Evb

Capsaicin

Hva er capsaicin?

Capsaicin er den ingrediens som finnes i ulike typer av chilipepper, som Cayenne Peppers, som gjør paprika krydret varm. Du kan spise den i rå eller kokt paprika eller som tørket pulver, som du kan legge til mat eller drikke. Den er også tilgjengelig som kosttilskudd og i aktuelle kremer som du bruker på huden din.

Hva er capsaicin brukes til?

Når en capsaicin krem ​​eller salve anvendes på huden (topisk anvendelse), bidrar til capsaicin lindre smerte. Kapsaicin virker ved først stimulerende og deretter redusere intensiteten av smerte signaler i kroppen. Selv om smerte kan ved første økning, minsker vanligvis etter første gangs bruk. Kapsaicin stimulerer frigjøringen av en forbindelse som antas å være involvert i formidling av smerte mellom nervene i ryggmargen og andre deler av kroppen.

Når du påfører den på huden, kan capsaicin lindre smerter fra:

  • Smerte lidelser, inkludert smerte etter operasjonen.
  • Nevrologiske problemer som diabetisk nevropati, trigeminusnevralgi, og postherpetisk nevralgi (helvetesild).
  • Cluster hodepine.
  • Felles problemer som artrose og revmatoid artritt.
  • Hudsykdommer slik som psoriasis.
  • Munnsår på grunn av cellegift eller stråling.

Generelt sett bruker du kremer som inneholder capsaicin for smertelindring. Du kan sette kremer på huden din opp til fire ganger om dagen. Du kan føle en brennende eller kløe de første gangene du bruker krem, men dette vil gradvis avta med hver bruk. Vask hendene grundig etter hver bruk for å unngå å få kremen i øynene eller på andre fuktige slimhinner, hvor den kan forårsake en brennende følelse. Ikke bruk krem ​​på områder av skadet hud.

Supplere bruke

Når du spiser chilipepper eller ta capsaicin som kosttilskudd, kan capsaicin forbedre fordøyelsen ved å øke fordøyelsesenzymer væsker i magen og ved å bekjempe bakterier som kan forårsake en infeksjon. Det kan også bidra til å bekjempe diaré forårsaket av bakteriell infeksjon.

Capsaicin kan bidra til å forebygge hjertesykdom. Det kan stimulere blodomløpet og kan senke kolesterolnivået i blodet og blodtrykk. Det hjelper også forebygge blodpropp og åreforkalkning (aterosklerose).

Kapsaicin fungerer som en antioksidant, som beskytter celler i kroppen fra skade av skadelige molekyler som kalles frie radikaler. Capsaicin kan også bidra til å forebygge bakterieinfeksjoner.

Capsaicin kan også gjøre slimet tynnere og bidra til å flytte den ut av lungene. Det er også tenkt å styrke lungevev og bidra til å forebygge eller behandle emfysem.

Er capsaicin trygt?

Eksperter i Europa generelt anser capsaicin å være trygg. Men det kan føre til noen ubehagelige effekter, spesielt for de som ikke er vant til det. Vær forsiktig når du koker med eller spise chilipepper. Begynn med små mengder, og øke mengden som du blir vant til det.

En allergisk reaksjon på capsaicin er mulig. Hvis du bare begynner å bruke capsaicin, enten som fersk eller tilberedt mat eller i pulverform, starte med små mengder. Hvis du bruker en aktuell krem, bør du først bruke den til et lite område av huden for å teste for en allergisk reaksjon.

Ikke ta capsaicin hvis du har høyt blodtrykk eller allerede blir behandlet for høyt blodtrykk.

For å redusere den brennende følelsen, fjern frøene fra paprikaen før du spiser eller lage mat med dem. Også, hvis du spiser bananer sammen med paprika, kan du redusere svie.

Ekstremt høyt inntak av capsaicin kan forårsake magesår, men det er sjelden at noen bruker nok for at dette skal være et problem.

Ikke la capsaicin kommer i kontakt med øynene eller andre fuktige slimhinner. Når du har trykket capsaicin (eller chilipepper), bruke eddik eller såpe for å vaske hendene slik at du ikke ved et uhell spre capsaicin til dine øyne, nese eller munn. Du kan også bruke engangshansker for å håndtere chilipepper eller å søke capsaicin krem.

Gjelder ikke capsaicin kremer til områder av skadet hud.

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) regulerer ikke kosttilskudd på samme måte den regulerer medisiner. En kosttilskudd kan selges med begrenset eller ingen forskning på hvor godt det fungerer.

Alltid legen din dersom du bruker et kosttilskudd eller hvis du tenker på å kombinere et kosttilskudd med konvensjonell medisinsk behandling. Det kan ikke være trygt å gi avkall på konvensjonell medisinsk behandling og stole bare på et kosttilskudd. Dette er spesielt viktig for kvinner som er gravide eller ammer.

Ved bruk av kosttilskudd, må du huske på følgende:

  • Som konvensjonelle legemidler, kan kosttilskudd forårsake bivirkninger, utløse allergiske reaksjoner, eller samhandle med reseptbelagte og reseptfrie medisiner eller andre kosttilskudd du kan ta. En bivirkning eller interaksjon med en annen medisin eller supplement kan gjøre andre helsemessige forholdene verre.
  • Måten kosttilskudd er produsert kan ikke være standardisert. På grunn av dette, hvor godt de fungerer eller noen bivirkninger de forårsaker kan variere mellom merker eller innen forskjellige partier av samme merke. Form av supplement som du kjøper i helsekost eller dagligvarebutikker kan ikke være den samme som den form som brukes i forskning.
  • Annet enn for vitaminer og mineraler, er de langsiktige virkningene av de fleste kosttilskudd ikke kjent.