Inviter venner og familie til å besøke deg i hjemmet der du kan føle deg mest komfortabel.
  • Øve litt motytelse. Noen ganger kan mennesker som lever med Crohns bekymre seg for at de belaste venner og familie med deres tilstand. For å hindre at følelsen av gjeld, gjøre noe hyggelig for dine kjære når du ikke opplever Crohns symptomer og føler seg frisk. For eksempel kan du lage en ekstra gryte eller tilbud om å være barnevakt for folk som alltid er der for å støtte deg under en blusse opp, foreslår Spencer.

Crohns sykdom kan påvirke ditt personlige liv, men det trenger ikke å få det til å stoppe opp. Ved planlegging fremover og gjøre tilpasninger når det er nødvendig, kan mennesker som lever med Crohns ha en aktiv og lykkelig sosialt liv. Det er enklere å administrere din tilstand med venner og familie til å stole på, og ved stempelkompressorer favoriserer når du ikke opplever en Crohns bluss, kan du vise dem hvor mye du setter pris på deres kjærlighet og støtte.