Evb

Cosmeceuticals: kombinere kremer med antioksidanter

Enkelte ingredienser i cosmeceuticals kan bidra til å rydde opp akne og gjøre huden din ser yngre. Få scoop på fordeler og ulemper med felles kosmesøytiske ingredienser.

Hvem elsker ikke en fuktighetskrem med et luksuriøst preg? Og ville det ikke vært flott om det også gjort huden din ser klarere eller yngre? Det er løftet om cosmeceuticals.

"Cosmeceuticals prøver å bygge bro over gapet mellom hva du kan få på kosmetisk teller og hva du kan få på et apotek", sier Suzan Obagi, MD, president i Cosmetic Surgery Foundation og førsteamanuensis i dermatologi og direktør for kosmetisk kirurgi og Skin Health Center ved University of Pittsburgh.

Reseptbelagte medisiner er utviklet for å fungere svært effektivt, men ofte er de ikke har eleganse eller følelsen av over-the-counter kremer. De er også vanligvis ikke skreddersydd for ulike hudtyper, sier Dr. Obagi. Men cosmeceuticals er gode kvalitetsprodukter som effektivt gjør huden din ser yngre samtidig som skreddersydd for tørr, fet eller kombinert hud.

Her er noen vanlige ingredienser i cosmeceuticals og hva du kan forvente fra dem.

Hydroxy syrer

Fuktighetskremer som inneholder hydroxy syrer, som alpha hydroxy syrer (AHA) og beta hydroxy syrer (BHAs), bidra til å eksfoliere det ytterste laget av døde hudceller, sier Obagi.

De mest vanlige AHA er glykolsyre og melkesyre, men andre inkluderer sitronsyre, hydroxycaprylic syre, og hydroxycapric syre. Salisylsyre er den mest tilgjengelige BHA, legger Obagi. Noen cosmeceuticals kombinere både AHA og BHAs.

Du kan finne disse typer cosmeceuticals på apotek. Obagi foreslår å velge et merke som har en stor FoU-avdeling for å sikkerhetskopiere kvaliteten på produktet, for eksempel Neutrogena, Revlon, Aveeno, og Oil of Olay.

  • Pros: hydroxy syrer bidra til å holde overflaten av huden glatt og rense porene, noe som bidrar til å forbedre akne. Og når du bruker en fuktighetskrem med en hydroxy syre i morgen, gjør det andre produkter du satt på i løpet av dagen, for eksempel anti-aldring kremer og serum, for bedre å trenge inn i huden, sier Obagi. Salisylsyre, spesielt, er meget god til å trenge inn i huden og forbedrer akne.
  • Cons: AHA kan være irriterende fordi de er surere enn salisylsyre, forklarer Obagi. Av den grunn kan du oppleve svie når du bruker dem. Folk som har rosacea har en tendens til å gjøre det bedre med salisylsyre, legger hun til. Hydroxy syrer også gjøre huden mer sensitiv for sol, så det er viktig å bruke solkrem hvis du bruker denne cosmeceutical. Folk som har lysfølsomme lidelser som lupus bør unngå hydroxy syrer helt, sier Obagi.

Antioksidanter og vitaminer

Det finnes en rekke kremer på markedet med ekstra vitaminer og antioksidanter. Antioksidanter hjelpe huden ved å motvirke virkningen av frie radikaler, som forårsaker inflammasjon, og kan føre til for tidlig aldring av huden og hudkreft. Disse produktene kan inneholde C, D, E og B-kompleks vitaminer.

  • Pros: Vitamin C serum er en del av en god anti-aging diett og effektivt kan forebygge rynker og pigmentflekker. Imidlertid anbefaler Obagi kjøpe en serum som selges i din hudlege kontor fordi rimeligere apotek merker kanskje ikke fungerer så godt.
  • Cons: Vitamin C er den eneste vitamin som er kjent for å dra huden når det påføres lokalt, sier Obagi, så det er ikke nødvendig å kjøpe andre kremer med vitaminer eller antioksidanter. Det er bedre å få disse vitaminene i kosten og gjennom kosttilskudd. I tillegg er vitamin E en kjent allergen, så er det fare for en allergisk reaksjon hvis du bruker et produkt som inneholder det, sier hun.
Retinoider

Retinoider, som er derivater av vitamin A, har vist seg å redusere fine linjer og rynker, glatte ut huden, og bidra til å visne alder flekker.

  • Pros: Den reseptbelagte formel basert på retinoid kalt tretinoin (Retin-A) er en av de beste anti-aging regimer du kan følge, sier Obagi. Imidlertid er tretinoin bare tilgjengelig på resept og er ikke tilgjengelig som en cosmeceutical.
  • Cons: Sanne cosmeceuticals som inneholder retinoider er ikke så effektiv som den reseptbelagte stoffet, sier Obagi. Hvis du er ute etter hjelp med anti-aldring, er dette en cosmeceutical å forlate på sokkelen i favør av resept.

Peptider

Kobber peptider, som er byggesteinene for cellefornyelse, er en ny trend i cosmeceuticals. De er spioneringen som en kraftig anti-aging ingrediens som kan hjelpe huden produsere mer kollagen, slik at det ser yngre og plumper.

  • Pros: Peptider ha mer av en sjarm fordi de lover hva andre produkter ikke gjør det, sier Obagi.
  • Cons: Men det er ingen forskning som har vist at peptider arbeid. "Problemet er at huden er en god barriere," Obagi sier så kobber peptider i en dyr krem ​​kanskje ikke engang være i stand til å trenge gjennom overflaten.

Den gode nyheten: Cosmeceuticals, for eksempel de som inneholder hydroxy syrer og vitamin C, er gode valg for huden din, sier Obagi. Husk at kremer ikke utføre mirakler, men prøvde og sanne cosmeceuticals kan tilby fordelene med sunnere, yngre utseende hud med følelsen av en luksuriøs krem.

Lær mer i Everyday helse hud og skjønnhet sentrum.