Evb

Celebrity lungekreft tilfeller hjelpe bevissthet

Når en kjendis som bryant Gumbel eller peter jennings går offentlig med lungekreft diagnose, bringer det bevissthet om lungekreft - men effekten varer ikke lenge.

Når kjendiser som Bryant Gumbel, Peter Jennings, og Christopher Reeve kone Dana kunngjøre at de har mottatt en lungekreft diagnose, vi betaler oppmerksomhet - men ikke for lenge. Vi raskt glemme om sykdommen og behovet for mer forskning og bedre lungekreft behandling - og om de som arbeider med det hver dag.

Når en kjendis ansikt er i nyhetene på grunn av en lunge kreft diagnose, det gjør oss triste. Vi tenker på hvor forferdelig denne sykdommen er. Og da vi bærer på, fortsetter å tro at lungekreft er en sykdom som rammer røykere - ikke oss eller våre kjære.

"Jeg tror ikke det er en betydelig innvirkning på offentlig bevissthet", sier Win Boerckel, MSW, en lisensiert klinisk sosionom og lungekreft programdirektør ved CancerCare i New York. "Jeg tror ikke det mobiliserer folk til å gå ut der og gjøre mer og endre vaner."

To eller tre dager etter at nyheten om en kjendis lungekreft diagnose har brutt, dør snakk ned igjen, og lungekreft bevissthet blir satt på baksiden brenner.

"Det spiller ingen gnist ikke noen stor oppstand av interesse eller bevissthet, eller mennesker skaper midler eller nye tiltak for å gjøre lungekreft en mer legitim sykdom," legger Boerckel.

Stigmatisering av lungekreft

Det er en enorm følelse av skyld og skam at mange mennesker med lungekreft erfaring, sier Boerckel - selv om de aldri har røykt. Dana Reeve, som døde av lungekreft, "uten tvil ført bevissthet om at lungekreft kan oppstå for folk som ikke røyker", sier Boerckel.

Og selv om kjendis tilfeller av ikke-røykere med lungekreft gjøre hjelpe opplyse offentligheten, det er bare ikke nok.

"De fleste mennesker i samfunnet identifisere [lungekreft] som noe som ble brakt videre av offeret," sier han. Til tross for kjendiser som bringer midlertidig bevissthet om lungekreft, ikke kortsiktig publisitet ikke ha en betydelig innvirkning på samfunnets syn på lungekreft, notater Boerckel - og det er akkurat hva sykdommen trenger.

Mindre penger er brukt på lungekreft forskning enn på forskning på andre kreftformer. I 2007 anslo National Cancer Institute (NCI) det brukte bare 1060€ per lungekreft død, sammenlignet med 3700€ per colorectal cancer død 8170€ per prostatakreft død, og 10 450€ per brystkreft død - selv om mer enn 160 000 mennesker dør av lungekreft hvert år. Og det er mer enn de med tykktarm, prostata og bryst kreft kombinert.

Faktisk har lungekreft forskningsmidler gått ned ved NCI - fra ca 205€ millioner i regnskapsåret 2003, til 170€ millioner i regnskapsåret 2007.

Vanlige mennesker har lungekreft

Ikke-kjendiser med denne sykdommen holde håper at deres kjendis kolleger kan endre publikums oppfatning av lungekreft.

"Hver gang en kjendis er identifisert som å ha lungekreft, det er alltid mye hopefulness blant pasienter som liksom det vil øke offentlig oppmerksomhet slik at det vil øke bevilgningene til forskning", sier Boerckel. Det er en følelse blant folk med lungekreft at sykdommen er underanalysert, uten så mange behandlingstilbud som mindre stigmatiserte kreftformer som brystkreft.

Hva de håper på, sier han, er mer forskning, bedre behandling og et bedre offentlig forståelse for at sykdommen kan skje med hvem som helst.